Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület

Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Természeti környezet védelme, támogatás
telefon +36-70-4281872

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Mentsük meg Tóth Laci bácsi gyűjteményét a Vajdaságban! http://giligan.hu/Adomanyozas/cikk/208/

 

SZERVEZET CÉLJAI

A természet-, a környezetvédelem és a mezőgazdaság együttműködésének biztosítása úgy, hogy a mezőgazdaság képes legyen biztosítani a most élő emberek élő szükségleteit amellett, hogy jövő generációk tapasztalhassák a biodeverzitás varázsát, valamint biztosítva legyenek az ő saját szükségletei is

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A természet-, a környezetvédelem és a mezőgazdaság együttműködésének biztosítása úgy, hogy a mezőgazdaság képes legyen biztosítani a most élő emberek élő szükségleteit amellett, hogy jövő generációk tapasztalhassák a biodeverzitás varázsát, valamint biztosítva legyenek az ő saját szükségletei is

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Mentsük meg a TÁJFAJTA GYÜMÖLCSFÁKAT az Alföldön is.
Egyesületünk jelenleg azon dolgozik, hogy - az ország sok részéhez hasonlóan - az Alföld szívében is mentsük meg a régi magyar fajtájú gyümölcsöfákat a jövő generációinak. Mindezt pedig úgy csináljuk, hogy a jövő generációját is bevonjuk a munkába, így iskolákkal is folyamatos kapcsolatban vagyunk és a gyerekeket bevonjuk a gyümölcsösök gondozásába, hiszen ha őket nem "képezzük", akkor hiába való minden munkánk. Hosszú távú tervünk egy túrkevei tümdérkert létrehozása, amihez a földterületek egy része már rendelkezésre áll.
Jelenlegi programjaink is ezzel kapcsolatosak. Tavasszal telepítettünk be több kisebb parcellát régi fajtákkal, folyamatos kutatómunkát végzünk a helyi gyümölcsösökben a régi fajtákkal kapcsolatban.
Mindenki halott már a Kárpát sivatag elméletéről. Ezzel kapcsoltban is van egy kutatástervezetünk, ami arról szól, hogy az ország legszárazabb területéhez alkalmazkodott gyümölcsfáink ideális alanyként szolgálhatnak - a későbbi kevesebb csapadék esetén - más kiszáradó területek gyümölcsöseinek alanyaiként.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Egyesületünk egy fiatal civil szervezet. Alig múltunk két évesek, de ezzel együtt jár az is, hogy lelkesek vagyunk.
Ennek eredményeként megvalósítottuk Túrkevén az első és a második Kevi magbörzét, ahol tájhonos, őshonos fajták magjait osztottuk szét, valamint lehetőséget adtunk a cserére.
Kapcsolatban vagyunk az önkormányzattal is, így a településen elindítottunk egy íjászattal, hagyományokkal kapcsolatos irányt is.
Cca 2500 m2-nyi területet telepítettünk be tájhonos gyümölcsfákkal és ezen felül kb. 7-8000 m2-nyi gyümölcsöst kezelünk.
Tagjainknak köszönhetően az idei évtől kezelünk egy tanyát, (van még mit csinálni vele), ahol őshonos magyar fajtájú tehenek lesznek elhelyezve, valamint néhány hektárnyi gyümölcsös mintagazdaságot szeretnénk kialakítani.
Egyesületünkben több egészségügyis is van, így a tavaly folyamatosan tartottunk előadásokat, eü. vizsgálatokat az ország keleti felén.
Részt veszünk a helyi termékek népszerűsítésben, értékesítésében, tanácsadóként segítünk a kistermelőknek az elindulásban, működésben.
Jelenleg is együtt működünk a HUMUSZ-al.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Giligán Természetvédelmi és Hagyományőrző Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Természeti környezet védelme, támogatás
Irányítószám 5420
Város Túrkeve
Cím Kálmán király út 7.
Adószám 18524882-1-16
Bankszámlaszám 69800126-11040976-00000000
Telefonszám +36-70-4281872
Email info@giligan.hu
Web www.giligan.hu
Facebook www.facebook.com/giliganegyesulet
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve elnök Szász Béla, alelnök Kun Éva
Nyilvántartási száma 2565 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok A természet-, a környezetvédelem és a mezőgazdaság együttműködésének biztosítása úgy, hogy a mezőgazdaság képes legyen biztosítani a jelenleg élő emberek élő szükségleteit amellett, hogy jövő generációk tapasztalhassák a biodeverzitás varázsát, valamint biztosítva legyenek az ő saját szükségletei is. Természetvédelmi, környezetvédelmi és hagyományőrzési feladatait ismertető előadások tartása, kiállítások, rendezvények, versenyek szervezése és kiadványok megjelenítése. A hazai (és Kárpát-medencei) őshonos állatfajok és tájhonos növényfajok népszerűsítése annak érdekében, hogy ezek a fajok ne tűnjenek el a történelem süllyesztőjében, valamint az emberek megismertetése az ezekből készült termékekkel.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés