Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány

Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú humanitárius szervezetek

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A sokrétű szociális és közösségépítő munkához nemcsak anyagi támogatókat keresünk, hanem olyanokat is, akik tudásukkal, jó meglátásaikkal és kapcsolatrendszerükkel segíthetik küldetésünk minél sikeresebb teljesítését.

Ám a színvonalas programokhoz anyagi forrásokra is szükség van. Ezért az alapítvány az adományozási kultúra elterjeszésének felvállalásával egy állandó támogatói kör kiépítését tűzte ki célul. Ennek egyik eleme az ADHAT VONAL.

SZERVEZET CÉLJAI

Holokauszt-túlélõk és rászoruló, gyermekes családok szociális gondozása, zsidó közösségi élet, hagyományok és kultúra megőrzése, egészségvédő és humanitárius programok.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Holokauszt-túlélõk és rászoruló, gyermekes családok szociális gondozása, zsidó közösségi élet, hagyományok és kultúra megőrzése, egészségvédő és humanitárius programok.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Szociális támogatás
1991 óta az alapítvány partnereivel karöltve, több mint 100 000 embernek nyújtott segítséget (kiemelten: Holokauszt Túlélők program, Jaffe Családsegítő, Narancsliget Adományközpont). Az időseknél cél, hogy amíg lehetséges, saját otthonuk nyugalmában élhessék napjaikat, a nehéz helyzetben élő, gyermekes családoknál a naprakész segítség javít sokat a családok életkörülményein.

Közösségépítés
Alapítványunk egyik legfontosabb küldetése a hazai zsidó közösségi élet tartalommal való megtöltése, a zsidó és nem zsidó közönség megismertetése a zsidó kultúra és hagyományok rendszerével (Bálint Ház, Szarvasi Tábor, Judafest).

Egészségmegőrző tevékenység
Az alapítvány tevékenysége nem korlátozódik a zsidó közösségek szolgálatára. A zsidó hagyományban a „tikkun olam”, a világ jobbá tételére való törekvés minden zsidó ember erkölcsi kötelessége. Női Egészségmegőrző programunk ebben a szellemben a leszakadó régiókban élő nőknek nyújt felvilágosítást és egészségügyi szűréseket.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Holokauszt Túlélők programja több mint 5100 idős embernek nyújt rendszeres támogatást személyre szabott szolgáltatáscsomaggal.
A Bálint Ház évente több mint 20 000 látogatónak nyújt színes, a zsidó kultúrát bemutató, a párbeszédet előtérbe helyező programokat (előadások, beszélgetések, zene, tánc, film, ünnepek, gyerekprogramok stb.).
A Szarvasi Tábornak évente több mint 2000 lakója van, köztük fiatalok számos országból, idősek, családok, és Down-kórral küzdők. Évről évre egyre több fiatal szeretne részt venni a legendás táborban.
A Judafest Utcafesztivál évi 8000 látogatójával ez egyik legnépszerűbb budapesti, nyári rendezvény.
A Jaffe Családsegítő 2006 óta 583 regisztrát családnak/1060 gyereknek segített jobb életkörülményeik létrehozásában.
A Női Egészségmegőrző programban 2007 óta 15 000 fő vett részt a felvilágosító előadásokon és szűréseken.
Az alapítvány 2014-ben számos évfordulót ünnepelt. A nemzetközi szervezet centenáriumát, a Szarvasi Tábor 25 éves és a Bálint Ház 20 éves fennállását.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú humanitárius szervezetek
Irányítószám 1075
Város Budapest
Cím Síp 12.
Adószám 19664651-2-42
Bankszámlaszám 10800021-20000001-09199036
Telefonszám +36 1-888-9400
Email mazsa@jdc.hu
Web www.mazs.hu
Facebook https://www.facebook.com/Joint.Magyarorszag.MAZS.Alapitvany?fref=ts
Youtube https://www.youtube.com/results?search_query=mazs+alap%C3%ADtv%C3%A1ny
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Csomo Shaul Talila Miriam, Virág Anett, Diego Ornique
Nyilvántartási száma 1493 / 2013
Alapítási éve 1991
Célok Rászoruló társadalmi rétegek és idős emberek szociális támogatása, a társadalmi közérzet javításában való részvétel. Házi ápolás-gondozási tevékenységet folytat.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés