Liopold Macskaélet Állatvédő Alapítvány

Liopold Macskaélet Állatvédő Alapítvány

Állatkórház, állatmenhely, támogatás
telefon +36-70-540-6944

Mert egy cica családtag!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Macska eledel alom, orvosi költség, menhely kialakítása! 

SZERVEZET CÉLJAI

Az alapítvány célja a Miskolcon és a környék településein élő kóbor, sérült és árva cicák mentése. Menhelyünk, telephelyünk nincs, ideiglenes befogadóknál vannak a cicáink. Jelenleg is több, mint 40 macska van a gondozásunkban.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az alapítvány célja a Miskolcon és a környék településein élő kóbor, sérült és árva cicák mentése. Menhelyünk, telephelyünk nincs, ideiglenes befogadóknál vannak a cicáink. Jelenleg is több, mint 40 macska van a gondozásunkban.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk 2014. decemberében alakult. A macskák mentését már 2012-ben kezdtük el, de 2014-ben döntöttünk úgy, hogy létrehozunk egy alapítványt és próbáljuk még több munkával segíteni a kóbor, sérült és árva cicák gazdihoz kerülését. Állami támogatásban nem részesülünk, csak a magán emberek által adományozott bevételekből gazdálkodunk, ami valljuk be nagyon kevés nagy létszámú cicák mentésére, elhelyezésére. Általában 30-35 körüli a látszám, de emellett etetünk még több helyen is kóbor cicákat, illetve próbálunk segíteni sérült, beteg állatok ellátásának a finanszírozásában.
Jelenleg van cicaházunk, ahol a mentettek nagy része található. Egy kedves magánember engedte meg, hogy az ő hétvégi házában tudjuk a cicákat biztonságba helyezni. De mindeképp szeretnénk egy hivatalos menhelyet létrehozni, ahol jóval több cicának tudunk menedéket biztosítani.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Több száz cica került gazdihoz tőlünk, illetve általunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Liopold Macskaélet Állatvédő Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Állatkórház, állatmenhely, támogatás
Irányítószám 3518
Város Miskolc
Cím Debreceni Márton tér 5. 2/1.
Adószám 18625251-1-05
Bankszámlaszám 12046133-01493438-00100007
Telefonszám +36-70-540-6944
Email info@liopold.hu
Web www.liopold.hu
Facebook https://www.facebook.com/liopoldcica
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Sovány Henrietta
Nyilvántartási száma 65307 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok Az elhagyott, gazdátlan, kóborló, sintértelepekről kimentett vagy sérült vagy egyéb módon rászoruló állatok védelmezése, befogadása, állatorvosok segítésével egészségügyi ellátása, ivartalanítása, ideiglenes elszállásolása, megfelelő élelmezése, chipes azonosítóval való ellátása és megfelelő gazdához juttatása, örökbe adása. Az 1998. évi XXVIII. törvény (az állatok védelméről és kíméletéről) és a helyi állattartási rendeletek megismertetése és betartásának betartása a társadalom tagjaival, valamint az ivartalanítás és a chippel való ellátás fontosságára való figyelemfelhívás az állattartók körében. Az az állatokkal való méltó bánásmód elterjesztése és fontosságának tudatosítása a társadalom minél szélesebb körében, az egymást követő nemzedékekben, valamint az állattartókban annak tudatosítása, hogy köteles a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. Sintértelepek felszámolásának támogatása anyagi eszközökkel és személyes közreműködéssel. A természeti környezet védelme, a természeti környezet védelme fontosságának tudatosítása és elterjesztése a társadalom minél szélesebb körében, az egymást követő nemzedékekben. Óvodai alap- és középfokú iskolai oktatási programok kidolgozása, ilyen intézmények fenntartóival hosszú távú kapcsolatok kialakítása, a felnövekvő nemzetékek környezetvédelemre, természetvédelemre és állatvédelemre való tudatos nevelése érdekében, amely elősegíti, hogy már gyermekkorban hangsúlyt kaphasson az élet- és az élőlénytisztelet fontossága, a házi kedvencek humánus tartása, a kóbor állatokkal kapcsolatos helyes és követendő viselkedés. Közművelődési és kulturális rendezvények szervezése, amelyek bemutatják és népszerűsítik az állat- és természetvédelem fontosságát. Jótékonysági akciók, rendezvények ? különösen örökbefogadó napok ? szervezése és lebonyolítása az állatotthonokban, menhelyeken lévő vagy a kóbor állatok megsegítésére. Ideiglenesen befogadó hálózat kiépítése a kóbor vagy a menhelyeken lévő állatok végleges elhelyezésének elősegítése és a hálózatban együttműködők oktatása. Megfelelő ingatlantulajdon használati vagy bérleti jogának megszerzése esetén szükséges feltételek megteremtése és hatósági engedélyek megszerzése után saját állatotthon létesítése (építése) és működtetése. Saját önkéntesek és a társadalom érdeklődő tagjai számára folyamatos képzések szervezése és bonyolítása. Akciók szervezése mind a gazdátlan, mind a gazdával rendelkező állatok ivartalanítására. Kiadványok, tájékoztató füzetek megjelentetése, a tevékenységgel összefüggő események a célok elérését segítő anyagok publikálása. Támogatás és segítségnyújtás azoknak az embereknek a munkájához, akik az állatvédelemmel hivatásszerűen foglalkoznak, de szűkös anyagi forrásokkal és a jogszabályi környezet állította korlátok problematikájával küzdenek. Az idős vagy fogyatékkal élő, illetve az egyedül maradt emberek segítése az állataik gondozásában. Kap
Letölthető dokumentumok