Európalánta Közhasznú Egyesület

Európalánta Közhasznú Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Természeti környezet védelme, támogatás

Legyen élmény a környezetvédelem a legkisebbeknek!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

1. Óvodai és családi rendezvények az IKSZ bevonásávalTársadalmi igény: tartalmas szórakozás, pedagógiai környezeti nevelési munka támogatásaTársadalmi hatás: Mimó és Csipek segítségével a legkisebbek számára is érthetővé, szerethetővé és követhetővé varázsoljuk a zöld gondolatokat. 

2. Kalandok az Élményösvényen Társadalmi igény: természetvédelem, tudatos természetjáróvá nevelés, szabadtéri pedagógiai munka támogatása, ismeretbővítés a védett fajokrólTársadalmi hatás:   interaktív játéklehetőségek, az érzelmek és a játék mentén neveljük őket természetjáróvá. 

3. Mityó RE-Akciócsoport Társadalmi igény: kreatív közösségi alkotás, re-use, hulladékcsökkentés

Sajtómegjelenéseken keresztül további 300.000 fő  elérése.

SZERVEZET CÉLJAI

Az EUPA célja a jövő generáció környezettudatos viselkedésének elérése, olyan eszközökkel amely a korcsoporthoz igazodva az érzelmeken keresztül játékos formában adják át az ismereteket a 2010 óta nagy sikerrel működő „Bábozd zöldre az Otthonod!” (www.mimoescsipek.hu) programsorozat keretében.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az EUPA célja a jövő generáció környezettudatos viselkedésének elérése, olyan eszközökkel amely a korcsoporthoz igazodva az érzelmeken keresztül játékos formában adják át az ismereteket a 2010 óta nagy sikerrel működő „Bábozd zöldre az Otthonod!” (www.mimoescsipek.hu) programsorozat keretében.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jövőképünk egy fenntartható és harmónikus világ, amelyben a jövő generációk a jelen generációkkal együtt tudatos közösségekben élhetnek. A környezettudatos szemlélet kialakítása napjainkban a fenntarthatóság eléréséhez elengedhetetlen. A szemléletformálásra kitűnő alkalom adódik az Mimó és Csipek programok során és az Élményösvények bejárásakor (www.mimoescsipek.hu) amelyek a mese és a játék nyelvén teszik érintetté a jövő generációt.
Az elmúlt években az Európalánta Egyesület kitűnő kapcsolatot alakított ki a város jelentős középiskoláival. Az intézmények kevés gyakorlati tevékenységet tudnak végezni a gyerekekkel a környezeti nevelés területén, igényük és szükségük van a civil szektor bevonására. Lehetőséget biztosítunk a rendezvényeinken való aktív részvételre, ismeretbővítő foglalkozásokat és RE-Akciócsoportokat vezetünk az intézményekben. Tapasztalataink szerint a középiskolás és óvodás korosztály ilyen módon való összekapcsolása fantasztikus lehetőség a jövőképzésre.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

KEOP - 6.1.0/B-2010-0064 - Bábozd Zöldre az otthonod! - SIKERESEN LEZÁRT
KMOP-3.3.4/A-10-2010-0058 - Bábozd Zöldre az otthonod! - SIKERESEN LEZÁRT
Vidékfejlesztési Minisztérium - Zöld Forrás 2013 - Bábozd Zöldre az otthonod! - SIKERESEN LEZÁRT
Fővárosi Környezetvédelmi Alap 2012 (FPH061/5228/2012)– Élmény a természetben! - Játékos természetismereti tanösvény gyerekeknek – SIKERESEN LEZÁRT
KMOP – 5.1.1./C – 2012 – Óvodások és kisiskolások egészséges jövőjéért - SIKERESEN LEZÁRT
NCSSZI – CSP – KÖZG – 12 – 9779 – Kiteljesedés a családi életben - SIKERESEN LEZÁRT
Zöld Forrás 2015 - Folyamatban

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Európalánta Közhasznú Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Természeti környezet védelme, támogatás
Irányítószám 2120
Város Dunakeszi
Cím Ferenc u. 1.
Adószám 18026827-1-41
Bankszámlaszám 10700244-22571203-51100005
Telefonszám +36 30 3573572
Email info@europalanta.hu
Web www.mimoescsipek.hu
Facebook https://www.facebook.com/Mim%C3%B3-%C3%A9s-Csipek-180599321960373/timeline/
Google + nincs
LinkedIn nincs
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=4EkzzX2Czig
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Bükkösy Nikoletta Tímea ( elnök ), Piuk Róbert, Öreg Mariann
Nyilvántartási száma 5808 / 2010
Alapítási éve 2010
Célok Az európai értékek képviselete és továbbítása, különös tekintettel a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására és a környezettudatos gondolkodás kialakítására, elsősorban gyermek- és ifjúsági célcsoportnak. Az európai értékek érvényesüléséhez elengedhetetlen civil kezdeményezéseket, a helyi közösségek, a helyi közösségek és az állampolgárok képességeinek, lehetőségeinek fejlesztését és kamatoztatását segítő kezdeményezéseket, programokat segít elő.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_142_1431126507733_1.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés