Habitat for Humanity Magyarország

Habitat for Humanity Magyarország

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb település- és lakásfejlesztés

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet

MIRE GYŰJTÜNK?

  • Az Ön segítségével kevesebb család fázhat a saját otthonában. Támogatását energiatakarékos építkezéseink költségeire fordítjuk.
  • Segíthet csökkenteni, racionalizálni a családok kiadásait. Támogatását pénzügyi tudatosságot erősítő és energiatakarékosságot célzó képzéseink folytatására fordítjuk.
  • Mélyszegénységben élő családoknak adhat jobb otthont és erôt a továbblépésre. Támogatását Habitat Pont programunkra fordítjuk, segítségével építőanyag adományokat közvetítünk mélyszegénységben élő családoknak, tudást adunk át nekik, hogy képesek legyenek maguk is javítani lakáskörülményeiken.
  • Hozzájárulhat egy igazságosabb, a szegényeket is elérô lakáspolitika kialakításához. Támogatását társadalmi kutatások lebonyolítására, szakpolitikai és gyakorlati programok kidolgozására, bemutatására fordítjuk.

SZERVEZET CÉLJAI

A Habitat for Humanity a világ 80 országában munkálkodik azon, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. Mi, a magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnénk elérni hazánkban.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Habitat for Humanity a világ 80 országában munkálkodik azon, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. Mi, a magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnénk elérni hazánkban.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Önkéntes építkezéseinken támogatók és önkéntesek segítségével energiamegtakarítást célzó felújításokat végzünk Vác környéki családok számára. 2013-ban 4 család házán végeztünk felújítást, hogy télen már megfelelően tudják fűteni a lakásokat. A programot 2014-ben is folytatjuk, 8 család otthonát tervezzük szigetelni önkéntesek segítségével.

2012 második felében indítottuk el Habitat Pont programunkat a Pest megyei Bagon, a BAGázs Egyesület segítségével. A program során mélyszegénységben élő családoknak juttatunk el olcsó építőanyagot, szerszámokat biztosítunk, szaktanácsot nyújtunk, ezzel segítjük a családokat, hogy házaikat saját kezűleg felújítsák.

Magyarországon sokkal kevesebb a bérlakás, mint amennyire igény lenne. Miközben az országban közel félmillió lakás üresen áll, becslésünk szerint mintegy 300 000 családnak lenne szüksége bérlakásra. A magántulajdonú lakások szociális célra való felhasználásával több tízezer család lakhatási gondjait lehetne enyhíteni. Szeretnénk egy pilot projekt elindításával megvizsgálni egy magyarországi SZOL kialakításának lehetőségeit.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Habitat ma a világ 80 országában van jelen, Magyarországon 1996 óta működik. 2012 márciusáig több mint 2000 család lakhatási gondjain segítettünk: 149 család költözhetett új otthonba, közel 550 család lakását újítottuk fel, képzéseinken pedig több mint 1300 család vett részt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Habitat for Humanity Magyarország
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb település- és lakásfejlesztés
Irányítószám 1065
Város Budapest
Cím Hajós u. 9. IV/16.
Adószám 18672772-2-42
Bankszámlaszám 10800014-20000005-02349449
Telefonszám +36-1-3740606
Email habitat@habitat.hu
Web www.habitat.hu
Facebook www.facebook.com/habitathungary
Youtube http://www.youtube.com/user/habitathungary
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Jakab Attila
Nyilvántartási száma 1356 / 2012
Alapítási éve 1996
Célok Új házak építése, régiek renoválása,kisjövedelmű emberek számára az önálló otthon megteremtése. A világ bármely részén az ott élő emberek lakáskörülményeinek javítása érdekében támogatást nyújt pénzben vagy természetben. Ezeket a támogatásokat természeti csapás vagy háborús események miatt bekövetkezett károk elhárítása okán otthonteremtés és otthonfelújítás céljára lehet nyújtani.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés