Magyar Természetvédők Szövetsége

Magyar Természetvédők Szövetsége

1% -ot gyűjtő szervezet
Természeti környezet védelme, támogatás
telefon +36-1-2167297

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet

MIRE GYŰJTÜNK?

A támogatásokból befolyó teljes összeget tagszervezeteinkkel közösen indított, a biológiai sokféleség  védelmét szolgáló és a fenntartható életet népszerűsítő programunkra fordítjuk.

SZERVEZET CÉLJAI

A Magyar Természetvédők Szövetsége fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Magyar Természetvédők Szövetsége fő célja a természet egészének a védelme és a fenntartható fejlődés elősegítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Napjaink egyik legfontosabb kihívása szembenézni világszerte jelentős következményekkel járó biológiai sokféleség pusztulásával. 116 tagszervezetünkkel együtt egész Magyarországon növeljük a lakosság és a döntéshozók ismereteit, tudatosságát fórumokkal, konferenciákkal, kiállításokkal és kiadványokkal, mert hiszünk benne, hogy csak egy élőhelyben, fajokban és genetikailag gazdag, azaz biológiailag sokféle földi rendszer képes biztosítani fennmaradásunkat.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Magyarország legnagyobb természetvédő civil szervezeteivel közösen felléptünk tavalyi kormányzati szándék ellen, melynek értelmében a nemzeti park igazgatóságok vagyonkezelésében lévő védett természeti területek jelentős része a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez került volna. A sikeres kampányunk eredményeképpen Áder János köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult, amely megsemmisítette a parlamenti döntést a természetvédelmi kockázatok miatt.

Közel 15 ezer aláíró kérésének eleget téve 2015. május 22-én első alkalommal megünnepeltük a Magyar Természet Napját. Nemzetközi civil szervezetekhez kapcsolódva a nyár folyamán kampányt indítottunk az európai természetvédelem megerősítéséért, amelyhez európai szinten félmillió ember csatlakozott és meggyőztük az európai döntéshozókat a természetvédelmi direktívák szükségességéről.

2015-ben is felléptünk a hazai Natura 2000 területek állami kézben tartásáért és közösségi kezeléséért, felhívtuk a döntéshozók figyelmét, hogy a védett területek nem lehetnek a profitorientált mezőgazdasági termelés színterei.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyar Természetvédők Szövetsége
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Természeti környezet védelme, támogatás
Irányítószám 1091
Város Budapest
Cím Üllői út 91/b. III.em.21.
Adószám 19014654-2-43
Bankszámlaszám 11709002-20120887-
Telefonszám +36-1-2167297
Email info@mtvsz.hu
Web www.mtvsz.hu
Facebook http://www.facebook.com/mtvsz
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Farkas István Tamás, Cselószki Tamás, Dr. Ilosvay György
Nyilvántartási száma 139 / 2014
Alapítási éve 1989
Célok a Magyar Természetvédők Szövetségébe tömörülő magánszemélyek, közösségek és jogi személyek általános célja a természet egészének védelme a a) tagok természet és környezetvédelmi (ideértve az állatvédelmi- és géntechnológiai feladatokat is) tevékenységének orientálásán, összehangolásán keresztül, b) a tagoknak, tagszervezeteknek és más civil szervezeteknek nyújtott szolgáltatások és a tagszervezetek civil érdekképviselete által, c) szükséges közös fellépéssel a hatékony információ és tapasztalatcsere megszervezésénél, d) hazai és nemzetközi kapcsolatok kialakításával és ápolásával a természet és természetes élet feltételeinek megóvása érdekében, e) lakosság ökológiai szemléletformálásával és fogyasztóvédelmével; továbbá környezeti oktatásával, nevelésével, f) az euroatlanti integrációs folyamatban a környezet- és természetvédelmi feladatok elősegítése, g) területfejlesztési célok elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet mtvsz_kozhasznu_2016.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés