Erzsébet Hospice Alapítvány

Erzsébet Hospice Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Segítsen most másokon, egyszer még Önnek is szüksége lehet segítségre.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Míg az egészségügy más területein a gyógyíthatatlan betegekről sokszor lemondanak, a hospice az a hely, ahol a súlyos betegre irányul minden figyelem, ahol ő áll az ápolás középpontjában, és ahol soha nem adják fel a reményt, hogy tudnak segíteni.  Otthoni hospice ellátásunk ingyenes, függetlenül a beteg származásától, világnézetétől, politikai és felekezeti hovtartozásától, valamint anyagi helyzetétől. Szervezetünk  társadalombiztosítási támogatottsága a működési költségek 60-70%-át fedezi. Munkatársaink és önkénteseink jelentős karitatív munkával járulnak hozzá a betegellátás magas színvonalához. Tevékenségünk fenntartása és fejlesztése a TB finanszírozáson túl pályázatokból, személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásaiból, oktatási tevékenységeink bevételéből, illetve egyéni és céges adományokból történik.

SZERVEZET CÉLJAI

A haldokló betegek -elsősorban rákbetegek- szeretetteljes testi-lelki gondozása, hogy életük utolsó, nehéz időszakát lehetőleg fájdalommentesen, emberi melegséggel, szeretettel körülvéve, megfelelő környezetben élhessék.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A haldokló betegek -elsősorban rákbetegek- szeretetteljes testi-lelki gondozása, hogy életük utolsó, nehéz időszakát lehetőleg fájdalommentesen, emberi melegséggel, szeretettel körülvéve, megfelelő környezetben élhessék.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Hospice otthonápolás
Az Erzsébet Hospice Alapítvány a magyar hospice szervezetek egyik úttörőjeként 1994-ben kezdte meg végállapotú rákbetegek otthoni ápolását. Alapvető célja, hogy minden ellenszolgáltatás nélkül jelentős szakmai segítséget nyújtson azon családoknak, akik utolsó stádiumba került rákbeteg hozzátartozójuk otthoni ápolását vállalják. Számukra térítésmentesen kölcsönzünk a mindennapi életvitelt könnyítő és az ápolást, mozgást segítő eszközöket (pl. tolókocsi, szobai WC, felfekvést megelőző matracok stb.). Otthonápolt betegeink 62%-a saját otthonában fejezte be az életét.
Oktatás
Ezidáig több mint kétezren – orvosok, ápolók, szociális munkások, pszichológus és mentálhigiénés hallgatók, papnövendékek – vettek részt különböző képzéseinken, melyeknek célja egyrészt szakmai ismeretek nyújtása, másrészt a haldoklókkal való emberséges bánásmód szemléletének elterjesztése. Oktatási tevékenységünk elismeréseként 2000-ben a New York-i székhelyű Open Society Institute-tól Oktatási és Módszertani Központ címet nyertünk el.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Felméréseink alapján házigondozásunk során nyújtott szakmai munkánkat a háziorvosok 89,2%-ban találták igen értékesnek, a hozzátartozók 95%-ban értékelték maximálisan megbízhatónak, és 100%-ban ajánlották volna más családoknak is. A szolgálat szakmai munkája az országhatáron túl is ismert. Az Otthon osztályvezető főorvosa 2004-2011. között a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület alelnöki tisztét töltötte be, részt vett az első, orvostanhallgatók számára írt egyetemi jegyzet, valamint a 2010-ben megjelent palliatív szakmai irányelvek kidolgozásában. Az ápolói közösség 1999-ben Miskolc város nívódíját, 2000-ben az egészségügyi miniszter elismerő oklevelét, egyik önkéntesünk 2001-ben az Egészségügyi Miniszter dícsérő oklevelét, az otthonápoló munkacsoport vezetője 2002-ben a Magyar Köztársaság Aranykereszt Érdemrendjét vehette át, az osztály főorvosa a „Miskolc Gyémántja”, Kartal-Veczán díj, Benkő Sámuel díj, Semmelweis és Polz Alaine emlékplakett kitüntetettje. Az Alapítvány elnöke, Dr. Sallai Zsolt Miskolc város díszpolgára.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Erzsébet Hospice Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 3527
Város Miskolc
Cím Csabai kapu 9.
Adószám 18414020-1-05
Bankszámlaszám 11734004-20394369-
Telefonszám +36-46-561-400
Email miskeha@gmail.com
Web http://www.misek.hu/erzsebet-hospice-otthon-es-alapitvany.html
Facebook https://www.facebook.com/ErzsebetHospice?fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dr. Sallai Zsolt
Nyilvántartási száma 692 / 2003
Alapítási éve 1994
Célok Haldokló betegek részére testi- lelki gondozás biztosítása. Emberhez méltó halál feltételeinek biztosítása. A haldokló és családja részére egészségügyi szolgáltatás nyújtása, tanácsadás. Hálózat kialakítása, otthon létrehozása ápolási teendők ellátására. Hospice mozgalom sokoldalú támogatása. "- olyan intercisciplinaris team létrehotása és működése,mely a háziápolás keretén belül hospice ápolási-gondozási tevékenységet végez - a hospice szellemiség mint szélesebb körben való terjesztése tanfolyamok és oktatási programok keretében "
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi_melleklet_2014.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés