Karitáció Alapítvány

Karitáció Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

Egészségügyi, Szociális, Kulturális Programok, Gyógyító Bohócdoktorok

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Karitáció Alapítvány szociális, családsegítő, kulturális, egészségvédelmi és gyógyító tevékenységét közhasznú jelleggel működteti. Egész évben segítő programokkal tesszük a nélkülözők életét könnyebbé, élhetőbbé, boldogabbá. A Bohócdoktorok programunk 2008 óta sikeres. Tevékenységünk rövid és hosszú távú célja, hogy minél több kórházba eljusson és ott sikeres bohócdoktor vizitet tartani. Segítő tevékenységeink sikeresebb folytatásához cégek, magánszemélyek, közösségek, szervezetek nagylelkű felajánlásai, adományai sokat jelentenek.

SZERVEZET CÉLJAI

Tevékenységünk a rászorulók, elsősorban gyermekek részére történő segítségnyújtás, a szakszerű és megfelelő orvosi és szociális ellátás érdekében, a szociálisan rászoruló családok és gyermekek támogatása, részükre programok szervezése, 2008 óta sikeresen működtetjük a Gyógyító Bohócdoktor csapatot.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Tevékenységünk a rászorulók, elsősorban gyermekek részére történő segítségnyújtás, a szakszerű és megfelelő orvosi és szociális ellátás érdekében, a szociálisan rászoruló családok és gyermekek támogatása, részükre programok szervezése, 2008 óta sikeresen működtetjük a Gyógyító Bohócdoktor csapatot.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Karitáció Alapítvány 2008 óta egyik legsikeresebb programja a Bohócdoktor Mozgalom. A Gyógyító Bohócdoktor Csapat célja, hogy a beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára INGYENESEK. A vidám bohócdoktorkodás végén rendszerint ajándékozás és szeretet honol, feledtetve néhány percre a betegeskedést. Igyekszünk minden héten az ország más más kórházába eljutni és mosolyt varázsolni a gyermekek arcára.
Emellett folyamatos az adományozói programunk. Egész évben családokat, idős, rászoruló embereket támogatunk élelmiszerrel, ruhákkal, könyvekkel.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata évente több ezer beteg gyermekhez jut el, akiknek a vidámító tevékenységünk nagy segítség a gyógyulás érdekében. Egész évben folyamatos az alapítványi karitatív - jótékony támogatói program, mely révén a nélkülöző honfitársaink ezrei számára nyújtunk segítséget. Az alapítvány együttműködik más civil szervezetekkel, cégekkel, magánszemélyekkel is.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Karitáció Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem
Irányítószám 6725
Város Szeged
Cím Kálvária undefined 31.
Adószám 19560540-1-06
Bankszámlaszám 10700062-48244909-51100005
Telefonszám +3620-4668309
Email info@karitacio.hu
Web www.karitacio.hu
Facebook https://www.facebook.com/Bohocdoktorok
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=saTpfy6W2a0
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Fődi Brigitta, a kuratórium elnöke
Nyilvántartási száma 1426 / 2014
Alapítási éve 2009
Célok Rászorulók, elsősorban gyermekek részére történő segítségnyújtás, a szakszerű és megfelelő orvosi és szociális ellátás érdekében, a szociálisan rászoruló családok és gyermekek támogatása, érdekvédelme, részükre programok szervezése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés