Jenei Tibor Alapítvány - misszió a művészetre nevelés útján

Jenei Tibor Alapítvány - misszió a művészetre nevelés útján

1% -ot gyűjtő szervezet
Drogprobléma kezelése

Legyen a művészet a szenvedélyed!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Adományok segítségével több rászoruló fiatalt elérhetünk nevelési-gyógyítási stratégiánkkal, küldetésünkkel, mely a művészetek segítségével történő gyógyítás és megelőzés. 

 • művészeti táborok szervezése
 • EgészségNapok szervezése, lebonyolítása
 • rendhagyó, drogprevenciós osztályfőnöki órák szervezése  elismert  művészekkel,  sportolókkal
 • múzeumpedagógiai programok szervezése
 • folyamatos segélyszolgálat biztosítása
 • együttműködések, közös programok szervezése hasonló célú szervezetekkel
 • céljaink, küldetésünk és programjaink ismertségének növelése, résztvevők számának növelése
 • önkéntesek munkájának elismerése
 • a privatdoktor.hu fejlesztése 
 • infrastruktúra fejlsztése
 • további önkéntesek elérése

SZERVEZET CÉLJAI

Hisszük, hogy a művészetnek ereje van és az általa átélt élmény feldolgozása a személyiségi fejlődést helyes irányba tereli. Célunk, hogy a nehéz sorsú fiatalokban felkeltsük az érdeklődést bármilyen művészeti ágazat iránt, elsősorban gyakorlati foglalkozásokon keresztül,

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Hisszük, hogy a művészetnek ereje van és az általa átélt élmény feldolgozása a személyiségi fejlődést helyes irányba tereli. Célunk, hogy a nehéz sorsú fiatalokban felkeltsük az érdeklődést bármilyen művészeti ágazat iránt, elsősorban gyakorlati foglalkozásokon keresztül,

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk 2004 óta segíti a hátrányos helyzetű, szenvedélybeteg és az egészségükkel nem foglalkozó, 14-25 év közötti, céltalan fiatalokat. Segít gyógyulásukban és a helyes út megtalálásában különböző művészek és pszichológusok segítségével szervezett programok révén.
Térítésmentes múzeumpedagógiai foglalkozásokat és programokat szerveztünk. Többeknek anyagilag is támogattuk továbbtanulását, kiállításokat szerveztünk alkotásaikból. Igyekeztünk minden támogatottnak a kezébe adni valamit, amivel tartósan el tudtuk terelni figyelmüket az alkoholról, drogokról és egyéb szenvedélybetegségektől, szerteágazó művészeti irányokon keresztül, egyénre szabottan. A művészet szerteágazó irányai közül mindenkinél találni olyat, amely iránt érdeklődése felkelthető. Művészeti tábort szerveztünk, Egészségnapot és rendhagyó osztályfőnöki órákat bonyolítottunk különböző iskolákban, drogprevenciós tevékenységet folytatunk, nevelünk, terelünk. Önkénteseink szerkesztik a http://privatdoktor.hu folyóiratot.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt évben további önkéntesek bevonásának és lelkesedésének köszönhetően jelentős fejlődést értünk el. Néhány ezek közül a 2014-es évünkből:
Erdélyi partnerünkkel sikerrel bonyolítottunk le egy 10 napos művészeti tábort 60 fiatal részvételével. Olyan sokszínű programsort kínáltunk számukra, mely nem emel ki egyetlen területet sem a művészetekből, hanem lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a művészetek szerteágazó területeiről, kipróbálhassák és közösen alkothassanak egy-egy adott területen. Képzőművészet, ének-zene, művészettörténet, digitális alkotás, foto-videotechnika, mozgásművészet valamint hangszerkészítés is szerepelt a programok között.
Májusban a méltán világhírű Rippel fivérekkel „EgészségNap”-ot szerveztünk egy Gimnáziumban, ahol az egészséges táplálkozással, a mozgással teli életmóddal és az elhízás káros fiziológiai-, lelki hatásaival kapcsolatos előadásokat hallgathattak meg a diákok.
Megállapodást kötöttünk egy lapkiadóval a privatdoktor.hu weboldal működtetésére, itt céljainkkal összhangban publikálhatnak önkénteseink.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Jenei Tibor Alapítvány - misszió a művészetre nevelés útján
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Drogprobléma kezelése
Adószám 18701634-1-43
Bankszámlaszám 12011148-01527122-00100005
Telefonszám +36-70-7027687
Email titkarsag@jeneialapitvany.hu
Web http://jeneialapitvany.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kiegeszito_melleklet_2014_jenei_tibor_alapitvany.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés