Kamasztér Alapítvány

Kamasztér Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt./Platón

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk a halmozottan hátrányos helyzetű 10 éven felüli gyermekeknek gyűjt fejlesztő játékokat, eszközöket. A szülőknek, pedagógusoknak pedig gyermekneveléssel, tehetségfejlesztéssel kapcsolatos könyveket, szakirodalmat. Az adó 1%-ból befolyt összegből hátrányos helyzetű településekre viszünk fejlesztő játszóházat.

SZERVEZET CÉLJAI

Az alapítvány célja a fiatalok életminőségének javítása, egyéni és közösségi kompetenciáik fejlesztésével, mely hozzájárul az iskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, a munkaerő-piacra történő sikeres belépéshez. Kiemelt feladatunk a tehetségfejlesztés, mely témában a pedagógusokat is képezzük.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az alapítvány célja a fiatalok életminőségének javítása, egyéni és közösségi kompetenciáik fejlesztésével, mely hozzájárul az iskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, a munkaerő-piacra történő sikeres belépéshez. Kiemelt feladatunk a tehetségfejlesztés, mely témában a pedagógusokat is képezzük.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Kamasztér Alapítvány programok sokaságával kívánja elősegíteni a nehezen kezelhető, hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelését. A programok középpontjában a tudatosság fejlesztése, a szemléletformálás és az értékek közvetítése áll. Főbb tevékenységeink:
Elérő programok, melyek az alapítvány minél szélesebb körben való megismertetésére, a fiatalok elérésére irányulnak – megjelenés kiállításokon, iskolai rendezvényeken, osztályfőnöki órán, helyi illetve városi rendezvényeken, fesztiválokon.
Szabadidős programok, melyek nagyobb létszámú csoportok hasznos időtöltését biztosítják – kiállítás látogatás, kirándulás, kerékpár túra, klubfoglalkozások, kreatív műhelyek, játszóház.
Fejlesztő programok, melyek kisebb csoportok és egyének személyes fejlesztésére irányulnak – terápiák, tréningek, prevenciós foglalkozások, táboroztatás, képzések, önismereti foglalkozások.
Segítő programok, melyek a fiataloknak és a fiatalokkal közvetlen kapcsolatban álló felnőttek számára készülnek – mentorálás, tanácsadás, tréning, coaching, mediáció, pedagógusképzés, szülőképzés

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az ifjúsági területen elért főbb eredményeink:
- Tanulmány:„Játék és Gondolkodás” kompetenciafejlesztés módszertana
- Pedagógus képzés: 1. A tudatosságot differenciáltan fejlesztő, órákon és órákon kívül is alkalmazható játékos foglalkoztatás pedagógiai módszertana, pedagógusok számára (tanulmány alapján) OM 173/34/2005, 2. Tehetségsegítő coaching OM 43/51/2014
- Módszertani segédkönyv pedagógusoknak: Kompetenciafejlesztés játékokkal.
- OKÉ Háló: Országos készség és képesség fejlesztő játszóház hálózat 3H-s településeken: Marcaltő, Somogyapáti, Vilmány, Tiszafüred, Bátonyterenye.
- Tehetségpont: Budapest V. kerületében. Tehetségfejlesztő programok, műhelyek, workshopok, képzések, tréningek és előadások.
- Coaching: nehéz élethelyzetekre: pedagógusoknak, fiataloknak és szülőknek. Teljesítménynövelésre: sport coaching.
- Társadalmi felelősségvállalás programok (CSR) cégeknek, vállalatoknak.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Kamasztér Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Irányítószám 1035
Város Budapest
Cím Szél u. 3-5. Fszt. 21.
Adószám 18112670-1-41
Bankszámlaszám 11703006-20069823-00000000
Telefonszám +36309122534
Email info@kamaszter.hu
Web www.kamaszter.hu
Facebook https://www.facebook.com/kamaszter
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Balog Edina
Nyilvántartási száma 8896 / 2003
Alapítási éve 2003
Célok Az alapítvány az esélyek megteremtésére, a kiskamasz korú gyermekek igényes életre nevelése, a tanulás és a művelődés megszerettetésére jött létre. Az alapítvány célja, a kiskamasz korú gyermekek számára olyan programok szervezése, ahol szakemberek felügyelete mellett, tartalmasan, igényesen tölthetik szabadidejüket, sportolhatnak, művelődhetnek és fejleszthetik képességeiket.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet oith_kozhasznusagi_melleklet_1397593091977.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés