MASZK - Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület

MASZK - Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az elmúlt években Egyesületünk az 1%-os támogatást a THEALTER nemzetközi színházi fesztivál megrendezéséhez használta fel, és ezt a jövőben is folytatni tervezi: http://maszk.hu/Maszk/Felajanlas

 

SZERVEZET CÉLJAI

Kortárs, friss előadó-művészeti produkciók bemutatása, fiatal alkotók támogatása, Szeged kulturális elismertségének növelése, valamint az ALTERRA - Kortárs Elõadóművészeti Központ véglegesítése a szegedi Régi Zsinagógában.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Kortárs, friss előadó-művészeti produkciók bemutatása, fiatal alkotók támogatása, Szeged kulturális elismertségének növelése, valamint az ALTERRA - Kortárs Elõadóművészeti Központ véglegesítése a szegedi Régi Zsinagógában.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A tavaszi és őszi hónapokban különböző előadó-művészeti produkciókat (színház, tánc, zene, irodalom, stb.) hívunk meg az ALTERRA - Kortárs Elõadóművészeti Központba, azaz a szegedi Régi Zsinagógába, július végén pedig - több mint húsz éve már - megrendezzük a THEALTER nemzetközi színházi fesztivált, amely mára a régió egyik legelismertebb független színházi találkozójává vált. Emellett különböző hazai és nemzetközi koprodukciókban, együttműködésekben veszünk részt, fiatal színházi alkotókat, előadókat is támogatunk, valamint színházi nevelési programunk keretében középiskolákba is viszünk előadásokat.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az utóbbi évek kedvezőtlen - gazdasági, kultúrpolitikai - körülményei ellenére sikerült tevékenységünket folytatni, sőt, néhány területen további eredményeket elérni. Számos hazai és külföldi fellépőt láttunk vendégül programjainkon, a THEALTER fesztivál továbbra is egy intenzív, színházi élményekben gazdag bő hetet ígér, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházzal közös projektünket támogatta a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program, a középiskolákban egyre népszerűbbek vendégelőadásaink.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve MASZK - Magyarországi Alternatív Színházi Központ Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
Irányítószám 6720
Város Szeged
Cím Dózsa György utca 4. III/9.
Adószám 19084963-2-06
Bankszámlaszám 10800014-10000005-01884898
Telefonszám +36-62-312303
Email maszk@maszk.hu
Web www.maszk.hu, www.thealter.hu
Facebook https://www.facebook.com/alterra.regi.zsinagoga, https://www.facebook.com/thealter
Youtube http://www.youtube.com/user/maszkszeged
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Balog József, elnök, Dési András, alelnök, Martinkovics Katalin, alelnök
Nyilvántartási száma 618 / 2012
Alapítási éve 1992
Célok A magyar színházi élet támogatása, a színházi kultúra fejlesztése és minél szélesebb körű terjesztése, színházi szaklap beindítása, előadások, szakmai továbbképzések, tréningek szervezése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés