Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú kulturális tevékenység (kht)

"Színes világban a sokszínű tehetségekért..."

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Adjuk össze! - "Művész leszek! Tudós leszek!

A 2015 áprilisában indított kezdeményezéssel 12 gyermek ingyenes táborozását szeretnénk lehetővé tenni. A művészeti és természettudományos táborok július 12-19. között, Somogyszob két táborhelyén, 2x35 gyermekkel kerülnek megrendezésre. A felejthetetlen hét résztvevői anyagi és családi viszonyaikat tekintve sokszorosan hátrányos helyzetű 5-8. osztályosok, akik érdeklődési területükön kimagasló teljesítményt mutatnak. A táborokkal lehetőséget kapnak tehetségük kibontakoztatására, nyári szabadidejük hasznos eltöltésére.

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Muvesz_leszek_Tudos_leszek

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 100%-ban magyar, független, önfenntartó, alulról jövő kezdeményezésként azzal a céllal jött létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, felső tagozatos gyermekeket teljesen ingyenesen iskolán kívüli tehetséggondozó programokban részesítsen.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány 100%-ban magyar, független, önfenntartó, alulról jövő kezdeményezésként azzal a céllal jött létre, hogy szociokulturálisan hátrányos helyzetű, felső tagozatos gyermekeket teljesen ingyenesen iskolán kívüli tehetséggondozó programokban részesítsen.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az iskolán kívüli tehetséggondozásban három fő területre helyezzük a hangsúlyt - a művészetekre, sportra és a természettudományokra.

Az alapítvány legjelentősebb projektjei a nyári tehetséggondozó táborok, melyeket 2013 óta évközi tehetségnapok (5színVILÁG, a Művészetek SZÜLETÉSE) és a 2014/2015-ös tanévben az "Országjáró Művészetek" programsorozat egészítettek ki. 2015 tavaszán "Tükör" címmel több alkalmas önismereti képzés és Messzehangzó Filmklub is indult. A tehetséggondozás és a speciális fejlesztés egyik legfontosabb eszköze a Messzehangzó Ösztöndíj.

Az eddigi tehetséggondozó programok során:
- 890 gyermek tehetségmutatóinak felmérésére
- 15 táborban 550 gyermek táboroztatására
- közel 450 gyermek év közbeni tematikus programban való bevonására
- 38 tehetség ösztöndíjazására
került sor.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Alapítványunk 2008 óta regisztrált Kistérségi Tehetségpont, ezáltal a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségéhez tartozik. 2010-ben szervezetünk Kiválóan Akkreditált Tehetségpont minősítést kapott. Az Alapítvány szakmai tevékenysége a Magyar Géniusz Program szakmai zsűri értékelése alapján bekerült a 10 példaértékű tehetségsegítő program közé.

- 2011-ben az Európai Unió Magyar Elnöksége keretében megrendezett Első Európai Tehetségnapon Alapítványunk mutathatta be teljes körű tehetséggondozói tevékenységét.
- 2013-ban a Nemzeti Tehetségnapon Alapítványunk is alkotója volt a Tehetséglabirintusnak.
- 2014-ben tehetséggondozó programunk regionális, kiválóan akkreditált minősítést kapott.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Messzehangzó Tehetségek Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú kulturális tevékenység (kht)
Irányítószám 1011
Város Budapest
Cím Hunyadi János út 13.
Adószám 18131354-1-41
Bankszámlaszám 11500092-11047753-
Telefonszám +36-20-665-9996
Email messzehangzo.iroda@gmail.com
Web www.messzehangzo.hu
Facebook https://www.facebook.com/messzehangzo?fref=ts
Youtube https://www.youtube.com/channel/UC0-B2_CCxTON6fvfWVGcp7g
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Karagich István
Nyilvántartási száma 10583 / 2010
Alapítási éve 2008
Célok egészségügyi, szociális vagy egyéb más szempontból hátrányos helyzetben lévő gyermekek társadalmi integrációjának elősegítése, mindennapjaik megkönnyítése. Gyermekjóléti feladatok alapellátása (pénzbeni, természetbeni, személyes gondoskodás) környezettudatos pihenést biztosító projekt kialakítása. Hátrányos helyzetben élő kisiskolás gyermekek tehetséggondozása. A nyári hónapokban egy olyan élmény-központú erdei iskola és tábor működtetése a segítségre szoruló gyermekek szabadidejének szervezett és minőségi eltöltése céljából. Kiemelkedő tehetségek támogatása évente egy alkalommal ösztöndíj formájában.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés