Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Jól és sokat az, aki az adománnyal mosolyt is ad!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

2015. 07. 06-12 időpontban Sárospatakon kerül megrendezésre a VIII. Tündértánc Nemzetközi és Élményterápiás Táborunk. Ez az egy hét mindnyájunk számára maga a csoda, a felhőtlen kikapcsolódás ideje. Élményterápiás programokat biztosítunk, amelyek az egészséges gyermekek életében jelen vannak, de a beteg gyermekek számára elérhetetlenek, és alkalmazkodnak a részvevők korlátaihoz. Ellátogatunk az újhelyi Kalandparkba, a végardói strandra, jönnek hozzánk interaktív bemutatóval kommandósok, karatésok, lovasok, bmx és free style bajnokok, zenészek, táncosok, motorosok. A programokat mindig „akadálymentesítjük”. Művészetterápiás programjainkon ékszert készítünk, porcelánt festünk, textil szobrászkodunk a szabad alkotás szellemében. Programadóink barátok, ismerősök, és a résztvevők. Orvos és szakápoló mindig van velünk.

SZERVEZET CÉLJAI

A rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik (vagy családtagjaik) életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása. Nemzetközi hatáskörű, közhasznú szervezet.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik (vagy családtagjaik) életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása. Nemzetközi hatáskörű, közhasznú szervezet.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Szívügyünk a magyar rákos gyermekek támogatása, kiemelten foglalkozunk Miskolc és Debrecen gyermekonkológiai ellátásába tartózó gyermekekkel, fiatalokkal. A két legszegényebb régióban élőket ellátó intézmények betegei civil szervezetek támogatásai és programjai terén hátrányt szenvednek, azaz ellátatlanok. Ezt a hiányt pótolja Alapítványunk. Itt a legmagasabb a romák, és a gyermeküket egyedül nevelők száma, a betegek főként alacsony szocializáltságú családokból kerülnek ki, a nyomor nem ritkaság. Rehabilitációs, egészségmegőrző, mentálhigiénés, jogi lehetőségeik ismertetése felzárkóztatásukat szolgálja. Dietetikai és higiénés tájékoztatónk a kezelések idejére a szükséges életkörülmények megismertetését, későbbiekben a mellékhatások és visszaesések kivédését, elkerülését is szolgálja. Adminisztratív segítséget biztosítunk, kérvényeket megírásában, nyomtatásában. Havi két alkalommal történő adományosztásainkkor tartós élelmiszereket, ruhaneműket és játékokat osztunk, a gyakran mélyszegénységben élő családok számára.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Három területen állunk helyt: betegségmegelőzés, betegellátás segítése és a rehabilitáció. Társadalmi szerepvállalásunk motivációja, hogy Alapítványunk tagjaiként, mint leukémiás gyermekek szülői, személyes érintettségünk miatt tudunk azonosulni támogatottjaink nehézségeivel. Egyikőnk 8 év küzdelem után veszítette el gyermekét. Célunk a rákban megbetegedett, testi- és szellemi fogyatékkal élő gyermekek életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása, a társadalom „egészséges” tagjaival a segítségnyújtás, empátia, tolerancia fontosságának megismertetése.

Az onkológiai betegellátásban résztvevő gyermeknek programokat szervezünk. Az élményterápia, drámapedagógia, művészetterápia eszközeit használjuk, programjaink rekreációs és interaktív jellegűek, a szabad játék szellemében. Húsvét, Gyermeknap, Mikulás ünnepség minden évben 3 helyszínen kerül megrendezésre. Nemzetközi szervezettől rendszeresen adományban részesülünk, melyek osztása folyamatos. 10 saját szervezésű, nemzetközi üdültetésünk volt: 7 Tündértánc Tábor és 3 balatoni üdülés, összesen 1300 fővel.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás,Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása
Irányítószám 3890
Város Sátoraljaújhely
Cím Árpád u. 1.
Adószám 18418299-1-05
Bankszámlaszám 11734138-20006802-00000000
Telefonszám +36-20-4346201
Email kosztyuadam@gmail.com
Web www.2004kosztyuadam.hu
Facebook https://www.facebook.com/Kosztyusok
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kosztyu Viktória elnök (önálló), Hardiné Pásztor Marianna (önálló), Sörgelné Tősér Anett (önálló)
Nyilvántartási száma 861 / 2014
Alapítási éve 1995
Célok A rákban megbetegedett, valamint tartósan beteg és fogyatékkal élő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik (vagy családtagjaik) életbe történő beilleszkedésének segítése, támogatása, így különösen: -a költségesebb gyógyszerellátás esetén ennek segítése, támogatása, -az intézeti kezelés esetén ezen gyógyító tevékenységnek a támogatása, -a nyári táborozás esetén ennek segítése, támogatása, -a foglalkozásba bekapcsolódás- pl. tanfolyamokon való részvétel- támogatása, -a beteg gyermeke indokolt külföldi kezelésének támogatása, -a beteg gyermekek elhelyezési körülményeinek javítása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2013_kozhasz_kicsi.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés