Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország

Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
telefon +36-1-236-9731

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

KönyvForgató

Ha adományvonalunkat hívod, most 250 Ft-tal támogatod, hogy használt könyveket juttassunk el minél több, többségében hátrányos helyzetű gyerekhez.

Miért fontos?

Azok a gyerekek, akik még 9 éves korukban is olvasási és szövegértési nehézségekkel küzdenek, a tanulásban annyira lemaradhatnak társaiktól, hogy ez a lemaradás egy életen át elkíséri őket. Az értő olvasás megfelelő időbeni való kialakulását támogató KönyvForgató programunk célja, hogy adománykönyvekkel elősegítsük, a kortárs kapcsolatok erősítésén keresztül pedig ösztönözzük a hátrányos helyzetből induló gyerekeket is az olvasásra, hogy ne maradjanak le társaiktól.

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

Olyan világot álmodtunk meg, amelyben a színvonalas oktatáshoz való hozzáférés, a pénzügyi stabilitás és az egészséges életkörülmények egyaránt biztosítottak ahhoz, hogy mindenki megvalósíthassa életcélját, a gyerekek és a fiatalok elérjék álmaikat, kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Olyan világot álmodtunk meg, amelyben a színvonalas oktatáshoz való hozzáférés, a pénzügyi stabilitás és az egészséges életkörülmények egyaránt biztosítottak ahhoz, hogy mindenki megvalósíthassa életcélját, a gyerekek és a fiatalok elérjék álmaikat, kibontakoztathassák a bennük rejlő tehetséget.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Tevékenységünk három fő területe az oktatás, a pénzügyi stabilitás biztosítása és az egészség.
Célunk, hogy a gyerekek és a fiatalok társadalmi, kulturális és vallási hovatartozásuktól, illetve egészségi állapotuktól függetlenül, az őket megillető esélyegyenlőség elve alapján, olyan készségeket és képességeket sajátíthassanak el az iskolai évek során, amelyekkel sikeresen győzik majd le a 21. század kihívásait és független, önfenntartó felnőtté válhatnak és megvalósíthatják álmaikat.
Programjaink:
- BiztiBusz: drámapedagógiai módszertanra építő, gyermekbiztonsági prevenciós program, általános iskolákban, önkéntes pedagógusok bevonásával működik.
- KönyvForgató: a gyerekek olvasóvá nevelését célozza, könyvadományozásra, csereberére és az intézményi közösségek szemléletformáló szerepére épül, erősíti a kortárskapcsolatokat..
- Befogadóvá nevelést célzó programok: tereket teremtünk sérült és ép gyerekek/felnőttek együtt játszására.
-Tehetséggondozás: hátrányos helyzetű középiskolás diákok számára ösztöndíj lehetőségek biztosítása.
- Más civil szervezetek támogatása.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Magyarországon a legtöbb 7-14 éves korú gyermek olyan baleset következtében veszti életét, amely megelőzhető lett volna. Ezen balesetek megelőzése céljából alapítványunk 2010-ben csatlakozott az Országos Gyermekegészségügyi Intézet 10 éves tervéhez, közös végső célunk, hogy 2020-ra 30%-kal csökkentsük a megelőzhető gyermekbalesetek miatt bekövetkező halálesetek számát Magyarországon.
2010 és 2013 között 129 általános iskolában 268 önkéntes tanárt képeztünk, ezzel megteremtve annak lehetőségét, hogy az iskolai oktatáson keresztül közel 30 000 gyermek élje biztonságtudatosabban az életét.
KönyvForgató programunk 2014 tavaszán indult, vállalati partnerek és magántámogatók segítségével 2 hónap alatt 6 gyerekközösség 1600 gyermekét segítettük hozzá közös olvasásélmények szerzéséhez és olvasáskészségük fejlesztéséhez.
A civil társadalom fejlesztése mindig is fontos része volt a küldetésünknek, alapításunk óta több, mint 110 civil szervezetet támogattunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Erőforrás Alapítvány United Way Magyarország
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Adószám 18093951-1-42
Bankszámlaszám 10102244-06753300-01003000
Telefonszám +36-1-236-9731
Email tamas.fuzesy@unitedway.hu
Web www.unitedway.hu
Facebook United Way Hungary
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés