Gyöngysor Alapítvány

Gyöngysor Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Lelki segélynyújtás

"Segíts magadon, tedd boldogabbá az életedet és másokét"!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Projektort, flipchart táblát és papírt szeretnénk venni az előadásokhoz,oktatáshoz. Ezekhez eszközöket, papírt, füzeteket, tollakat.

Az alapítványnak laptopot, irodaszereket, patront, nyomtatópapírt, dossziékat, és lefűzőket.

Egyéb irodaszereket, boriték, alapítványhoz kötelező pénztárkönyv, kiadási-bevételi bizonylattömb, számlatömb.

Továbbképzésekhez szállásköltség, utazási jegy, METRO jegyek.

Működéshez, tea, kávé, ügyfélfogadáshoz, és vendégfogadáshoz, szükséges kellékek.Mobilkészülékeket is szívesen elfogadunk.

SZERVEZET CÉLJAI

Kórházi ellátást követõen támogatni a lelki betegek életbe való beilleszkedését, egyéni és csoportos, asszertív tréning indításával. Elõsegíteni a személyes és társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását, életviteli támogatását, a jó életminõség elérését.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Kórházi ellátást követõen támogatni a lelki betegek életbe való beilleszkedését, egyéni és csoportos, asszertív tréning indításával. Elõsegíteni a személyes és társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását, életviteli támogatását, a jó életminõség elérését.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Lelki betegek segítése, esetmenedzselés, Idősek Klubjában lelki gondozás, foglalkozás, internetezés, Facebookon zárt önsegítő csoport működik 4 éve, napi kapcsolattartás, hivatalos, egészségügyi felvilágosítás, szakember keresés. Adomány gyűjtés, osztás és küldés Karácsonykor. Élelmiszer, Béres Csepp TENA betét, bútor és ruhanemű osztás rászorulóknak. Német nyelvtanfolyam, hogy könnyebben tudjanak állást keresni a fiatalok, illetőleg időseknek jó agytorna. Konferenciákra, tréningekre, civil találkozókra járunk, kapcsolatépítés és tanulás céljából. Négy éve egyre több élelmiszert gyűjtünk és juttatunk el a rászorulóknak Karácsony előtt, legutóbb 1300 kg-ot! Egy hajléktalant is "örökbe fogadtunk" rendszeresen segítjük adománnyal (élelmiszer, ruhanemű). Lelki betegek pénzbeli ellátásának intézése és szakorvoshoz jutás segítése. Civil kapcsolatok erősítése és ápolása.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

7 éve nagyon sok betegnek segítettünk ellátását elintézni, ha igényelték szakemberhez kísértük, adományokat kaptak tőlünk Karácsony előtt. Konferencákra, tréningekre jártunk tanulás céljából. 4 éve élemiszert gyűjtünk és osztunk a rászorulóknak, Béres Cseppet, TENA betétet és jó állapotú használt ruhákat, bútort, játékokat, tisztitó és tisztálkodó szereket. Létrehoztunk egy meghitt, zárt csoportot a Facebookon, mely társadalmi sérülékeny, szegény sorsban élő emberekből tevődik össze. Rendszeresen foglalkozunk idősekkel klub formájában.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Gyöngysor Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Lelki segélynyújtás
Irányítószám 7100
Város Szekszárd
Cím Alisca utca 12. II./9.
Adószám 18867961-1-17
Bankszámlaszám 12071001-01058032-00100002
Telefonszám +36-30-8246377
Email gyongysor7100@gmail.com
Web www.gyongysoralapitvany.hu
Facebook www.facebook.com/profile.php?id=100001599762976#!/profile.php?id=100001599762976&sk=info
Youtube https://www.facebook.com/lookback
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Nagy Károlyné
Nyilvántartási száma 72 / 2013
Alapítási éve 2008
Célok Kórházi ellátást követően elősegíti az életbe való beilleszkedésüket, egyéni és csoportos, asszertív tréning indításával elősegíti a személyes és társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását, életviteli támogatását, a jó életminőség elérését, közösségi és liason (kapcsolattartó) pszichiátriai ellátását, segíteni és megbélyegzés és megkülönböztetés csökkentése érdekében a páciens és a társadalom kapcsolatát, a beteg önmaga és betegsége elfogadásával képességeinek és állapotának megfelelően személyre szabott munkát tudjon ellátni, képezze tovább magát és egy elfogadható életvezetés elérését tűzze ki célul, a rehabilitációban résztvevő betegek támogatása az önsegítő és önérvényesítő képességük kialakításának segítése, a rehabilitációban résztvevők oktatása, továbbképzése a munkábaálláshoz, a rehabilitációban résztvevők alapfokú számítógép és internet használat oktatásának megszervezése, fiatal pszichiátriai betegek első munkahelykeresésében segítségnyújtás, gyógyító tevékenységet végző szakemberek bevonása a rehabilitációba, az alapítvány tevékenységét segítő ismeretterjesztő kiadványok és szórólapok szerkesztése és terjesztése és eljuttatása az érintett személyekhez, rehabilitációval kapcsolatos képességfejlesztés, foglalkozások szervezése és ismeretterjesztés, a pszichiátriával kapcsolatos felvilágosító tevékenység, ezzel a témával foglalkozó előadásokon való részvétel, illetőleg megrendezése, a pszichiátriai rehabilitációban résztvevő betegek támogatása, a rehabilitációban dolgozók oktatása és továbbképzése, betegeknek szervezett rendezmények, valamint egyes tudományos rendezvények támogatása, pszichiátriai rehabilitációban résztvevő alapítványok önsegítő csoportok alternatív szerveződésének támogatása. Idős, többnyire magányos, egyedül élő emberek számára tartalmas időtöltés biztosítása. Pszichés gondozás keretében az elszigetelődés, a magába fordulás kiküszöbölése, emberi kapcsolatok erősítése. Távoli családi kapcsolatok ápolása. Külföldön, illetve más városban élő hozzátartozók felkutatása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2014_evi_beszamolo_potlap.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés