Fatima Ház Alapítvány

Fatima Ház Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység

A FIATALOKÉRT - A CSALÁDÉRT!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Ingatlan vásárlás

A vásárlással, egy civil szervezetek együttműködésével megvalósuló projekt megvalósításához szeretnénk ingatlant vásárolni.Célunk, hogy különböző hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, a társadalom perifériájára szorult fiataloknak táborozási lehetőséget nyújthassunk. Fogyatékkal élők részére is szeretnénk kialakítani egy, a számukra is biztonságosan használható szabadidős helye, mert kiemelten fontosnak tartjuk ennek biztosítását.

SZERVEZET CÉLJAI

Nagycsaládos és hátrányos helyzet gyerekek és fiatalok szabadidős nevelése.
Alkotóház üzemeltetése ahol ingyenes napközben programokat szervezünk 3-30 éves korig. Valamint adományboltot üzemeltetünk a rászorulók részére. Továbbá nyári táborokat szervezünk gyerekek és fiatalok részére.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Nagycsaládos és hátrányos helyzet gyerekek és fiatalok szabadidős nevelése.
Alkotóház üzemeltetése ahol ingyenes napközben programokat szervezünk 3-30 éves korig. Valamint adományboltot üzemeltetünk a rászorulók részére. Továbbá nyári táborokat szervezünk gyerekek és fiatalok részére.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

1. Bűnmegelőzési táborok, játszóházak szervezése 6–25 éves korig korcsoportonkénti megosztásban: a táborok során a fiatalok nem csak azt tanulják meg, hogy mit nem szabad tenni vagy miért és hogyan okoznak kárt a különböző dogok hanem azt is megtanulják, hogy hogyan töltsék el hasznosan szabad idejüket. Alkalmazott módszerek: nem-formális tanulás, játszva tanulás és tanítás sporton keresztül.
Célunk: Javítani a fiatalok önbecsülését, fejleszti a toleranciát, segíteni őket helykeresésükben a társadalomba be illeszkedésük során.
2. Családi programok szervezése: ahol a család apraja - nagyja együtt sportolhat, vetélkedhet, kirándulhat. Ezek a programok erősítik a családi összetartozást a szülő –gyerek megbecsülését javítják a közösségi szellemet és a toleranciát.
3. Fórumok és kerekasztal beszélgetések szervezése: Különböző napi témában melyek a családokat érintik vagy a fiatalokat érinti. Vélemény nyilvánítás és tájékozódás színtere.
4.Határon túli kapcsolatok ápolása és a kapcsolatok bővítése: táborok, képzések, fórumok szervezése országhatáron innen és túl: erősítik a társadal

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2012 -ben Európa Uniós támogatásból 36 részére 3 oldalú cserét szerveztünk. 3 tonna ruha adományt osztottunk szét a rászorulók között, és 25 család kapott karácsonyi csomagot
2013- ban használható állapotba hoztuk az Alkotóházat, 5 tonna ruha adományt osztottunk szét a rászorulók között, és 40 család kapott karácsonyi csomagot
2014-ben Teljesen berendeztük és be indítottuk az Alkotóházat.
4 oldalú Ifjúsági cserét szerveztünk az Európa Unió Fiatalok Lendületben Program finanszírozásával. 32 fiatal és 4 kísérő részvételével.
Civil szervezetek összefogásával családi napot szerveztünk a Máltai Játszótéren. Különböző játékokkal lehetett pecsétet szerezni, aminek vásárló értéket adtunk és a helyszínen felállított adományboltba ki-ki kedvére levásárolhatta. A rendezvényen 450 adag ételt osztottunk ki. Alapítványunktól 7 önkéntes dolgozott.
Nagyszabású karácsonyi adománygyűjtő rendezvény sorozatot valósítottunk meg, ennek eredményeként volt egy koncertünk, látvány graffiti, modern festmény kiállítás, karácsonyi civil vásár, folyamatos adomány gyűjtés, 22 család kapott értékes csomagot.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Fatima Ház Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység
Irányítószám 6724
Város Szeged
Cím Kossuth L. sugárút 103. III/9.
Adószám 19561527-1-06
Bankszámlaszám 11735005-20541640-
Telefonszám +36-30-9036745
Email fatimahaz.alapitvany@gmail.com
Web http://www.fatimahaz.shp.hu
Facebook https://www.facebook.com/fatimahazalapitvany
Google + https://plus.google.com/u/0/112529421436259640186/posts
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCdyEpdMbPdRHawLXr7sIcew/feed
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Kiss Erzsébet, a kuratórium elnöke
Nyilvántartási száma 1456 / 2009
Alapítási éve 2009
Célok Nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok lelki és anyagi támogatása, táboroztatások szervezése, tanulmányi ösztöndíj alap létrehozása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés