Magyar Passzívház Szövetség Egyesület

Magyar Passzívház Szövetség Egyesület

Épített környezet védelme, támogatás

MAPASZ - Hálózat az információért, minőségért és továbbképzésért.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Föld Napja tájékán, 2015. április 26-án helyi civilek Zöld Forgatag Csepelen elnevezéssel szeretnék útjára indítani hagyományteremtő kezdeményezésüket. Célja megmutatni a csepelieknek – de nem csak azoknak – hogy mennyi ötlet van tenni környezetünkért, lokálisan cselekedni.

A MAPASZ, mint csepeli székhelyű civil szervezet, maga is hasonló célokat vállalt alakulásakor: népszerűsíteni a fenntartható megoldásokat, útmutatást adni, megmutatni mások jó példáit. Ezért vállaltuk a Zöld Forgatag Csepelen védnökségét és segítjük a civil szféra szereplőinek bemutatkozását, ahol a múltidéző hagyományok átadásával élhető jövőt próbálunk közvetíteni beszélgetésekkel, zenével, tánccal, kézművesfoglalkozásokkal- megmutatjuk a civil élet szépségeit, kik és hogyan tesznek azért, hogy környezetünk élhetőbb legyen?

SZERVEZET CÉLJAI

A Magyar Passzívház Szövetség feladatának tekinti a passzívházak, és a kapcsolatos szemléletmód elterjesztését, mely többek között magába foglalja
az információáramlást, a minőséget és a továbbképzést szolgáló hálózat létrehozását,az építési folyamatban résztvevő szereplők tájékoztatását.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Magyar Passzívház Szövetség feladatának tekinti a passzívházak, és a kapcsolatos szemléletmód elterjesztését, mely többek között magába foglalja
az információáramlást, a minőséget és a továbbképzést szolgáló hálózat létrehozását,az építési folyamatban résztvevő szereplők tájékoztatását.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Magyar Passzívház Szövetség fokozott figyelmet fordít az épületek minőségének a témaköre iránt.
Az Európai Parlament és a Tanács 2010/31/EU irányelve 2020. december 31. után valamennyi új épületre kötelezően előírja a „közel nulla” energiafogyasztás elérését. Megragadunk minden olyan lehetőséget, melyben információkat közvetíthetünk, az energiahatékony, innovatív építési megoldásokat népszerűsíthetjük:

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2008. óta minden évben megrendezésre kerül a Magyar Passzívház Konferencia, több száz látogatóval. Ezek összefoglalója megjelen kiadványként is: DVD, szakkönyv formájában.
Kiállítások, melyeken évről évre részt veszünk: TetőkFalak Homlokzatok, Construma, ÖkoCity, Renexpo,
2009 óta itthon is megrendezzük a Passzívház Nyilt Napokat, néhány éve már a Hatékony Ház Napja eseménysorozat részeként: energiahatékony épületek, otthonok látogatását szervezzük minden évben, szakmai vezetéssel.
Az energiahatékony építési megoldásokról cikkeket jelentetünk meg, folyamatosan publikálunk,. részt veszünk oktató tevékenységekben, támogatásokban (pl. egy fogyatékosoknak épülő passzívház lakóotthon építésében és szakmai támogatóként). Kapcsolatrendszerünk az oktatási intézményekkel, hasonló területen működő civil szervezetekkel, közintézményekkel jó. Honlapunkon folyamatosan frissülő információk segítik a témával kapcsolatos eligazodást, a jogszabályi környezet értetlmezését. A nemzetközi trendeket próbáljuk közvetíteni a hazai, hatékony energiamegtakarítás elérése érdekében.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyar Passzívház Szövetség Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Épített környezet védelme, támogatás
Irányítószám 1213
Város Budapest
Cím Szajkó u. 4.
Adószám 18719411-1-43
Bankszámlaszám 16200151-00016160-00000000
Telefonszám +36-30-2886149
Email mapasz@mapasz.hu
Web www.mapasz.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Magyar-Passzívház-Szövetség-Mapasz/
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Feiler József (elnök)
Nyilvántartási száma 5041 / 2013
Alapítási éve 2007
Célok a passzívházak és a kapcsolatos éltmód elterjesztsée
Letölthető dokumentumok