GÉZENGÚZ Alapítvány a Születési Károsultakért

GÉZENGÚZ Alapítvány a Születési Károsultakért

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú egészségügyi szolgáltatás (kht)

TÁMOGASSA A SZÜLETÉSI KÁROSULT GYEREKEK GYÓGYULÁSÁT!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az összefogás erejével szeretnénk segíteni az idegrendszeri sérült, veszélyeztetett fejlődésmenetű, koraszülött gyermekeket nevelő  családoknak, mert hisszük ,hogy Bennünk a jövő! 

Kérjük támogassa a születési károsult gyermekek gyógyulását!

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben hozta létre a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében Dr.Schultheisz Judit. Az Alapítvány egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújt a családok részére.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Gézengúz Alapítványt 1990-ben hozta létre a születés körüli időszakban kialakuló vagy veleszületetten sérült csecsemők és kisgyermekek gyógyítása, rehabilitációja érdekében Dr.Schultheisz Judit. Az Alapítvány egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújt a családok részére.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Alapítvány az egészségügyi rendszerrel szorosan együttműködve, a születési sérült és a nagy számban születő koraszülöttek teljes körű ellátását biztosítja. Az alapítás óta eltelt 25 év tapasztalatai alapján kifejlesztett, egymásra épülő terápiás módszerek mellett, folyamatosan teret engedünk újabb módszereknek is melyek kiegészítő segítséget nyújthatnak. .Alapítványunk holisztikus szemlélettel többféle terápiás és fejlesztő eljárást javasol, amelyek egymásra épülve hatékonyabb terápiás eredményt biztosítanak. Szakmai teamünk összehangolt munkájának köszönhetően a különböző terápiás elemek térben és időben is egymáshoz igazodnak a gyermek diagnózisának megfelelően.
Összetett ellátási modellünkben a hatékony fejlődést biztosító terápiák, fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre. Ebből a szempontból a koraszülöttek ellátása kiemelt terület. Szeretettel várjuk az általunk kezelt gyermekekhez egészséges társaikat, testvéreiket is. Az egészséges gyermekek integrálása a csoportos foglalkozásokba oldja a határokat az egészséges és a sajátosan fejlődő gyermekek között.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A gyermekek számára olyan organikusan átgondolt központokat alakítottunk ki, ahol a családok otthon érezhetik magukat, amíg kitűnően képzett kollégáink komoly szakmai munkával segítik a gyermekek gyógyulását. A különleges belsőépítészeti megoldások, az intézményi jelleget nélkülöző barátságos, családias hangulat is segítik a gyermekeket és családjaikat, hogy a speciális terápiákon eltöltött órákat pozitív élményként, örömforrásként élhessék meg. Szakembereink évente több ezer gyermek életébe tudnak sorsdöntő változást hozni a gyógyulásuk, fejlődésük útján. Nemzetközi partnereinkkel együttműködve a tudományos munka és az oktatás is része mindennapi tevékenységünknek..

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve GÉZENGÚZ Alapítvány a Születési Károsultakért
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú egészségügyi szolgáltatás (kht)
Irányítószám 1038
Város Budapest
Cím Észak 12.
Adószám 19650823-1-41
Bankszámlaszám 10918001-00000411-38110018
Telefonszám +36-26-546327
Email gezenguz@gezenguz.hu
Web www.gezenguz.hu
Facebook http://www.facebook.com/gezenguz
Youtube http://www.youtube.com/watch?v=_Z1ad_f3Vr0
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dr. Bartha Elektra, Pizágné Fehér Anikó
Nyilvántartási száma 967 / 2008
Alapítási éve 1990
Célok Mozgássérült csecsemők és kisgyermekek komplex rehabilitációs kezelésének segítése. A bíróság elrendeli az alapítvány céljának pontosítását az alábbiak szerint: A mozgássérült csecsemők, kisgyermekek komplex rehabilitációs kezelése, prevenciója, fejlesztése, uszodai foglalkozások, játékos tornagyakorlatok és egyéb technikák segítségével a szülők aktív közreműködését is felhasználva. Az alapítvány külön súlyt helyez a születési sérülés következtében kialakult központi és perifériás idegrendszeri károsodottakra, azok számára nyújtott pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátása, úgy mint: gyógypedagógiai tanácsadás korai fejlesztés és gondozás; fejlesztő felkészítés, logopédiai terápia, nevelési tanácsadás, beszéd-mozgás-értelmi képességeket vizsgáló szakértői feladatok elvégzése. Kisgyermekeknek és szüleiknek egyéni- pár- és családterápiában való részvétel biztosítása. Biztosítja a céljával kapcsolatos felnőttképzések, konzultációk hátterét. Támogatja a rehabilitációs munka során felhasználható készségfejlesztő játékok és eszközök kifejlesztését.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2016._evi_beszamolo.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés