Habitat for Humanity Magyarország

Habitat for Humanity Magyarország

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb település- és lakásfejlesztés

Méltó

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

  • Hajléktalan emberek és családok számára önkormányzati lakások felújítása, és az ehhez kapcsolódó építőanyagok beszerzése, szállítása, szakmunkák, projektmenedzsment (bérek, utazási költségek)
  • Hajléktalan embere támogatása az önálló lakhatás kialakításában (szociális munka, projektmenedzsment)
  • Lakhatási szegénységgel, lakáspolitikával kapcsolatos kutatások, kiadványok, rendezvények (előfizetés kiadványokra, részvétel bel- és külföldi konferenciákon, tiszteletdíjak kutatóknak, kiadványok gondozásával kapcsolatos költségek, bérek)

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Habitat for Humanity 80 országban dolgozik azon, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnék elérni. Programjaikkal közvetlen segítséget nyújtanak, szakpolitikai munkával pedig rendszerszintű változást akarnak megvalósítani.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Habitat for Humanity 80 országban dolgozik azon, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnék elérni. Programjaikkal közvetlen segítséget nyújtanak, szakpolitikai munkával pedig rendszerszintű változást akarnak megvalósítani.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

- A Habitat for Humanity 2015–16-os „Elsőként Lakhatást!” programjában tíz hajléktalan családnak teremtenek otthont használaton kívüli bérlakások felújításával. Az első lépcsőben, 2015-ben az ingatlanokat a részt vevő önkormányzatok – Újpest és Kőbánya – biztosítja, a felújítási munkálatokat pedig – a Saint-Gobain Initiatives Foundation támogatásával és a francia Abbé Pierre Alapítvány segítségével – a Habitat for Humanity csapata végzi.
- A HabitatPont program komplex szolgáltatást nyújt a mélyszegénységben élőknek: tanácsadással, szerszámkölcsönzéssel és közösségépítéssel segíti a családokat abban, hogy önállóan, de egymást is segítve képesek legyenek javítani lakhatási körülményeiken. 2015-ben Bagon és Mátraverebélyen működik a program.
- Szakpolitikai munka: rendszerszintű változások eléréséhez a szegények és kiszolgáltatottak érdekeit is szem előtt tartó lakáspolitikai intézkedések szükségesek. A szakpolitikai döntések megszületését a problémák feltárásával és hatékony megoldások kidolgozásával kívánják segíteni. Javaslataikat a döntéshozók és a közvélemény elé tárják.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Habitat ma a világ 80 országában van jelen, Magyarországon 1996 óta működik. A Habitat for Humanity Magyarország 2014 végéig 152 új otthont épített, 712 felújítást végzett, képzéseikkel, tanácsadással pedig 1768 családot segítettek.
- 2014-ben az Elsőként Lakhatást! programmal 7 hajléktalan ember költözhetett önkormányzati bérlakásba, akik az újpesti és budafoki ártérben a 2013-as árvíz során veszítették el kunyhóikat.
- A HabitatPont program 2014-ben három helyszínen: Bagon, Mátraverebélyben és Ág községben össz. 62 mélyszegénységben élő család ingatlanán 74 javítási projektet támogatott, amelyekben a résztvevők összesen 1985 órát töltöttek egymás otthonainak felújításával.
- Hőszigetelési programjában a szervezet 5 Pest megyei rászoruló család otthonát szigetelte önkéntesekkel, a Saint Gobain Initiatives Alapítvány támogatásával.
-A Habitat minden évben elkészíti Lakhatási jelentését, ami az ENSZ lakhatásra vonatkozó kritériumai szerint mutatja be a hazai lakáshelyzetet
-2014-ben 6 állásfoglalást juttattak el döntéshozókhoz a lakhatási szegénységet érintő kérdésekben.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Habitat for Humanity Magyarország
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb település- és lakásfejlesztés
Irányítószám 1065
Város Budapest
Cím Hajós u. 9. IV/16.
Adószám 18672772-2-42
Bankszámlaszám 16200106-11598936-00000000
Telefonszám +36-1-3740606
Email habitat@habitat.hu
Web www.habitat.hu
Facebook www.facebook.com/habitathungary
Youtube http://www.youtube.com/user/habitathungary
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Jakab Attila
Nyilvántartási száma 1356 / 2012
Alapítási éve 1996
Célok Új házak építése, régiek renoválása,kisjövedelmű emberek számára az önálló otthon megteremtése. A világ bármely részén az ott élő emberek lakáskörülményeinek javítása érdekében támogatást nyújt pénzben vagy természetben. Ezeket a támogatásokat természeti csapás vagy háborús események miatt bekövetkezett károk elhárítása okán otthonteremtés és otthonfelújítás céljára lehet nyújtani.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi_jelentes_2015_habitat_for_humanity_mo_alapitvany.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés