"Krottendorf Német" Hagyományőrző Egyesület

"Krottendorf Német" Hagyományőrző Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása
telefon +36-1-2435135
adószám 18121991-1-41

Tanulunk, szórakoztatunk, tanítunk és a jövő nemzedékének tovább örökítünk!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

  1. 1%-t az egyesületi tevékenységi programjaink megvalósításához. 

  2. Bankkártyás adományokat: működési költségre -irodai eszközök, irodaszerek,  és tevékenységi programok megvalósítására - hangszeres kíséret kfizetése, karvezető és tánc-oktató díjazása. Rendezvényszervezés.
  3. Szolgáltatások:utazásainkhoz szükséges autóbusz vagy a személyszállításköltségének felajánlása tanulmányutak, találkozók  teljesítése céljából.A rendezvényeinkre ásványvíz, üdítő,sütemény,bor.A júniusiKórusésTánctalálkozó meghívott vendégei és szereplői részére ásványvíz, üdítőital,süteményDekorációhoz virág.A szőlősgazdáktól létszám függvényében 3 dl bor/fő. A kultúrprogram egésznapos jellege miatt meleg étel (1xétkezés) biztosítása.

 

SZERVEZET CÉLJAI

Magyaro-i németek egyházi társadalmi, népi hagyományainak ápolása, idegen nyelvek gyakorlása. Ének-zene-tánc tanulása, képesség, ismeretfejlesztés. .Kóruséneklés, táncházműködtetése,találkozók, tanulmányi utak, testvérvárosi találkozók rendezése EU-ban és itthon.Egymásra figyelő közösség építése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Magyaro-i németek egyházi társadalmi, népi hagyományainak ápolása, idegen nyelvek gyakorlása. Ének-zene-tánc tanulása, képesség, ismeretfejlesztés. .Kóruséneklés, táncházműködtetése,találkozók, tanulmányi utak, testvérvárosi találkozók rendezése EU-ban és itthon.Egymásra figyelő közösség építése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Emlékmisék és koszorúzással egybekötött megemlékezések az 1946-ban kitelepített és a "malenkij robotra"elhurcolt áldozatokra Békásmegyeren és a környező településeken
Sváb-farsang temetés Húshagyó kedden
Ökumenikus Egyházi Kórustalálkozó.
Nemzetiségi Kórus és tánctalálkozókra meghívások teljesítése
Június elején Német Nemzetiségi Kórus és Tánctalálkozó.
Júliusban Nyári Zenei Tábor Tahitótfaluban.
Partner kapcsolatok ápolása, Kórustalálkozói meghívások teljesítése
Saját és kistérségi Adventi Koncertek szervezése, megvalósítása. Karácsonyi élelem-csomag kiadása a rászorultaknak
Fotókiállításokat szervezünk nemzetiségi ének és táncbemutatókkal.
Lehetőséget biztosítunk a fiatalok munkahelyteremtésére, tanult szakmáik gyakorlására: tolmácsolás, műfordítás, fordítás, nyelvoktatás,kézművesség.
Szociális érzékenységünk az idős és rászorult tagjaink felé természetbeni és mentális segítség nyújtás. Gyűjtjük az idősek emlékeit, szokásait, dalait, táncait, tárgyi eszközeit a jövő nemzedékének.
Heti rendszeres programunk: szerda 18-20 óráig Táncház, csütörtök 17-19-ig Kórus.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Kórusminősítés: 2010- magyarországi német népdalok-kiemelt ezüst fokozat, világi négyszólamú művek-kiemelt ezüst fokozat. 2013-magyarországi német népdalok, mundart- arany, világi négyszólamú művek ezüst fokozat. Ökumenikus Egyházi kórustalálkozó-18 csoport - nemzetiségi kórus és tánctalálkozó 20 országon belüli csoport együttműködése. Saját találkozónkra, minden év júniusában 13 meghívott csoport érkezik, 300 fő. Az érdeklődők létszáma min. 120 fő. Kitelepítési emlékmise és megemlékezés koszorúzással 100-150 fő. Sváb-farsang temetés Húshagyó kedden - szabadtéri interaktív előadás, 100-120 fő. Táncház heti rendszerességgel változó létszámú., de az érdeklődők Budapestről és a környező településekről is jönnek. 10-15 pár. Az Adventi koncertek megrendezése nálunk a békási templomban történik.100-120 fő érdeklődésével. A kistérségi koncertek létszáma település függők: 50-500 fő is érdeklődött már. Találkozóink már 20 nemzetiségi csoporttal, szoros baráti kapcsolattal működik az ország különböző településein. Cél a kapcsolatépítés és annak érdemi megtartása, ápolása.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve "Krottendorf Német" Hagyományőrző Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Kisebbségi, nemzetiségi kultúra ápolása
Irányítószám 1039
Város Budapest
Cím Víziorgona utca 4. VIII./74.
Adószám 18121991-1-41
Bankszámlaszám 10700495-43813609-51100005
Telefonszám +36-1-2435135
Email davidneeva@t-online.hu
Web www.keottendorfverein.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dávid Jánosné
Nyilvántartási száma 11907 / 2011
Alapítási éve 2006
Célok Óbuda-Békásmegyer és környéke (Pest-megye) történelmileg kialakult kulturális, egyházi és egyéb társadalmi hagyományainak újraélesztése és ápolása ezen belül elsősorban a helyi közösségek ének és zenei kultúrájának megismerése és továbbfejlesztése. Szerepet vállal Óbuda-Békásmegyer és környéke közéletében és arra törekszik, hogy a nemzetiségi lakosságnak megfelelő szerepe legyen a társadalmi élet minden területén. Szorgalmazza és támogatja a német és más kisebbségi nyelv gyakorlását is. Partnerkapcsolatot épít ki bel- és külföldön. Céljai megvalósítása érdekében folyamatosan együttműködik a különböző -többségi- és -kisebbségi- civil szervezettel, önkormányzatokkal és azok intézményeivel.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_142_1397383408463_76652842516.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés