Heliopolis "Minden Gyermek Érték" Alapítvány

Heliopolis "Minden Gyermek Érték" Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

"Sokak élete kevesek bátorságán múlik."

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Állami gondozott és hátrányos helyzetű gyermekeknek nyújtunk ingyenes angol nyelvi képzést. Felkészítjük őket sikeres érettségi és nyelvvizsgára, hogy csökkentsük a végzettség nélküli iskolaelhagyást, beilleszkedésüket a társadalomba és a munka világába. 

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja, hogy lehetőséget biztosítsunk hátrányos helyzetű gyerekeknek a továbbtanulásra, majd a munka világában elhelyezkedéshez. Ezt nyelvi képzéssel és mentorprogrammal megvalósítjuk meg.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja, hogy lehetőséget biztosítsunk hátrányos helyzetű gyerekeknek a továbbtanulásra, majd a munka világában elhelyezkedéshez. Ezt nyelvi képzéssel és mentorprogrammal megvalósítjuk meg.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk hátrányos helyzetű gyermekek és fiatal felnőtteknek nyújt oktatást, nevelést és továbbképzést. Ennek megvalósítására nyelviskolát működtet Budapest belvárosában, ahol hátrányos helyzetű, főként állami gondozásban nevelkedő gyermekeknek nyújtunk nyelvi képzést.
Jelenleg több budapesti gyermekotthonban nevelkedő fiatal felnőttnek nyújtunk különböző tanfolyamokat és képzéseket. Érettségi vizsgára és nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamunkon vesznek részt, ahol csak állami gondozott diákok vannak, így tudjuk biztosítani a képzés maximális sikerét, tudunk alkalmazkodni a tanulási tempójukhoz és a legnagyobb figyelmet tudjuk nyújtani nekik.
Beszélgetős programok keretein belül lehetőségük van gyakorolni a megszerzett tudásukat. Itt az állami gondozott gyerekek és az "önfinanszírozó" diákok együtt vesznek részt és gyakorolnak beszélgetni idegen nyelven.
Az újonnan kialakult barátságokra egy mentorprogram épül, ahol közös programokon önkénteseink mentorálhatnak hátrányos helyzetű gyerekeket, ezzel segítve fejlődésüket, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a társadalomban.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Számos gyermeknek fejlesztettük angol nyelvi készségeit, melynek segítségével lehetőségük nyílt tanulmányaikat egyetemen, főiskolán vagy egyéb felsőoktatási képzésen folytatni.

Az alapítvány kupakgyűjtési programjában 298 kg kupakot gyűjtöttünk és adományoztuk beteg gyerekeknek, akinek a gyógyító műtétjükhöz volt szüksége rájuk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Heliopolis "Minden Gyermek Érték" Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú oktatási tevékenység (kht)
Adószám 18328947-1-42
Bankszámlaszám 11707000-21046928-
Telefonszám +36706711584
Email info@heliopolisalapitvany.hu
Web http://www.heliopolisalapitvany.hu/
Facebook https://www.facebook.com/HeliopolisAlapitvany/
Google + https://plus.google.com/u/0/108623010381374320745/about
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/heliopolis-'everyy-child-is-precious'-foundation
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCAh4cX5nmGjLTdI_Gof0m4A
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet beszamolo_2016_final.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés