LG White Interaktív Művészeti Világ Egyesület

LG White Interaktív Művészeti Világ Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Ahogy Te szereted.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Első sorban az egyesület általános működéséhez szükséges mindennapi munkavégzés bérköltségéhez illetve a megvalósítani kívánt feladatok körülményeinek biztosításához van szükségünk támogatására, illetve hogy fedezni tudjuk az egyesület alapszabályában megfogalmazott munkálatainak dinamikus fejlődését biztosító adminisztrációs és kommunikációs kiadásokat (írószerek, posta, telefon és internet költsége).

Sajnos a 8 éves irodatechnikai berendezéseink tönkrementek, elavultak, és ez nagyban korlátozza mindennapi közhasznú tevékenységünket. Szükségünk van egy asztali számítógépre, egy laptopra, ill. egy projektorra vászonnal.

Emellett irodafelújításra (festés, szőnyegcsere), valamint angol tankönyvek tanári példányaira, nyomdai költségekre.

SZERVEZET CÉLJAI

Egy művészetkedvelő generáció kinevelése, a magyar alkotók segítése.
Hátrányos helyzetű tanulóknak esélyegyenlőség biztosítása az angol nyelvtanulás területén, ill. a felzárkóztatás, hogy minél előbb megszerezhessék az elhelyezkedéshez nélkülözhetetlen nyelvvizsgát.
Műkorcsolya-oktatás Egerben.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Egy művészetkedvelő generáció kinevelése, a magyar alkotók segítése.
Hátrányos helyzetű tanulóknak esélyegyenlőség biztosítása az angol nyelvtanulás területén, ill. a felzárkóztatás, hogy minél előbb megszerezhessék az elhelyezkedéshez nélkülözhetetlen nyelvvizsgát.
Műkorcsolya-oktatás Egerben.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

I. Kulturális tevékenység - művészeti szekció:
Egyesületünk küldetése: a társadalom valamennyi rétegében megteremteni egy új értékharmóniát a szépség és az eredetiség jegyében. 100 magyar alkotónk anyagaiból zenés művészeti vetítés készült, melynek premier elődadására 2005 őszén az egri Uránia Filmszínházban került sor - a filmet folyamatosan vetítjük azóta is iskolákban ill. az arra igényt tartó vendégeink számára.
II. Nevelés, oktatás, képességfejlesztés - angol szekció
Az angol nyelvoktatást az Egyesület egész évben napi rendszerességgel végzi.
A nyelvtanulási lehetőség szorosan kötődik az Egyesület „New Vacation Eger, Hungary” programjához, mely programon belül a pártoló tagok az Egyesület külföldi pártoló tagjainak Magyarországra látogatásakor az angol anyanyelvű vendégekkel találkozhatnak, velük éles élethelyzetben közvetlen nyelvgyakorlatot folytathatnak.
Az LGW Egyesület tanulói állománya 2009-től fokozatosan bővül, hiszen a diákokat igyekszünk rávezetni, hogy tanulni, eredményt elérni jó.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2004-ben egy éves kutatómunka során Magyarország rejtett művészeti kincseit tárta fel – az alapító tagok hazánk egész területét bejárva, személyes látogatással 150 magyar alkotót kerestek fel s hitelesítették alkotásaik eredetét. Így ma az LGW 100 magyar alkotóval áll együttműködésben a hungarikumok népszerűsítését célzó projektje keretében.
2009 januárjától az egyesület pártoló tagjai számára lehetőséget biztosít angol nyelvtanulásra. Eredmények: 2009-2014 között 64 sikeres közép- vagy felsőfokú nyelvvizsga, 45 közel 100%-os érettségi. Az ezt igazoló dokumentumok megtekinthetők az egyesület hivatalos honlapján.
Az egyesület a közérdekű önkéntes tevékenységről szóló törvény alapján foglalkoztatásra jogosult az Emberi Erőforrások Minisztériumának Esélyteremtési Főosztálya határozata alapján (iktatószám: 12028-3/2013/ESELY, sorszám: 5386).
2014-ben az LGW Egyesület a 2013. évi V. törvény és a 2011. évi CLXXV. törvény rendelkezéseinek eleget téve sikeresen megújította közhasznúsági státuszát.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve LG White Interaktív Művészeti Világ Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú oktatási tevékenység (kht)
Irányítószám 3300
Város Eger
Cím Bajcsy-Zsilinszky utca 9. (Civil Ház)
Adószám 18587937-1-10
Bankszámlaszám 61900174-17200752-
Telefonszám +36305240-290
Email info@lgwhitesite.com
Web www.lgwhitesite.com
Facebook https://www.facebook.com/lgw.egyesulet
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Kertész Erzsébet (anyja neve:Korda Rozália), titkár Erdei Katalin Judit
Nyilvántartási száma 1819 / 2014
Alapítási éve 2005
Célok Egy művészetkedvelő generáció kinevelése, annak megőrzése. Hatékony népszerűsítése a magyar alkotó művészek által készített nemzeti értékeknek a társadalom valamennyi rétegében. Ezen művészetkedvelő szféra gyarapítása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_142_1432305154867-2014.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés