LáriFári Alapítvány

LáriFári Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú sport és szabadidõs tevékenység (kht)

Élmény a léleknek

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az alapítvány már hagyománnyal bíró élményterápiás célú programjainak megvalósítására, valamint új programok szervezésére.

SZERVEZET CÉLJAI

A bármely okból - különösen, de nem kizárólag betegség miatt - nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatása, segítése, életkörülményeinek javítása. Az érintett családok egységének, a családi összetartás és összetartozás fontosságának erősítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A bármely okból - különösen, de nem kizárólag betegség miatt - nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatása, segítése, életkörülményeinek javítása. Az érintett családok egységének, a családi összetartás és összetartozás fontosságának erősítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Sporttal egybekötött élményprogramok szervezése betegségből gyógyuló, betegséggel élő, sérült, illetve hátrányos helyzetű gyermekeknek. A LáriFári Alapítvány a balatoni vitorlázók minél szélesebb társadalmi felelősségvállalását is segítendő évente rendez karitatív regatta sorozatot a Balaton körül olyan gyermekek és hozzátartozóik részére, akik egyébként kis eséllyel jutnának el a Balaton valamely kikötőjébe és szállhatnának vitorláshajóra.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt években körülbelül 1000-1200 embert sikerült éves szinten "megmozgatnunk", vagyis kimozdítanunk életük megszokott medréből egy általunk biztosított programon való részvételi lehetőséggel. Élményterápiás rendezvényeink lehetőséget adnak a testi, lelki feltöltődésre, megerősítésre.
Korcsolyáztunk kerekesszékes gyermekekkel, felnőttekkel, kosárlabdáztunk szintén kerekesszékben, vitorláztattunk daganatos betegségből gyógyuló, Down-szindrómás, halmozottan sérült, hátrányos helyzetű, rendőr- és tűzoltó árva gyermekeket és hozzátartozóikat határon innen és túl.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve LáriFári Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú sport és szabadidõs tevékenység (kht)
Irányítószám 7400
Város Kaposvár
Cím Noszlopy utca 12. I/6.
Adószám 18409208-1-14
Bankszámlaszám 10918001-00000038-48200012
Telefonszám +36-70-453-48-25
Email hosszu.adrienn@gmail.com
Web larifari.co.hu
Facebook www.facebook.com/larifarialapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve elnök Paskáné dr. Hosszú Adrienn
Nyilvántartási száma 3321 / 2013
Alapítási éve 2013
Célok A bármely okból - különösen, de nem kizárólag betegség miatt - átmenetileg nehéz élethelyzetbe került gyermekek és családjuk támogatása, segítése, életkörülményeinek javítása. Az érintett családok egységének, a családi összetartás és összetartozás fontosságának erősítése. Az alapítvány tevékenységét elsődlegesen Magyarország dunántúli területen folytatja. E célok megvalósítása érdekében az alapítvány művészeti és mentálhigiéniás, továbbá sport- és szabadidő programok, művészetterápiás (pl. képzőművészeti terápia, meseterápia), foglalkozások szervezésével, lebonyolításával, támogatásával elősegíti az érintett gyermekek és családjuk testi-lelki gyógyulását, a családi egység megerősítését; gyermektáborokat szervez terápiás, rekreációs programokkal; közreműködik a célcsoportot érintő, az alapítvány céljaihoz illeszkedő könyvek, kiadványok szerkesztésében, megjelenítésében, műszaki és egyéb berendezésekkel, tárgyi eszközökkel támogatja a célcsoporttal kapcsolatban lévő egészségügyi és egyéb intézményeket; család és a családi összetartozás fontosságának hangsúlyozására ismeretterjesztő előadásokat szervez, képzéseket tart.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2014._evi_merleg_es_kozhasznusagi_jelentes.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés