Magyar Hospice Alapítvány

Magyar Hospice Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Minden perc értékes.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

"Sok kicsiből sokra futja."

A  Magyar Hospice Alapítvány jószolgálati futóköre 2014 nyarán alakult, és azóta több mint 60 sportoló csatlakozott hozzá.

Maratonista, félmaratonista futóink minden lépésükkel segítik a gyógyíthatatlan daganatos betegek hospice ápolását: szeretteik, ismerőseik, munkatársaik a drukkoláson túl a versenytáv egy-egy szakaszát támogatják felajánlásaikkal.

2017-ben két csapatunk futja körbe a Balatont az Ultrabalaton versenyen. Közös célunk egy betegszoba éves fenntartásának biztosítása, azaz 3.5 millió forint összegyűjtése.

Kérjük, segítsen  futóinknak célba érni!

 

SZERVEZET CÉLJAI

A hospice ellátás fő célja a gyógyíthatatlan daganatos betegek életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családok lelki támogatása.
Az Alapítvány 1991 óta dolgozik azért, hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegek lehetőleg otthonukban kapjanak teljes körű egészségügyi ellátást.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A hospice ellátás fő célja a gyógyíthatatlan daganatos betegek életminőségének javítása, a fájdalomcsillapítás és a családok lelki támogatása.
Az Alapítvány 1991 óta dolgozik azért, hogy a gyógyíthatatlan daganatos betegek lehetőleg otthonukban kapjanak teljes körű egészségügyi ellátást.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Alapítvány 1991-es megalakulása óta nagy energiát fektet a hospice szemlélet ismertségének növelésébe, elősegítve azt a társadalmi folyamatot, amelynek jegyében az élet végének humánus megélése fontossá válik. Ezt a szemléletet szolgálják a 2007-ben elindított Nárcisz Programok, melyek ereje az önszerveződésben rejlik. A különböző témájú események üzenetei: az életigenlés, az egymás iránti tiszteletet, a szeretet, a felelősség és az emberi méltóság (ebbe beletartozik az utolsó órák méltósága is). Ezek a programok szerethető, büszkén vállalható, közösségformáló kezdeményezések.

A Nárcisz Program elemei:
Nárcisz Napok
Nárcisz Squash
Nárcisz Tenisz
Nárcisz Asztaltársaság
Nárcisz Futás
Nárcisz Ültetés
Nárcisz Futókör

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A szemléletformáló eseményeink bővülése és a jótékonysági rendezvényeink sikere azt mutatja, hogy a társadalom nyitott a jó célt szolgáló, valós programok iránt. A kölcsönösségben hiszünk és fontosnak tartjuk az adok-kapok elv megvalósulását, különös tekintettel az átláthatóságra és a bizalom építésére.

2013 decemberében elindult a Nárcisz Asztaltársaság, a Magyar Hospice Alapítvány és a vendéglátóhelyek közös kezdeményezése azzal a nemes céllal, hogy az éttermek egy éven keresztül heti egy menü árának felajánlásával támogatják alapítványunk tevékenységét.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyar Hospice Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 1032
Város Budapest
Cím Kenyeres utca 18-22.
Adószám 19663258-2-41
Bankszámlaszám 10300002-20329055-70073285
Telefonszám +36-1-388-7369
Email info@hospicehaz.hu
Web www.hospicehaz.hu
Facebook https://www.facebook.com/Magyar.Hospice.Alapitvany
Youtube https://www.youtube.com/user/HospiceAlapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Hajnal Miklós Pál
Nyilvántartási száma 1578 / 2011
Alapítási éve 1991
Célok Haldokló betegek szeretetteljes testi-lelki gondozása, segítségnyújtás és tanácsadás a családtagoknak.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés