Explorer Vasutas Világjáró Klub

Explorer Vasutas Világjáró Klub

Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység
email info@evvk.hu
telefon +36 30 9634 325

Túl az Óperencián az EVVK-val

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Működési célra. Hátrányos helyzetű rétegek túráinak lebonyolítására. Információs rendszereink,  portáljaink feljesztésére.

SZERVEZET CÉLJAI

Alakulásunk óta elsősorban a vasutas utazóközönség számára kínálunk lehetőséget más országok megismerésére, ám jövőbeni terveink között szerepel a civil lakosság igényeinek kielégítése is, valamint hazai tájak felfedezését célzó túrák szervezése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alakulásunk óta elsősorban a vasutas utazóközönség számára kínálunk lehetőséget más országok megismerésére, ám jövőbeni terveink között szerepel a civil lakosság igényeinek kielégítése is, valamint hazai tájak felfedezését célzó túrák szervezése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Explorer Vasutas Világjáró Klub több mint tíz éves hagyományokat ápoló országos egyesület. 1998 óta cégbírósági bejegyzéssel végzi tevékenységét. Központja Kiskunfélegyházán működik. Szervezetünk alapítói azok a MÁV alkalmazásában álló fiatalok, akiket azonos szenvedély köt össze, az utazás szeretete, más országok és kultúrák megismerésének vágya. Egyesületünk tevékenységének tartópillére a turizmus. A gyermekektől a nyugdíjasokig minden korosztálynak segítséget nyújtunk a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltéséhez. Túráink változatosak, az egynapos családi kirándulásoktól kezdve az expedíció számba menő egzotikus “strapa-túrákig”, bárki tud választani belőle érdeklődésének és lehetőségeinek függvényében. Az utakon való részvételnek nem feltétele a tagság.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Mivel az utazási- és viselkedés kultúrát, az emberi és természeti alkotások megbecsülését már gyermekkorban meg kell alapozni, ezért az utóbbi években tevékenységünket kibővítettük az iskolás korosztály számára szervezett programokkal. Erdei iskolába, drámatáborba, városnéző túrákra, kirándulásokra invitáljuk az érdeklődő diákokat. A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek és felnőtteknek, valamint nagycsaládosoknak kedvezményeket, esetenként ingyenes részvételt biztosítunk. Programjaink az egyszerűség és a takarékosság jegyében zajlanak. Szervezetünk nem nyújt jóléti szolgáltatást, úticéljai közt nem szerepelnek a tömegturizmus által célzott helyek. A részvétel szabályai, feltételei jelentősen különböznek az utazási irodák által nyújtott komplex utakétól. Egyesületünk minden kezdeményezésre nyitott, vezetőségének és tagságának dinamizmusa a folyamatos megújulás záloga.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Explorer Vasutas Világjáró Klub
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység
Irányítószám 2730
Város Albertirsa
Cím Temesvári utca 10.
Adószám 18356519-1-13
Bankszámlaszám 11732071-20033978-
Telefonszám +36 30 9634 325
Email info@evvk.hu
Web www.evvk.hu
Facebook www.facebook.com/evvk.magyarorszag.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejelentés alapján módosított
Tisztviselők neve Balog Imre elnök
Nyilvántartási száma 1699 / 2009
Alapítási éve 1998
Célok A tömegbázis/tagság természet és környezetbarát gondolkodásmódra és egészséges életmódra nevelése. Céljai közé tartozik még meghatározni a helyünket a III. évezred Európájában, humánus európai gondolkodásmódra nevelés, a helyes értékítélet kialakítása. Felkeltse az érdeklődést a természetjárás iránt, segítséget nyújtson a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Feltárja a vonatozás és a vasút rejtett perspektíváit, népszerűsítse ezt az utazási formát. Az utazási kultúra megteremtése. Bármely tag részére hozzáférhető - a lehetőségekhez mérten - naprakész információ nyújtása, utazási tanácsadás a tanácstalanoknak, kapcsolattartás külföldi vasutas világjárókkal.Egyszerű körülmények között lehetőséget biztosítson, a közérdeklődésre számot tartó helyek, nevezetességek, események, látnivalók látogatására Európa-szerte. Karitatív formában lehetővé tegye ezt mindazon rétegek számára is, akik anyagi helyzetüknél fogva nem engedhetnék ezt meg maguknak.
Letölthető dokumentumok