Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Egyéb és összetett mentális betegségek kezelése

Sok-sok mosolyt csalni az emberek arcára, s ezzel a mi lelkünk is csak egyre jobban gazdagodik.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Terápiás program: EGYMI  - autista gyermekek, értelmileg akadályozottak -  tanulóinak fejlesztő óráin való kutyás terápia alkalmazása. Megkezdett programok folyamatossá tétele.

Iskola program: Minél több iskolában rendkívüli kutyás osztályfőnöki órák keretében a felelős állattartásra, állatvédelemre nevelés mellett a fogyatékossággal élők iránti tolerancia és elfogadásra érzékenyítés a vizsgázott terápiás kutyák segítségével.Kórházi program: A Kecskeméti Megyei Kórház Onkológiai osztály daganatos betegeinek látogatása terápiás kutyával.

Ezekhez a terápiás kutyák rendszeres állategészségügyi ellátása, terápiás eszközök beszerzése, utazás költségének fedezése szükséges. 

SZERVEZET CÉLJAI

A kutyás terápiát minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tenni, a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségét javítani, a gyermekeket a fogyatékossággal élőkkel szembeni toleranciára, a felelős állattartásra nevelni a terápiás kutyák segítségével.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A kutyás terápiát minél több gyermek fejlesztéséhez elérhetővé tenni, a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotának, életminőségét javítani, a gyermekeket a fogyatékossággal élőkkel szembeni toleranciára, a felelős állattartásra nevelni a terápiás kutyák segítségével.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

2011 óta Alapítványunk vizsgázott kutya-felvezető párosai rendszeresen tartanak pedagógusokkal együttműködve fejlesztő órákat speciális iskolákban, autista és más fogyatékossággal élő gyermekeknek. Itt a kutya, mint motivációs társ van jelen, így a gyermekek szívesebben végzik a feladatokat, figyelmük hosszabban fenntartható. Orvosi beavatkozásoknál, hosszadalmas kórházi kezelések során a kutyás terápia bizonyítottan csökkenteni tudja a betegnek a betegségével kapcsolatos félelmeit és fájdalmait, az életminőséget javítja, rendszeresen segítjük a daganatos betegek gyógyulását a Kecskeméti Kórház Onkológiai osztályán, a Gyermek osztályon tartunk kutyás foglalkozásokat. Kisiskolások tanulását segítjük, ahol az élményszerű tanulás mellett a kutya rendszeres jelenléte a tanórákon közösségformáló hatású, erősíti az egymás iránti toleranciát ill. fejleszti, erősíti az integrációt, segíti az SNI gyermekek felzárkóztatását. Iskola programunkkal rendkívüli osztályfőnöki órákon szeretnénk a gyermekeket a felelős állattartásra nevelni, megismertetni őket a segítő kutyák munkájával.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Folyamatos programjainkban 16 vizsgázott terápiás kutya-felvezető Önkéntesünk, 7 Habilitációs kutyakiképző és 1 Kutyával segített terápiás szakember vesz részt Kecskeméten, Kiskőrösön, Budapesten, Baján, Szegeden, Makón, Hódmezővásárhelyen, Tiszakécskén és Szerbiában Zentán. Terápiás programok folynak 5 speciális iskolában, Iskola programunk 7 iskola 10 osztályában. Eddigi több, mint 3000 gyermek és több száz felnőtt vett részt bemutatóinkon, rendkívüli osztályfőnöki óra keretében, óvodákban, gyereknapi, vállalati összejöveteleken, ahol a kutyákkal való helyes bánásmód és a kutyás terápiás munka megismertetése mellett alkalom volt a fogyatékos emberekkel szembeni érzékenyítő programokra is.
2013-ban Alapítványunk szerződést kötött a Kecskeméti Megyei Kórházzal, és ennek alapján a Gyermek- Neurológia- és Onkológiai osztályon kezdtük meg a rendszeres kutyás látogatásainkat. 10 tudományos előadást tartottunk többek között Országos Gyógypedagógus ill Orvos kongresszusokon a kutyás terápiával szerzett tapasztalatainkról. Több, mint 50 média megjelenésünk számolt be eddigi munkánkról.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Egyéb és összetett mentális betegségek kezelése
Irányítószám 6000
Város Kecskemét
Cím Petur bán utca 2/a.
Adószám 18279166-1-03
Bankszámlaszám 11732002-20401135-00000000
Telefonszám +36-30-2786801
Email juharosagota@gmail.com
Web www.kutyavalegymosolyert.hu
Facebook https://www.facebook.com/kutyasterapiakecskemet?ref=hl
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCcz6riALEn-NfqsM1Bw3DrA
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Juharos Réka kuratóriumi elnök, Dr. Lestárné dr. Juharos Ágota kuratóriumi tikár
Nyilvántartási száma 230 / 2012
Alapítási éve 2012
Célok Az elmúlt évek orvosi kutatásai bizonyították, hogy a mentális betegségben szenvedők életminősége, kedélyállapota és alkalmazkodó készsége nagy mértékben javítható háziállatok -főként erre speciálisan kiképzett kutyák ? alkalmazásával. E célok elérése, illetve az eddigi eredmények további javítása érdekében a megfelelő kutyák kiválasztása, a kutyák és vezetőik oktatásának és képzésének biztosítása, illetve a betegekkel való konkrét foglalkozások lebonyolításának elősegítésére az Alapító, a fentiekben részletezett tartós közérdekű célra az Alapító Okiratban részletezett feltételek szerinti Alapítványt hozza létre.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés