Kakucs az Otthonunk Közhasznú Egyesület

Kakucs az Otthonunk Közhasznú Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Elsősorban a környezetvédelem fontosságát, az arra irányuló lakossági lehetőségek és feladatok népszerűsítését bemutató tájékoztató kiadványunk költségeire.

Környezettudatosságra nevelő, azt elősegítő előadások, tanfolyamok lebonyolítására.

SZERVEZET CÉLJAI

Elősegíteni a lakóhely hagyományait, a környezeti kultúra és igényesség kialakítását, a történeti, építészeti és természeti értékeinek megóvását, védelmét, a község szépítését és fejlesztését, és a környezet tudatos életformára nevelést, oktatást. Erősíteni a településhez való kötődést.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Elősegíteni a lakóhely hagyományait, a környezeti kultúra és igényesség kialakítását, a történeti, építészeti és természeti értékeinek megóvását, védelmét, a község szépítését és fejlesztését, és a környezet tudatos életformára nevelést, oktatást. Erősíteni a településhez való kötődést.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenlegi tevékenységünk az elmúlt években elkezdett folyamatos projektek folytatása.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Környezet tudatos életformára nevelés egy helyi kiadványunkon keresztűl, melyet egyesületünk havonta juttat el ingyen a település minden háztartásába. Ebben az ötletek, tanácsok és a környezetvédelemről szóló cikkek mellett helyi aktuális közéleti eseményekről is beszámolunk. Résztveszünk településünk összes eseményén, rendezvényeken, és népszerűsítjük a természeti értékek védelmét. Közterületeinken fákat ültetünk, virágágyásokat alakítunk ki és ápolunk. Kertészeti szaktanácsadással is segítjük a lakosságot. Külterületeinken szemétszedést szervezünk, és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítjük, és a komposztálást. Harcolunk légszennyezettséget okozó kerti hulladék égetések teljes betiltásásáért.
Továbbá aktívan részt veszünk a parlagfű írtásban. Rendszeresen rajz vagy fogalmazási pályázatokat írunk ki helyi gyerekeknek a környezetvédelemmel kapcsolatban. Népszerűsítjük a téli madáretetést. Minden kultúrális eseményén résztveszünk. Rendszeresen felköszöntjük településünk idős születésnaposait. Dec.6-án Mikulásunk hintón körbejárja a falut és ajándékokat oszt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Kakucs az Otthonunk Közhasznú Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás
Irányítószám 2366
Város Kakucs
Cím Fecske u. 85.
Adószám 18148587-1-13
Bankszámlaszám 10701056-66223559-51100005
Telefonszám +3629376393
Email kakucsazotthonunk@gmail.com
Web www.kaoke.hu
Facebook https://www.facebook.com/kakucs.egyesulet
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Zsifu-Zsók Árpád ( elnök ) - önállóan -
Nyilvántartási száma 5944 / 2010
Alapítási éve 2010
Célok Elősegíteni a lakóhely hagyományait, a környezeti kultúra és igényesség kialakítását, erősíteni a településhez való kötődést, formálni a lakóközösség értéktudatát. Tömöríteni azokat a polgárokat, fiatalokat, közösségeket, akik önzetlen munkájukkal készek a célok érdekében tevékenykedni. Elősegíteni a település történeti, építészeti és természeti értékeinek megóvását, védelmét, a község szépítését és fejlesztését. Befogadni olyan cél jellegű pénzbeli adományokat, valamint szellemi alkotásokat, melyek az egyesület céljaival azonosíthatók, és a község szépítését, fejlődését elősegítik. Elősegíteni a településen élők környezet tudatos életformára nevelését, oktatását.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés