Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány

Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Egyházak, vallási közösségek, gyülekezetek

"Enyhülést adsz neki, valahányszor betegen fekszik..."

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Elsősorban a működéshez szükséges eszközökre,  általunk szervezett programokra gyűjtünk:

- az önkéntes  beteglátogatók részére egyedi, a Szolgálat emblémájával ellátott köpenyre

- a minőségi szolgáltatás részét képezi az önkénteseket felkészítő több alkalmas képzések, ehhez kapcsolódóan előadói díjakra, útiköltségekre, etc.

- adminisztrációhoz kapcsolódó eszközökre, nyomtatóra, fénymásolópapírra, írószerekre

- önkéntesek motivációját fokozó tárgyi elismerésekre, könyvekre, kirándulásra

- ünnepekhez kapcsolódóan apró ajándékok vagy az azok elkészítéséhez szükséges eszközökre: olló, ragasztó, gyertya, képeslapok, élelmiszerek

- a lelkigondozást és az  önkéntes beteglátogatást népszerűsítő kisfilmek, kiadványok, szórólapok elkészítésére.

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a lelkigondozás és az önkéntes beteglátogatás fontosságára, arra, hogy a lelkigondozás a gyógyító folyamat részét képezi. Célunk továbbá az önkéntes beteglátogatás népszerűsítése, az önkéntes beteglátogatóknak a kórházi osztályokon való állandó jelenléte.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a lelkigondozás és az önkéntes beteglátogatás fontosságára, arra, hogy a lelkigondozás a gyógyító folyamat részét képezi. Célunk továbbá az önkéntes beteglátogatás népszerűsítése, az önkéntes beteglátogatóknak a kórházi osztályokon való állandó jelenléte.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Amikor betegekek gyógyulását szeretnénk támogatni, legtöbbször a gyermekek vagy rákbetegek támogatásával foglalkozó szervezetek jutnak eszünkbe. Szinte nem is gondolunk arra, hogy vannak olyan osztályok, ahol magatehetetlen időseket, rehabilitációval gyógyuló fiatalok vagy mentálisan nehéz helyzetben lévő emberek gyógyulnak. Szervezetünk kórházi osztályokon tartózkodó betegek lelkigondozásával, valamint önkéntes beteglátogatással foglalkozik. Betegeket, magányosokat, elkeseredetteket, hozzátartozókat keresünk fel, nyújtunk biztatást, lelki vigaszt. Jóllehet az egyházak majd minden kórházban alkalmaznak egy-egy kórházlelkészt, azonban az önkéntes beteglátogatás alig ismert hazánkban. Visszajelzések alapján önkénteseink jelenléte a betegek mellett meghatározóak a gyógyulási folyamatban. Hittel és lelkesedéssel azon dolgozunk, hogy meglátogassuk azokat a betegeket, akiket mások nem látogatnak, biztató mosollyal bátorítsuk a műtétre várakozókat, szavakkal, csenddel és értő figyelemmel segítsük a gyógyulási folyamatot, hogy jelenlétünkkel valóra váltsuk a reményt.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A lelkigondozással és önkéntes beteglátogatással kapcsolatos elképzeléseink 2012-ben három egyházi szervezet elvi támogatásával indult útjára. Az elgondolás 2015 elején intézményesült alapítványi formában.
Azóta néhány eredmény:
Folyamatosan hívjuk fel a lakosság figyelmét a lelkigondozás és az önkéntes beteglátogatás fontosságára. Fontosnak tartjuk az önkéntesek felkészültségét, ennek érdekében 2012 óta több alkalomból álló képzéssorozatot hirdetünk meg az érdeklődők számára.
2012 óta több mint 2500 beteghez és hozzátartozóhoz jutottunk el.
Több hír jelent meg tevékenységünkről egyházmegyei újságokban, tv-ben, rádióban. Számos programot valósítottunk már meg: pl. Betegek világnapja alkalmából az egészség szimbólumaként egy-egy almával kedveskedtünk a betegeknek. Húsvétkor például a remény jelképeként gyertyákat osztogattunk.
Elindítottuk a Jelenlét - betegek és önkéntes beteglátogatók lapja c. újságot. Az újság 500 példányban jelenik meg, évente két alkalommal, amit a kórházban tartózkodó betegek között osztunk szét.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Katolikus Beteglátogató Szolgálat Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Egyházak, vallási közösségek, gyülekezetek
Adószám 18648427-1-09
Bankszámlaszám 11738008-20893868-
Telefonszám +36-70/623-84-17
Email szokolai.katus@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/beteglatogato.szolgalat
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés