Érték-Benned Alapítvány

Érték-Benned Alapítvány

Hitéleti tevékenység, támogatás

Az érték benned van!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Ifjusági, közösségi ház, létrehozására, ételosztásra illetve keresztyén alapelveken nyugvó evangelizációra hazánkon innen és túl.

SZERVEZET CÉLJAI

Az Érték – Benned Alapítvány küldetésének tartja az evangélium megosztását, határon innen és túl. A társadalom iránti felelős értékek átadását, az anyagi és szociális hátránnyal küszködők előrehaladásának támogatását.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Érték – Benned Alapítvány küldetésének tartja az evangélium megosztását, határon innen és túl. A társadalom iránti felelős értékek átadását, az anyagi és szociális hátránnyal küszködők előrehaladásának támogatását.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Baktalórántháza-Nyírjákón két 10-12 fős 14-22 éves korú csoport létrehozása van folyamatban, március végén indul a program. Kétheti rendszerességgel tartunk csoporttalálkozót. Teológusunk és pszichológusunk vezetik a csoportot, melynek összetétele középiskolások és munkát keresők. Ebben a régióban köztudottan a munkanélküliség okozza a legnagyobb nehézséget, ezekben a falvakban max. 8 főt foglalkoztató munkahelyek vannak. A fiatalok kilátástalansága, depressziója, szuicid kísérletei eddig nem látott mértéket öltenek. Csoportfoglalkozásaink kifejezetten lelki, bibliai alapokon nyugvó kondicionálást adnak, lelki tréning, ezen körülmények között való élésben, alkohol- és drogprevenció, továbbá munkakeresési tanfolyam, melyben a pályázás, állásinterjúkra való felkészítés szerepel. Hangsúlyos a személyiségépítés, mint a kapcsolatépítés alappillére. Törekszünk a helyi már kialakult közösségekkel való kapcsolatépítésre, integrálásra.

Hajdú-Bihar megyében egyik csoportunk szintén a fenti paraméterekkel szerveződik, másik csoportunk viszont fiatalabb korosztály: a 8-14 éveseké.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2011. A vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítése.
2011-2012. Tehetséggondozás az Érték-Benned Ösztöndíjprogram létrehozásával.
2013-2014. Helyi és külföldi keresztény missziók létrehozása, szociális segítségnyújtás.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Érték-Benned Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Hitéleti tevékenység, támogatás
Irányítószám 4031
Város Debrecen
Cím Bartók Béla út 7.
Adószám 18030662-1-09
Bankszámlaszám 18203071-06025293-40010017
Telefonszám +36-70-9473772
Email ertekbenned@gmail.com
Web www.ertekbenned.hu
Facebook https://www.facebook.com/ertekbenned
Google + https://plus.google.com/107811408174518599336/posts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve kuratórium elnöke Gál-Győri Márta
Nyilvántartási száma 1999 / 2014
Alapítási éve 2010
Célok Az alapítvány célja hátrányos helyzetű diákok felsőfokú tanulmányainak támogatása ösztöndíj programok létrehozásával, továbbá tehetséggondozás, ifjúsági érdekképviselet. Az alapítvány célja a szociális segítségnyújtás, időskorúak gondozása, házigondozás. Az alapítvány célja továbbá a bibliai, evangéliumi alapelveken nyugvó evangelizálás.
Letölthető dokumentumok