Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány

Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás
telefon +36-1-3262060
adószám 18069008-1-41

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

Adományainkból a Gyermekotthon Művészetterápiás helyiségét fejlesztjük. A művészetterrápiás tevékenységek során a gyermekek számára olyan belső munka, önelfogadás, megismerés, feszültség levezetés, stressz feldolgozás valósul meg, mely a későbbeikben az egész személyiségükre kihat. Nagyobb önbizalommal, teljesebb és boldogabb, örömtelibb életet élhetnek meg. A Művészetterápiás hyelséget szeretnénk felszerelni többek között ecsetekkel, színes festékekkel, mobilis székekkel és asztalokkal valamint egy speciális kamerával. 

SZERVEZET CÉLJAI

Az otthon jelenleg 57 növendék számára biztosít lakhatást, akik leginkább iskolás korúak, de megtalálható köztük csecsemő korú is. A gyerekek komoly pszichés sérülésekkel, szociális és értelmi képességekben való lemaradással kerülnek az otthonba,ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ő fejlesztésükre.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az otthon jelenleg 57 növendék számára biztosít lakhatást, akik leginkább iskolás korúak, de megtalálható köztük csecsemő korú is. A gyerekek komoly pszichés sérülésekkel, szociális és értelmi képességekben való lemaradással kerülnek az otthonba,ezért nagy hangsúlyt fektetnek az ő fejlesztésükre.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Gyermekotthonunkat rendszeresen látogatják fiatal önkéntesek. Közülük az egyik csoportot a Zsakett Hölgyegylet tagjai alkotják. A közösség egyetemista lányokból tevődik össze, fő céljuk kulturális és irodalmi élet ápolása, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása. Ennek érdekében a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Idén a Zsakett arra gondolt, hogy a kézműveskedést összeköti a Bolyai-Breznó közi Gyermekotthonban végzett önkéntes munkájával egy karácsonyi árverés és vásár keretében, amellyel a Gyermekotthon Művészetterápiás helyiségének létrejöttét támogatná.
A Zsakett és barátaik által szervezett esemény a Kössünk Össze nevet viseli. Az árverés és vásár 2014. december 7-én kerül megrendezésre a Művelődési Szinten (MÜSZI), amelyen ipar-, és képzőművészek, valamint lelkes amatőrök munkáit lehet majd megvásárolni. Amennyiben az eseményen nem tudsz részt venni, úgy ezen az oldalon található módon tudod támogatni a Gyermekotthon és a Zsakett közös célját. Ugyanis a befolyt felajánlásokat a már említett Művészetterápiás helységre szánjuk.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az otthonban élő gyermekek különösen veszélyeztetett réteg. Nagyfokú odafigyeléssel, támogatással egyengetjük életüket, útjukat, segítjük Őket élethelyzetük elfogadásában. Különösen nagy öröm számunkra, hogy fiatal felnőtt növendékeink közül többen egyetemen tanultak, sikeres felnőttként élik a mindennapokat.
Kiemelten kezeljük a tehetséggondozást, melynek köszönhetően több növendékünk találta meg számára a megfelelő hivatást, pályát, szakmát. (festészet, fotózás, ruhatervezés) Jelenleg jár gyermekünk az artistaképző iskolába, és nagy öröm, hogy egy- egy színházi előadásban, musicalben
szerepelhet, de ugyan így büszkék vagyunk jól focizó fiainkra, gyönyörűen éneklő lányainkra.
Büszkék vagyunk gimnazistáinkra, arra a fiatalra, aki jelenleg cserediák program keretén belül Mexikóban tanul, mert tudjuk, látjuk, megállja a helyét immár a nagyvilágban is. A legnagyobb eredmény mégis azt gondolom az, hogy a gyerekek szeretnek az otthonban élni, lakni,
mert tudják számíthatnak ránk. Évek múltán is visszajárnak, már családjukkal, gyermekeikkel.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás
Irányítószám 1023
Város Budapest
Cím Bólyai 11.
Adószám 18069008-1-41
Bankszámlaszám 11991102-02137629-00000000
Telefonszám +36-1-3262060
Email bolyaigyo@freemail.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kard Aladár
Nyilvántartási száma 4613 / 2007
Alapítási éve 1993
Célok A Fővárosi Önkormányzat Gyermekotthonában (1023. Budapest, Bólyai u. 11.) elhelyzett állami gondozott gyermekek életkörülményeinek javítása, a gyermekotthon támogatása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés