Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány

Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Levelezős rendszerű tanulmányi verseny felső tagozatos enyhe értelmi fogyatékos tanulóknak.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az Alapítvány céljainak megvalósítására. Fontos, hogy azokat a gyerekeket, akik lelkesen, kitartóan és színvonalasan dolgoznak 8 hónapon keresztül, méltó képpen meg tudjuk jutalmazni. Bevételeink az 1%-ra korlátozódnak, ez még a működési költségekre (számlavezetés, honlap, stb.) sem elég. Így a jutalmazást jelenleg csak adományokból tudjuk szerényen megoldani. Nagyon kevesen támogatják az értelmi fogyatékosok ügyét, mert nincs reklámértéke, piacot nem jelent számukra.  Mást cserében nem tudunk nyújtani, mint hogy a honlapunkon  feltüntetjük őket, a Facebook oldalunkon lájkolunk. Fontos lenne a versenyt döntővel zárni, de ahhoz szállást és étkezést, esetleg útiköltséget kellene biztosítani. Jó lenne a segítő, felkészítő gyógypedagógusok munkáját is elismerni, jutalmazni a kollégákat egy kis ajándékkal. 

SZERVEZET CÉLJAI

A sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozása, esélyeik növelése, beilleszkedésük, munkába állásuk segítése. A Gyöngyhalászat Tanulmányi Verseny szervezése, lebonyolítása, a Gyöngyhalászat Tehetségpont működtetése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozása, esélyeik növelése, beilleszkedésük, munkába állásuk segítése. A Gyöngyhalászat Tanulmányi Verseny szervezése, lebonyolítása, a Gyöngyhalászat Tehetségpont működtetése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Országos levelezős rendszerű verseny szervezése. Ősszel indult a III. Országos Versenyünk. Jelenleg 370 tanuló oldja meg a feladatokat, 8 hónapon keresztül. 5-8. évfolyamon, 7 műveltségi területen (életvitel, informatika, magyar, matematika, művészetek, természet, történelem). Hiánypótló, mert az enyhe értelmi fogyatékos gyerekeknek nem létezett ilyen jellegű verseny. Ezen keresztül megtanulják az elektronikus levelezés használatát, az önálló ismeretszerzés technikáit, bővülnek ismereteik. Az országosan kiemelkedő tanulmányi és versenyeredményeket elérő tanulókat és tanáraikat az Alapítvány jutalmazza. Kiemelt figyelmet fordít az Alapítvány a hátrányos helyzetű tanulók tanulmányi esélyegyenlőségének biztosítására. A célcsoportban nagyon sokan mély-szegénységben élnek. Kiemelt feladat a sajátos nevelési igényű gyermekek és fiatalok tehetséggondozásához szükséges ismeretek átadása a pedagógusok számára, amelyhez az Alapítvány képzéseket, találkozókat szervez. Honlapunkon olyan tartalmat szolgáltatunk, amely segíti az önálló életvezetést, bővíti a lehetőségek kínálatát.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Negyedik évfolyamunkhoz érkeztünk. Alapítványunk 2010 óta végzi tevékenységét. 3 éve közhasznú minősítést kaptunk, így már tudjuk fogadni az 1%-os felajánlásokat is. 2010/2011-es tanévben megyénkben, majd a régióban hirdettük meg a tehetséggondozó tanulmányi versenyt. Ezt követően már 3 éve versenyünk országossá vált. 35 intézmény kapcsolódott versenyünkbe, felismerve, hogy ez egy új módszer az értelmi fogyatékos gyerekek tehetséggondozásában, ami nagyon hatékony. A gyerekek kedvelik, igényük lenne a 9, 10. évfolyamokban is. Eredeti elképzelésünkben benne van, de kapacitásunk jelenleg nincsen rá. A verseny szervezését 3 gyógypedagógus önkéntes munkával szabadidőben végzi. A szervezésen túl elkészítik a feladatsorokat, értékelik a megoldásokat. A visszajelzések megerősítenek bennünket abban, hogy fontos és hasznos a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Tanulmányi Verseny. Versenyünk egyre nagyobb hírnévre tesz szert.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú oktatási tevékenység (kht)
Irányítószám 2800
Város Tatabánya
Cím Bánhidai ltp. 408.
Adószám 18209888-1-11
Bankszámlaszám 11740009-20076324-00000000
Telefonszám +36-34-301-100
Email gyongyhalaszat@gyongyhalaszat.hu
Web www.gyongyhalaszat.hu
Facebook https://www.facebook.com/gyongyhalaszat
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Juhász Klára kuratóriumi elnök
Nyilvántartási száma 1005 / 2013
Alapítási éve 2011
Célok A sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés