Ifjúsági Unió Szekszárd

Ifjúsági Unió Szekszárd

1% -ot gyűjtő szervezet
Természeti környezet védelme, támogatás
email ifu@ifu.hu
telefon +36-74-512-073
adószám 18854598-2-17
számlaszám 71800037-11143615-

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

„Ne légy birka!” programunkon belül Helyi Termék Piac és Vásár tartására gyűjtünk, valamint a helyi termelőket magában foglaló adatbázisunk fenntartására.

Ezen kívül különös figyelmet fordítunk a gyermek- és ifjúsági programjainkra, amikkel részt vállalunk a civil szervezeti utánpótlás nevelésben illetve hozzájárulunk a fiatalok hasznos és értékes időtöltéséhez. Irodánk mellett ifjúsági klubot működtetünk, amit a fiatalság tölt meg élettel. Számos programot, kalandtábort és tréninget szervezünk, sőt! Azon túl, hogy rendszeres résztvevői vagyunk a Természetjáró Gyermekek és Diákok Országos Találkozójának, 2010-ben nagy sikerrel meg is rendeztük azt.

SZERVEZET CÉLJAI

Arra törekszünk, hogy régiónkban értéknek, minőségi életnek számítson a természettel, környezettel való összhangban élés, a közösséghez tartozás, a közérdekért való tenni akarás. Egyesületünk küldetésének tekinti a sport, az egészséges életmód és a kultúra értékeinek közvetítését és a civil szektor.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Arra törekszünk, hogy régiónkban értéknek, minőségi életnek számítson a természettel, környezettel való összhangban élés, a közösséghez tartozás, a közérdekért való tenni akarás. Egyesületünk küldetésének tekinti a sport, az egészséges életmód és a kultúra értékeinek közvetítését és a civil szektor.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Tevékenységeinket négy pillér alá tudjuk besorolni:
Egészséges életmód
Célul tűztük ki a testi-, lelki- és szociális egészség fejlesztését, és a betegségmegelőzést. Egész évben szervezünk bárki számára elérhető gyalogos, vízi-, kerékpáros- és magashegyi túrákat, országjáró kirándulásokat, gyógynövény foglalkozásokat, és honismereti programokat.
Környezettudatosság
Egyesületünk alappillére a környezettudatosság. Zöld gondolkodásunk kiteljesedése a 2009. óta működő „Ne légy birka! program, melynek keretében számos fogyasztási szokásokat alakító és környezettudatos programot valósítunk meg, többek között vetélkedősorozatokat szervezünk a közép- és általános iskolák diákjainak.
Társadalmi felelősségvállalás
2012-ben létrehoztuk az Önkéntes Pontot, amivel célunk egy olyan információs hálózat megteremtése és működtetése, ahol a diákok könnyen megtalálhatják a nekik tetsző tevékenységet és fogadószervezeteket.
Kisközösségek fejlesztése
2004-ben indítottuk útjára a kifejezetten a civil szféra támogatását, megerősítését, fejlesztését célul kitűző Civil SzámAdó Szolgálatot.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Egyesületünk egy baráti társaságból született 1990-ben, aminek tevékenysége kezdetben a közös társasági programok szervezése és természetjárás volt. Azóta számos sikeres eseményt és pályázati programot tudhatunk magunk mögött: többek között 5 éven keresztül szerveztük a Gemenci Nagydíjat, 1999-óta szervezzük az ország egyik legjobb teljesítménytúráját a Bartinát, ahol idén már rekordot jelentő 1120-an vettek részt. Komoly eredményeket tudhatunk magunkénak a fiatalok mozgósításában, és aktív támaszai vagyunk a hazai természetjáró mozgalomnak. 2014-ben három szervezettel karöltve (Rotary Club, CivilSegéd Alpaítvány, Tolna Megyei Természetbarát Szövetség) felújítottuk a Remete-csurgót, amivel egy új közösségi teret teremtettünk Szekszárd lakosainak.
A térség turisztikai fejlesztéséből is kivesszük a részünket: turistautakat hoztunk létre és tartunk fenn, melyek mentén információs táblákat helyeztünk el, tájfutó térképet adunk ki, borvidék útlevelet készítettünk, és turistaházakat működtetünk. 2012-ben kiadtuk a Helyi Termék Zsebkalauzt, amit 2015-ben már másodszor fogunk megjelentetni.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Ifjúsági Unió Szekszárd
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Természeti környezet védelme, támogatás
Irányítószám 7100
Város Szekszárd
Cím Szt. István tér 10.
Adószám 18854598-2-17
Bankszámlaszám 71800037-11143615-
Telefonszám +36-74-512-073
Email ifu@ifu.hu
Web www.ifu.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Pék Györgyi (an.: Rencz Rozália), alelnök Majkut Milán (Tringli Éva )
Nyilvántartási száma 841 / 2014
Alapítási éve 1996
Célok Dél-dunántúl meghatározó civil szervezeteként arra törekszik, hogy régiókban értéknek, minőségi életnek számítson a természettel, környezettel való összhangban élés, a közösséghez tartozás, a közérdekért való tenni akarás. Egyesületünk küldetésnek tekinti a sport, az egészséges életmód és a kultúra értékeinek közvetítését és a civil szektor fejlesztését.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés