Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány

Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Természeti környezet védelme, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az adó 1% felajánlásból befolyt összeget az alábbi célokra fordítjuk: 

  • Gyöngybagoly és egyéb bagolyfajok (kuvik, macskabagoly, erdei fülesbagoly...) állományfelmérése.
  • Védelmi munka: költőláda készítése és kihelyezése, templomtornyok bagolybarát módon való átalakítása, odútelepek működtetése.
  • Ügyeleti telefon működtetése, ahol a sérült, problémás madarakkal kapcsolatos hívásokat fogadjuk.
  • Sérült madarak és a részükre fenntartott röpdék költségeinek finanszírozása.

Az AdjukÖssze portálon elindított gyűjtési akciónk célja 2 új mobil röpde elkészítése. Ezzel a jelenlegi férőhelyek számát tudjuk bővíteni és területi lefedettségünket is növeljük, mert az egyik mobil röpde Mohácson kerül majd elhelyezésre.

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány célja a fokozottan védett gyöngybagoly védelmén keresztül elkötelezni a társadalmat a globális gazdasági, társadalmi és környezeti problémák közös megoldásának ügyére.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány célja a fokozottan védett gyöngybagoly védelmén keresztül elkötelezni a társadalmat a globális gazdasági, társadalmi és környezeti problémák közös megoldásának ügyére.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány elsődleges célja a magyarországi gyöngybagoly állomány védelme. Ehhez rendszeres állományfelmérést és védelmi munkát (épületek bagolybaráttá alakítása) végzünk. A sérült madarak részére kialakított röpdét tartunk fenn. Ügyelet telefonszámot (06-20/322-5620) működtetünk, ahol a bajba jutott madarakkal kapcsolatos hívásokat fogadjuk. Igyekszünk az aktív védelmi munkába bekapcsolódó önkénteseik számát bővíteni. Ez a munka hosszú távon csak akkor lehet eredményes, ha a vidéki élet újra erőre kap, ennek érdekében indítottuk el a VidÉkességeink elnevezésű programot is. Emellett igyekszünk a természetvédelem mellett elkötelezett emberek szakmai előmenetelét is támogatni különböző ösztöndíj programokkal (angliai-, izlandi tanulmányutak, GPS tanfolyam ...)

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A gyöngybaglyok elsődleges költőhelyét Magyarországon a templomtornyok jelentik. Évente 150-200 épület vizsgálunk át rendszeresen és évi újabb 15-20 épületet nyitunk meg ismét a baglyok előtt.
Az ügyeleti telefonon évente átlagosan 150-200 hívást fogadunk. A sérült madarak részére fenntartott röpdékben évi 40-50 madár fordul meg. Ennek nagyobb része hosszabb-rövidebb ideig tartó gondozást követően újra szabadon engedhető. Az alapítvány rendszeresen fogad angliai önkénteseket (92 fő) és 48 magyar, fiatal önkéntest juttatott már ki 3 hónapos tanulmányútra Angliába. 6 magyar izlandi tanulmányúton vett részt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Természeti környezet védelme, támogatás
Irányítószám 8744
Város Orosztony
Cím Temesvári utca 8.
Adószám 18090343-1-20
Bankszámlaszám 11702036-20655705-
Telefonszám +36-20-3225620
Email gyongybagoly@gyongybagoly.hu
Web www.gyongybagoly.hu
Facebook www.facebook.com/gyongybagoly
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCeD0IbalUDQ1fcEBduNT7FA
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejelentés alapján módosított
Tisztviselők neve László Csaba
Nyilvántartási száma 6896 / 2012
Alapítási éve 1997
Célok A fokozottan védett gyöngybagoly (Tyto alba) faj védelme élőhelyének védelmével, környezeti neveléssel, természetvédelmi érdekérvényesítés összehangolása. A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány célja a védett bagolyfajokkal kapcsolatos természet- és környezetvédelmi problémák kezelése. Az Alapítvány a gyöngybagoly védelmet zászlóshajónak tekinti egy sokkal komplexebb természet- és környezetvédelmi szemlélet hatékony terjesztéséhez, így tevékenysége túlmutat a gyöngybagoly faj védelmén. Emiatt tevékenységi körében szerepelnek természetvédelmi célzatú önkéntes programok, kutatás, az oktatás formális és nem formális módjai, felnőtt oktatás, az alapítványi célokkal és természetvédelmi etikával összeegeztethető ökoturizmus, biogazdálkodás. A hagyományos kisléptékű vidéki gazdálkodás, tájművelés fenntartása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_242_vegleges_gyongybagolyvedelmi_alapitvany_1495722208833.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés