Halásztelek Összművészeti és Kulturális Egyesület

Halásztelek Összművészeti és Kulturális Egyesület

Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

A kultúra mindenkié! Kultúra nélkül nincs kultúrált élet!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A célunk, hogy még több emberhez tudjunk eljutni: "Kultúra nélkül nincs kultúrált élet" ezért szeretnénk, hogy a legszegényebb rétegekhez is eljusson maga a kultúra, annak szeretetének fontossága.

  • nyári művésztáborunkba több rászoruló gyermeket tudjunk fogadni. Minőségi anyagokkal, festőművészekkel, színészekkel alkotnak a gyerekek.
  • 1000Szín-házunkba, személyiségfejlesztő színjátszókörünkbe több rászoruló családnak tudjuk ingyenesen biztosítani helyet.
  • IV. Halásztelki Művésztelepre határainkon túlról is érkeznek alkotók. Csak a tehetség számítson! Legyen ingyenes megint! A szállás díjára illetve az étkezésre szükséges forrásokat találnunk még. Köszönjük előre is! www.halasztelkimuvesztelep@jimdo.com

SZERVEZET CÉLJAI

Tagjaink Halásztelken élő- és dolgozó művészemberek. Eltökélt szándékunk, hogy a halásztelki családoknak, a város lakosságának izgalmas programokat, kultúrális élményt nyújtsunk. Gyermek táboroztatással, művészteleppel, színjátszókörrel tartjuk életben a helyi kultúra és az emberi kapcsolatokat.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Tagjaink Halásztelken élő- és dolgozó művészemberek. Eltökélt szándékunk, hogy a halásztelki családoknak, a város lakosságának izgalmas programokat, kultúrális élményt nyújtsunk. Gyermek táboroztatással, művészteleppel, színjátszókörrel tartjuk életben a helyi kultúra és az emberi kapcsolatokat.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Egyesületünk idén is számos városi rendezvényen részt vett. Szerveztünk önálló hagyományokkal bíró, illetve merőben új programokat. Önkéntes munkánkkal segítettük a város életét színesebbé és ezáltal élhetőbbé varázsolni. Munkánkkal arra törekedtünk, hogy a kultúra területeinek megismertetése, megszerettetése mellett az itt élő rászoruló családoknak, gyerekeknek nagyon kedvezményes vagy ingyenes részvételi lehetőségekkel segítsünk minőségi helyi programokon, minősíégi fejlesztő foglalkozásokon részt venni. Minden évben adományt gyűjtünk és osztunk (könyv, ruha, játék) a legszegényebb falu javára. Művésztelepünkön ingyen, vagy minimális hozzájárulással tudnak dolgozni az országból, világból ideérkező alkotók. 1000Szín-házunk a számítógép alternatívájaként működik, havonta közel 30 gyermeket szólítunk már meg. Nagyon kedvezményesen, vagy a rászorulóknak ingyenesen vállaljuk nyári művésztáborunkban az ellátást. Halásztelki Galériánkban amatör és profi művészek mutatkozhatnak be ingyenesen. Városi viszonylatban egyfajta kultúra generátorként vagyunk jelen. Honlapunkon további információ!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2012-ben a következő célokat fogalmaztuk meg: 1. Évenként 5 napos művésztelep szervezése, lebonyolítása.
2. Kulturális programok, kiállítások szervezése, előadások szervezése
3. Szabadiskolák, tanfolyamok, táborok szervezése
4. Helyi gyűjtemény létrehozása, ápolása
2015 márciusában minden célunkat létrehoztuk. Minimális anyagi forrásból gazdálkodva, önkéntes munkánkat felhasználva sikerült. Terveink továbbfejlődni, még többet, még nagyobb réteget elérve segíteni az ittélőknek. Eredményeink: szöveggel, képekkel illusztrálva megtekinthető a honlapunkon! www. halasztelkimuvesztelep.jimdo.com

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Halásztelek Összművészeti és Kulturális Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
Irányítószám 2314
Város Halásztelek
Cím Diófasor utca 93.
Adószám 18399673-1-13
Bankszámlaszám 61200395-10010048-
Telefonszám +36-30-9408928
Email halasztelkimuvesztelep@gmail.com
Web http://www.halasztelkimuvesztelep.jimdo.com
Facebook https://www.facebook.com/halasztelkimuveszek
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Bagaméry Ábelné Hatvany Viktória ( elnök )
Nyilvántartási száma 6394 / 2012
Alapítási éve 2013
Célok Egy olyan közösségi teret biztosítani önmaguk és a meghívott művészek részére, ahol a közös munka, gondolkodás, ismeretanyag megosztása, új és inspiráló technikák kipróbálása játssza a fő szerepet. Tovább cél, hogy az egyesület által szervezett programok Halásztelek kulturális életét felvirágoztassa, hidat képezve a különböző művészeti ágak és a helyi lakosság, művészeti iskolák között. Az egyesület alapvető céljai között szerepel, hogy nívós hazai kortárs művészeteket ismertessen meg egymással, közös munka kapcsolatot, alkotóközösséget szervezzen Halásztelken. Célja az is, hogy nemzetközi kapcsolatrendszert alakítson ki, főleg a Duna partján fekvő más külföldi kulturális egyesületekkel és művésztelepekkel.
Letölthető dokumentumok