Kontakt Alapítvány

Kontakt Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Szakmai tovább- és átképzés, támogatás

Egyben biztos lehetsz: amíg itt vagytok fogjuk a gyermeked kezét!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

Hazánkban több mint százezer autista és SNI-vel érintett ember él. Nekik és családjaiknak szervezünk fejlesztő táborokat, SNI hét névvel.

Az SNI hét olyan fejlesztést igénylő gyerekek és szüleik egy hetes myári pihenését és fejelsztését teszi lehetővé, akiknek eddig egyáltalán nem állt módjukban együtt nyaralni.Az anyagi okok mellett azért sem, mert speciális igényű gyermeküknek nem volt eddig olyan szállás, mint a Toldi ház, amely felkészültaz SNI-s családok fogadására fejelsztő pedagógusokkalés fejelsztő szobával.

Kérjük támogassa munkánkat az adó 1 %-a felajánlásával.

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Toldi ház az autista, és más SNI-s gyerekeket nevelő családoknak biztosítja a gondtalan, minőségi pihenés lehetőségét. Amikor az amúgy 0-24 órában felügyelő szülők is szabadságot kapnak, mert gyermekükkel értő, fejlesztő pedagógusok foglalkoznak.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Toldi ház az autista, és más SNI-s gyerekeket nevelő családoknak biztosítja a gondtalan, minőségi pihenés lehetőségét. Amikor az amúgy 0-24 órában felügyelő szülők is szabadságot kapnak, mert gyermekükkel értő, fejlesztő pedagógusok foglalkoznak.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Házban megvalósuló tevékenységek két célt szolgálnak:
1. A Sajátos Nevelési igényű gyermeket (tartósan beteg, fogyatékkal élő, sajátos nevelési igényű, magatartászavaros, hiperaktív, szociális problémával küzdő stb.) nevelő családok összefogása és segítése.
2.A helyi lakosok számára munkahely biztosítása.
Ha egy baráti társaság nálunk pihen vagy céges munkavállalók nálunk építik a csapatukat akkor avval munkahelyek megtartását és az SNI heteink megvalósításában is támogatnak bennünket.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt két évben 28 SNI-vel érintett családot, összesen 122 főt láttunk vendégül hét, illetve négy napos SNI heteinken. Ebből 30 gyermek volt SNI-vel érintett (autizussal élő, hiperaktív, egyhe fokban értelmi fogyatékos stb.). A nálunk megforduló SNI családok 70 %-a küzd valamilyen
hátránnyal, gondolunk itt anyagi nehézségre vagy egyedülálló szülő neveli a gyermekeket stb. Így hangsúlyt fektetünk a szülők számára nyújtott szolgáltatásokra is (mentálhigiénés segítő beszélgetés, nevelési tanácsadás, közösség építése stb.).

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Kontakt Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Szakmai tovább- és átképzés, támogatás
Irányítószám 1035
Város Budapest
Cím Váradi u. 17. VIII.48.
Adószám 18095991-1-41
Bankszámlaszám 16200137-00064792-
Telefonszám +36-1-240-02-97
Email kontakt@kontaktalapitvany.org
Web www.kontaktalapitvany.hu
Facebook https://www.facebook.com/toldihaz/?fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Dr. Szilágyi Klára, Bánhidyné Dr. Szlovák Éva, Dr. Kupa Mihály
Nyilvántartási száma 7533 / 1999
Alapítási éve 1999
Célok A humán tudományok és a modern kommunikációs eszközök kapcsolatát és működését támogató kutatások és ezek fejlesztése. Az egyéni életminőség és a közösség szerveződését és működését elősegítő szakemberek (tanácsadók, szervezők, választott tisztségviselők) részére szakmai fórumok teremtése, továbbképzések, konferenciák szervezése, tananyagok, segédanyagok, kézikönyvek készítése, írott és elektronikus úton történő forgalmazása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés