ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete

ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete

1% -ot gyűjtő szervezet
Rászorult csoportok támogatása

Lépésről lépésre, közösen a céljainkért!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Én is nyaralok! Tábor

Az előző évekhez hasonlóan egyesületünk idén is, immár ötödik alkalommal rendezi meg az „Én is nyaralok!” elnevezésű tábort, mely fogyatékos gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek és családtagjainak, valamint önkéntesek számára biztosít lehetőséget kikapcsolódásra. A tábor az előző évekhez hasonlóan idén is Balatonfenyvesen, a Baranya Megyei Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány üdülőjében kerül megrendezésre.

A táborban a fogyatékos egyének, családtagjaik és az önkéntesek különböző programokon vesznek részt. A programok között szerepel kézműves foglalkozás és egy hajókirándulás Tihanyba.

A tábor összköltsége több mint 1 millió Ft-ba kerül, melyet egyesületünk képtelen egymaga kitermelni.

SZERVEZET CÉLJAI

Fogyatékos sorstársaink egy stigmáktól, előítéletektől mentes társadalom tagjai legyenek. A célcsoportunk érdekvédelme, összefogása, segítése annak érdekében, hogy az állapotuknak megfelelő módon teljes életet élhessenek.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Fogyatékos sorstársaink egy stigmáktól, előítéletektől mentes társadalom tagjai legyenek. A célcsoportunk érdekvédelme, összefogása, segítése annak érdekében, hogy az állapotuknak megfelelő módon teljes életet élhessenek.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

2012. végén alakult meg az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete, 2015.12.17-vel jogerős bírósági végzés értelmében közhasznú nyilvántartásba vétele megtörtént. Célcsoportunk súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermekeket nevelő szülők és fogyatékos felnőttek. Non-profit szervezetként tevékenységünket közhasznú feladatok ellátásával, valamennyi érintett személy és a társadalmi elfogadás érdekében végezzük Alapszabályunknak megfelelően.

Egyesületünk jövőképe: Mozgássérült sorstársaink egy stigmáktól, előítéletektől mentes társadalom tagjai, akik számára az egyenlő esélyű hozzáférés természetes velejárója a teljes élet megvalósításának. Bevételi forrásaink: tagdíj, esély órák, adománygyűjtés, pályázati források, szakmai munka.

Egyesületünk célja: a célcsoportunk érdekvédelme, összefogása, segítése annak érdekében, hogy az állapotuknak megfelelő módon teljes életet élhessenek, a társadalmi, gazdasági és kulturális életbe való bekapcsolódásuk elősegítése.

2016-ban Egyesületünknek 71 regisztrált tagja van; 66 rendes és 5 pártoló tag.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Eredmények:

- KÖZHASZNÚ JOGÁLLÁS NYILVÁNTARTÁSBA VÉTELE

- TAGOK SZÁMÁNAK EMELKEDÉSE,

- TANÁCSADÁSÉRT - INFORMÁCIÓÉRT HOZZÁNK FORDULÓK SZÁMÁNAK EMELKEDÉSE

- PROGRAMOK LÁTOGATOTTSÁGA NŐ

- ÖNKÉNTESEK SZÁMA EMELKEDETT,

- SZAKMAI ELISMERÉS BIZALOM KIVÍVÁSA, (Szolnok MJV Önkormányzatának „Együtt-es-ély” a szolnoki járás településeinek ÁROP-1.A.3-2014-0053 fogyatékosügyi szakértői munka.)

- REHABILITÁCIÓS FOGLALKOZTATÁS FOLYAMATOS MŰKÖDTETÉSE

Célcsoportunk szükségletei alapján tevékenységeink formáit bővítettük (pl. segédeszköz kölcsönzés). A társadalmi környezet változása is befolyásolja tevékenységünket. Az esélyegyenlőség alapja a teljes körű hozzáférés az élet minden területen. Társadalmi részvételünkkel szemléletformáló tevékenységeinket ennek érdekében végezzük, szervezetünket az érintetteken kívül a társadalom több színtéren intézmények, szolgáltatók (állami és magán egyaránt), egyházi, civil szervezetek is ismerik és elismerik.

- szakmai, szakértői felkérések (Szolnok járás településeinek HEP értékelésére),

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Rászorult csoportok támogatása
Adószám 18337653-1-16
Bankszámlaszám 10918001-00000034-05170002
Telefonszám +36-30-3429253
Email egyesulet@enisvagyok.hu
Web http://enisvagyok.hu
Facebook https://www.facebook.com/enisvagyokegyesulet/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UChX6rNJFD74CjFuLlE4Ir5w
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet oith_kozhasznusagi_melleklet_1432630330748.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés