Felelős Gasztrohős Alapítvány

Felelős Gasztrohős Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

Hősködj velünk, egyél jót!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Önkéntesen dologozunk, ezért a befolyt adományokat kampányok kidolgozására, népszerűsítésére és tudatformálásra költjük. Célunk az étkezési szokások megreformálása az egészséges és kevésbé környezetterhelő ételek elterjesztésével, és a magyar vendéglátás "zöldítése".

2017-es terveink között szerepel egy oktatóanyag kidolgozása gyermekek számára, illetve számos, a felelős étkezéssel kapcsolatos online kampány.

Folyamatosan dologozunk a Fenntartható Vendéglátóhely minősítés kiterjesztésén is: a környezet védelme mellett elkötelezett éttermeknek, kávézóknak, bároknak tanácsot adunk, és az ő példájukon keresztül inspiráljuk a többi vendéglátóegységet, hogy tegyen működése fenntarthatóságáért.

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az élelmezés és a környezetvédelem közötti kapcsolatra. Ha megértjük, hogy a mindennapi dolgok során -mint például a napi háromszor étkezés- is lehetőségük van környezetbarát döntést hozni, talán más területen is könnyebb lesz "zölden" dönteni.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az élelmezés és a környezetvédelem közötti kapcsolatra. Ha megértjük, hogy a mindennapi dolgok során -mint például a napi háromszor étkezés- is lehetőségük van környezetbarát döntést hozni, talán más területen is könnyebb lesz "zölden" dönteni.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Alapítványt egy önkéntesekből álló, egyre növekvő létszámú csoport működteti. Meggyőződésünk, hogy a felelős étkezési kultúra elterjesztése mindannyiunk érdeke, amely ugyanúgy hat az egyének egészségi állapotára, mint az ország gazdaságának fejlesztésére. Kezdeményezésünkkel célunk a tudatformálás. Támogatjuk a helyi, szezonális ételek fogyasztását, a piacra járást a szupermarketekkel szemben, a kiemelten környezetterhelő ételek (hús és tejtermékek) fogyasztásának csökkentését, és segítünk a felelősen gondolkodó vendéglátóhelyeknek a környezetbarát intézkedések bevezetésében.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A 2012 elején indult Felelős Gasztrohős blognak (www.gasztrohos.blog.hu) havonta 5000-10.000 látogatója van, a Goldenblog szakmai zsűrije 2012-ben és 2013-ban is kategóriájának TOP 10-ébe szavazta több, mint 100 nevező közül. Honlapunkat emellett napi 350-en keresik fel zöld háztartással, élelmiszer-hulladék csökkentéssel, étterem zöldítéssel kapcsolatos tanácsokért.

A Fenntartható Étterem minősítés híre egyre terjed, 2016-re 32 vendéglátóhely nyerte el a minőstést és így a Felelős Gasztrohős Hálózati tagságot.

2014-ben a Fogj Kezet a Termelővel! kampány során közel 20.000 emberhez jutott el üzenetünk; Alma Szerda kampányunkhoz pedig több százan csatlakoztak. 2013-ban a nejlonzacskók ellen indított kampányunkhoz közel 700 résztvevő csatlakozott, húsevés mérséklésére irányulóhoz pedig több mint 250-en.

Az utóbbi években több rádió és TV műsorban is szerepeltünk (pl: Klubrádió, Katolikus, Kossuth, Európa, Ozone Network, Zöld Tea). Az írott sajtó közül a HVG a Fenntartható Fejlődés különszámában, a Ma és Holnap és a Szabad Föld is beszámolt tevékenységünkről.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Felelős Gasztrohős Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás
Irányítószám 1113
Város Budapest
Cím Bocskai út 43-45. VIII. 175.
Adószám 18279111-1-43
Bankszámlaszám 16200010-00208947-
Telefonszám +36 20 201 9660
Email gasztrohos@gasztrohos.hu
Web www.gasztrohos.hu
Facebook www.facebook.com/FelelosGasztrohos
Google + https://plus.google.com/u/1/+FelelosGasztrohos
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/felel%C5%91s-gasztroh%C5%91s
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCbFgfjJG7JHeH8w3LMOFGUw
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve dr. Horvátth Sarolta, Varga Judit, Molnár Bálint
Nyilvántartási száma 11518 / 2012
Alapítási éve 2012
Célok 1.a jövő jobbá tétele: az embereknek segítségnyújtás ahhoz, hogy harmóniába kerüljenek önmagukkal és a környezetükkel; 2.a fenntartható fejlődés elvét tágan értelmezve, hozzájárulás a gazdasági, társadalmi, környezeti fenntarthatósághoz; 3.környezetvédelmi szempontból fenntartható életvitel és gondolkodás terjesztése; 4.a fenntartható fejlődéssel foglalkozó szervezetek munkájának támogatása; 5.a környezetvédelmi oktató tevékenység; 6.a környezetvédelmi szempontból fenntartható döntések ösztönzése.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2015._evi_beszamolo_felelos_gasztrohos_alapitvany.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés