Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Rászorult csoportok támogatása

Élelmiszerbank - Ételt mentünk, hogy életet mentsünk.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet

MIRE GYŰJTÜNK?

Szerencsére az Élelmiszerbanknak felajánlott adományok mennyisége évről évre növekszik. Az élelmiszereket ingyen vesszük és adjuk át, azonban raktárunk fenntartása, az adományok logisztikája komoly költségekkel jár Ehhez kérjük az Ön segítségét is egyben köszönjük azonknak a vállalatoknak és magánszemélyeknek, akik anyagilag támogatják munkánkat!

SZERVEZET CÉLJAI

Magyarországon évente 1,8 millió tonnányi élelmiszer-hulladékot termelünk, miközben százezreknek nincs pénze a hónap végén ennivalóra. Az Élelmiszerbank azon dolgozik hogy megmentse a kidobásra ítélt élelmiszer-feleslegeket és eljuttassa azokat az arra rászorulóknak.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Magyarországon évente 1,8 millió tonnányi élelmiszer-hulladékot termelünk, miközben százezreknek nincs pénze a hónap végén ennivalóra. Az Élelmiszerbank azon dolgozik hogy megmentse a kidobásra ítélt élelmiszer-feleslegeket és eljuttassa azokat az arra rászorulóknak.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Élelmiszerbank folyamatosan kutatja fel az élelmiszerláncban keletkező, fogyasztható, de valamilyen okból kereskedelmi forgalomba nem hozható élelmiszereket, az élelmiszergyártókkal és -kereskedőkkel megállapodást köt ezek átvételéről és gondoskodik az így kapott adományok célba juttatásáról. Jelenleg évente több ezer tonnányi élelmiszert veszünk át és juttatunk el 350 partnerszervezetünk közreműködésével magyarországi rászorulók javára. Célunk, hogy tevékenységünket tovább bővítsük, 2017-re 7000 tonna élelmiszer megmentését tűztük ki magunk elé. Céljaink megvalósításához elengedhetetlen a támogatás vállalatoktól és magánemberektől, mely a logisztikai és raktározási költségeket fedezik.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta összesen több mint 42 300 tonna élelmiszert osztott szét 350 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül évente több mint 300.000 rászorulónak, összesen több mint 30,3 milliárd Ft értékben. 2016-ban összesen 5000 tonnányi élelmiszert tudtunk kiosztani, több, mint 3 milliárd forint értékben.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Rászorult csoportok támogatása
Irányítószám 1172
Város Budapest
Cím Lokátor út 3.
Adószám 18120141-2-42
Bankszámlaszám 10700024-66676548-51100005
Telefonszám +36-1-261-3991
Email elelmiszerbank@elelmiszerbank.hu
Web www.elelmiszerbank.hu
Facebook www.facebook.com/elelmiszerbank
Youtube https://www.youtube.com/user/elelmiszerbank
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Cseh Balázs
Nyilvántartási száma 11718 / 2014
Alapítási éve 2005
Célok Az egyesület működése - összhangban az Európai Élelmiszerbankok Szövetségének Kartájában lefektetett alapelvekkel - a gyűjtési és elosztási tevékenységen alapul.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi_jelentes_2016.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés