Magyarországi Dúlák Egyesülete / MODULE

Magyarországi Dúlák Egyesülete / MODULE

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
telefon +36-30-2420055
adószám 18691676-1-42

Óriási lélektani előnyt jelent olyan nőnek lenni, akinek pozitív szülésélménye van.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Egyre gyakrabban találkozunk a meghirdetett képzéseink során azzal a jelenséggel, hogy végül többen is lemondják a részvételi szándékukat anyagi nehézségekre hivatkozva. Az egyesületünk számára felajánlott adományokból azok számára is lehetőséget biztosítunk a képzéseinken való részvételre, akik elhivatottak, de önerőből nem tudják kifizetni a képzés költségeit. Szeretnénk megvalósítani az országos lefedettséget, hogy mindenhol, különösen a hátrányos helyszetű településeken is elérhető legyen a dúlai szolgáltatás. Évente 2-3 csoportot tervezünk 10-14 fő részvételével, és csoportonként legalább 3-4 fő számára szeretnénk támogatást nyújtani. Ehhez várjuk a felajánlásokat.

SZERVEZET CÉLJAI

A dúlák (asszonytársi segítők) tevékenységéről történő tájékoztatás, a tevékenység támogatása és fejlesztése képzések szervezésével. Együttműködés mindazon szakmai és civil szervezetekkel, közösségekkel, akikkel a szülészeti ellátás holisztikus modelljének elterjesztéséért dolgozunk.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A dúlák (asszonytársi segítők) tevékenységéről történő tájékoztatás, a tevékenység támogatása és fejlesztése képzések szervezésével. Együttműködés mindazon szakmai és civil szervezetekkel, közösségekkel, akikkel a szülészeti ellátás holisztikus modelljének elterjesztéséért dolgozunk.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Létkérdések projekt

Mo-n a szülészeti ellátás során sérül az anyák alapvető emberi jogainak tiszteletben tartása. A nők többsége nem ismeri a szüléssel kapcsolatos jogait, lehetőségeit és a tudományos eredményeket. A hátrányos helyzetű településeken élők a legkiszolgáltatottabbak, esélyegyenlőségük nem biztosított. Cél:
- felhívni a figyelmet a perinatális történések, a társas támasz jelentőségére
- fejleszteni az érintett résztvevők érdekérvényesítő képességét
- elősegíteni a holisztikus szülészeti ellátásról szóló ismeretek elterjedését
Várható eredmények: a célcsoport érdekérvényesítő képessége megnő, szemlélet- és viselkedésváltozás történik, a szülészeti szakemberek és a célcsoport közötti kommunikáció javul. Tovább bővülnek az együttműködés lehetőségei a MODULE és a résztvevő partnerek között. Megvalósul a célcsoport számára 4x5 napos képzés perinatális témában. A képzéseket egy zárótalálkozó követi

A képzés a Norvég Civil Támogatási Alap NCTA-2015-11018-B projekt keretében valósul meg.
https://www.facebook.com/pages/L%C3%A9tk%C3%A9rd%C3%A9sek/1467760893514422

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2004-től a Magyaroszági Dúlák Egyesülete által szervezett képzéseken eddig több mint 250-en vettek részt. Voltak köztük orvosok, szülésznők, védőnők, csecsemős nővérek, pszichológusok, közgazdászok, jóga oktatók, többnyire már saját szülésélménnyel rendelkező anyák, vagy éppen várandósok. Szinte mindegyikük azt írta a visszajelzésében, hogy ezt a néhány napos bentlakásos képzést minden fiatal nőnek jó lenne elvégeznie, lehetőleg még az első szülése előtt. Nem lett mindegyik résztvevőből dúla, de a saját élmények és a legkorszerűbb ismeretek hasznukra váltak. A képzés lényege, hogy alapot adjon és segítsen elindulni a dúlaság folyamatos tanulást és fejlődést kívánó útján. A képzés célja, hogy felhívja a figyelmet a perinatális történések során a társas támasz jelentőségére, és elősegítse a holisztikus, nőközpontú, családbarát szülészeti ellátásról szóló ismeretek elterjedését a WHO által folyamatosan kutatott és közzétett tudományos eredmények alapján.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyarországi Dúlák Egyesülete / MODULE
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 1145
Város Budapest
Cím Bosnyák u. 1/a.
Adószám 18691676-1-42
Bankszámlaszám 58600551-11203128-00000000
Telefonszám +36-30-2420055
Email info@module.hu
Web http://module.hu/
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Várnainé Dzsupin Krisztina ( társelnök ), Betlejné Szurdusz Erika ( társelnök ), Werner Katalin ( elnökségi tag ), Néma Attiláné ( elnökségi tag )
Nyilvántartási száma 3042 / 2013
Alapítási éve 2001
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés