Léleklánc Állat- és Környezetvédő Alapítvány

Léleklánc Állat- és Környezetvédő Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

Megszelidíttél,ezért hű maradok hozzád amíg élek! Cserébe csak annyit kérek hagyd, hogy veled éljek.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Adománygyűjtő tevékenységünk során az alábbiakra gyűjtünk.

A mentéshez szükséges:

- eszözök ( póráz, nyakőrv, hám, etető-itató tálak, ólak, építő anyagok, stb.)

- dologi kiadások (informatikai eszközök, telefonköltség, munkaruházat, stb.)

- orvosi költség

- mentésekhez elengedhetetlenük szükséges gépjármű

- üzemanyagköltség

Továbbá a végső célunk idővel, egy terület megvásárlása is, melyen kialakíthatunk egy olyan állatotthont, ahol mindaddig biztonságban, védett környezetben élhet minden mentettünk, amíg meg nem találjuk eredeti gazdáját, vagy új szerető családját.

SZERVEZET CÉLJAI

a) Az elhagyott, gazdátlan, kóborló, sintértelepekről kimentett vagy sérült vagy egyéb módon rászoruló állatok védelmezése, befogadása, állatorvosok segítségével egészségügyi ellátása, ivartalanítása, ideiglenes elszállásolása, megfelelő élelmezése, chipes azonosítóval való ellátása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

a) Az elhagyott, gazdátlan, kóborló, sintértelepekről kimentett vagy sérült vagy egyéb módon rászoruló állatok védelmezése, befogadása, állatorvosok segítségével egészségügyi ellátása, ivartalanítása, ideiglenes elszállásolása, megfelelő élelmezése, chipes azonosítóval való ellátása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az elhagyott, gazdátlan, kóborló, sintértelepekről kimentett vagy sérült vagy egyéb módon rászoruló állatok védelmezése, befogadása, állatorvosok segítségével egészségügyi ellátása, ivartalanítása, ideiglenes elszállásolása, megfelelő élelmezése, chipes azonosítóval való ellátása, és megfelelő gazdához juttatása, örökbe adása.
Sintértelepek felszámolásának támogatása anyagi eszközökkel és személyes közreműködéssel.
Továbbá alapítványunk, minden más kutya fajta és más rászoruló állatfaj mentésén kívül, elkötelezte magát a foxterrier fajta mentése mellett.

A természeti környezet védelme

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Alapítványunk 2012. márciusától bejegyzett szervezet. Azóta fellépünk az állatkínzás ellen, az országot járva tudatosítjuk a lakosság körében az ivartalanítás fontosságát. Segítünk az idős-, és rászoruló embereknek a megfelelő állattartás feltételeinek javítása érdekében, segítünk számukra házi kedvenceik kedvezményes áron történő chipeztetésében és ivartalaníttatásában.
Menhellyel nem rendelkezünk, otthonainkban és ideiglenes befogadói láncolat segítségével helyezzük el mentettjeinket, megakadályozva sintértelepre való elhelyezésüket.
Több állatvédő szervezettel tartjuk a kapcsolatot és segítjük egymást.
A fent leírt tevékenységet munka mellett, szabadidőnkben végezzük és nem teszünk le álmunkról, hogy létrehozzunk a mentendő védencek számára egy minden szempontból megfelelő állatotthont. Hiszen nem tudni mikor találunk számukra végleges otthont, szerető családot.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Léleklánc Állat- és Környezetvédő Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Állatkórház, állatmenhely, támogatás
Irányítószám 2162
Város Őrbottyán
Cím Ősz u. 11.
Adószám 18284490-1-13
Bankszámlaszám 11660000-00000000-56968235
Telefonszám +36-20-3919480
Email leleklanc2012@indamail.hu
Web szerkesztés alatt
Facebook szerkesztés alatt
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=PoL5kVQZvus
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Sipos Judit Vilma ( elnök )
Nyilvántartási száma 3503 / 2012
Alapítási éve 2012
Célok Az elhagyott, gazdátlan, kóborló, sintértelepekről kimentett vagy sérült vagy egyéb módon rászoruló állatok védelmezése, befogadása, állatorvosok segítségével egészségügyi ellátása, ivartalanítása, ideiglenes elszállásolása, megfelelő élelmezése, chipes azonosítóval való ellátása, és megfelelő gazdához juttatása, örökbe adása. Az 1998. évi XXVIII.tv. (Az állatok védelméről és kíméletéről) és a helyi állattartási rendeletek megismertetése és betartásának betartása a társadalom tagjaival, valamint az ivartalanítás és a chippel való ellátás fontosságára való figyelemfelhívás az állattartók körében. Azaz az állatokkal való méltó bánásmód elterjesztése és fontosságának tudatosítása a társadalom minél szélesebb körében, az egymást követő nemzedékekben, valamint az állattartókban annak tudatosítása, hogy kötelesek a jó gazda gondosságával eljárni, az állat fajának, fajtájának és élettani szükségleteinek megfelelő életfeltételekről gondoskodni. Sintértelepek felszámolásának támogatása anyagi eszközökkel és személyes közreműködéssel. A természeti környezet védelme, a természeti környezet védelme fontosságának tudatosítása és elterjesztése a társadalom minél szélesebb körében, az egymást követő nemzedékekben. Óvodai, alap- és középfokú iskolai oktatási programok kidolgozása, ilyen intézmények fenntartóival hosszú távú kapcsolatok kialakítása, a felnövő nemzedékek környezetvédelemre, természetvédelemre és állatvédelemre való tudatos nevelése érdekében, amely elősegíti, hogy már gyermekkorban hangsúlyt kaphasson az élet- és az élőlény tisztelet fontossága, a házi kedvencek humánus tartása, a kóbor állatokkal kapcsolatos helyes és követendő viselkedés. Közművelődési és kulturális rendezvények szervezése, amelyek bemutatják és népszerűsítik az állat- és természetvédelem fontosságát. Jótékonysági akciók, rendezvények ? különösen örökbefogadó napok ? szervezése és lebonyolítása, az állatotthonokban, menhelyeken lévő vagy a kóbor állatok megsegítésére. Ideiglenes befogadó hálózat kiépítése, a kóbor vagy a menhelyeken lévő állatok végleges elhelyezésének elősegítése és a hálózatban együttműködők oktatása. Megfelelő ingatlan tulajdon-, használati vagy bérleti jogának megszerzése esetén, a szükséges feltételek megteremtése és hatósági engedélyek megszerzése után saját állatotthon létesítése (építése) és működtetése. Saját önkéntesek és a társadalom érdeklődő tagjai számára folyamatos képzések szervezése és bonyolítása. Akciók szervezése mind a gazdátlan, mind a gazdával rendelkező állatok ivartalanítására. Kiadványok, tájékoztató füzetek megjelentetése, a tevékenységgel összefüggő események, a célok elérését segítő anyagok publikálása. Támogatás és segítségnyújtás azoknak az embereknek a munkájához, akik az állatvédelemmel hivatásszerűen foglalkoznak, de szűkös anyagi forrásokkal és a jogszabályi környezet állította korlátok problematikájával küzdenek. Az idős vagy fogyatékkal élő, illetve az egyedül maradt emberek segítése az állataik gondozásába
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2015_evi_merleg_es_kozhasznusagi_jelentes.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés