Laurus Alapítvány

Laurus Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Segíteni ott, ahol szükség van ránk!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk elsősorban a Tanoda Programba bevont, hátrányos helyzetű gyermekek és családok részére várunk adományokat. Elsősorban ruha, élelmiszer, játékok, írószerek.

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

Az Alapítvány célja a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, környezetvédelem, gyermek-és ifjúságvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, civil szervezetek segítése, pályázatok, beszámolók készítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Alapítvány célja a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, kulturális tevékenység, környezetvédelem, gyermek-és ifjúságvédelem, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, civil szervezetek segítése, pályázatok, beszámolók készítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

2014. 01-01-től 2015. 10.31-ig működik a projekt keretében a Csillagrózsa Tanoda a váraljai Teleház épületében.
A projekt keretében 30 fő többségében halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolás és középiskolás tanuló részére egyéni mentori szolgáltatás, közösségi programok, felzárkóztatás, indirekt fejlesztés, szociális segítségnyújtás és identitástudat erősítése szorosan együttműködve a családokkal és a pedagógusokkal. Arra törekszünk, hogy a bevont tanulók évismétlés nélkül végezzék el az ált. iskolát, majd hiányszakmában végzettséget biztosító, vagy érettségit adó középiskolában tanuljanak tovább. A középiskolát végzők pedig alkalmassá váljanak a munkába állásra, a családi szerepükre, ill. minél több fiatal tanuljon felsőoktatási intézményben tovább.
Váralján családi csapközi működtetése, melynek célja: A gyerekek részére képességfejlesztő foglalkozásokkal az iskolai sikerességük támogatása és a családok számára helyi környezetben a gyermekek napközbeni ellátásának biztosítása.
Tolnai megyei Önkéntes Centrumként működünk.
Felnőttképzések szervezése, lebonyolítása.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Életfa Program keretében 165 2013-2014 évben született gyermek részére Bonyhád Város Önkormányzata és a BONYCOM Kft. együttműködésével életfát ültettünk, amelyre a kislányok rózsaszín, a fiúk kék szalagot kaptak, amelyen a nevük, születési dátumuk és a program neve szerepel.
20 alkalommal rendeztük meg a Szülőklubot, amely segítséget nyújtott a gyermeknevelés terén, ahol az azonos problémákkal küzdő szülők tapasztalatot cserélhettek, szakemberektől kaphattak információt. Vendégünk volt többek közt Prof. Bagdy Emőke és Tari Annamária.
Komposztáljunk Szászváron, Györében Mázán és Izményben! című 2013. 11.01-től 2014. október 31-ig tartó projektünk keretében a Völgység településein a komposztálást népszerűsítő, az ismereteket átadó képzéseken osztottunk ki 400 család részére keményfából készült komposztáló ládákat.
2014.08.27. Felnőttképzési engedély megszerzése
2014.06. Tolna megye Önkéntes Központja a Laurus Alapítvány
2014.10.15. 12. alkalommal került megrendezésre a kistérségi Környezetvédelmi Verseny.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Laurus Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Irányítószám 7150
Város Bonyhád
Cím Fáy lakótelep 9. II./9.
Adószám 18866623-1-17
Bankszámlaszám 71800013-11122180-00000000
Telefonszám +36-74/454460
Email duolgi@freemail.hu
Web www.laurusalapitvany.hu
Facebook https://www.facebook.com/LaurusAlapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Dudás Olga (an.: Kakas Veronika)
Nyilvántartási száma 49 / 2013
Alapítási éve 2006
Célok Az Alapítvány az 1997. évi CLVI. Közhasznú szervezetekről szóló tv. 26. §. c., pontjában szereplő nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, tudományos tevékenység, kutatás, kulturális tevékenység, környezetvédelem, gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélegyenlőségének elősegítése, munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások, közhasznú szervezetek számára biztosított - csak közhasznú szervezetek által igénybe vehető - szolgáltatások, a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2013_evi_merleg.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés