Éhező Gyermekekért Alapítvány

Éhező Gyermekekért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és általános adományosztás, támogatás

Te is segítsd az éhező gyermekeket!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapvetően ételadományokra gyűjtünk, de mindenféklére, amely segíti a szegény gyerekeket. nyitottak vagyunk bármilyen speciális felajánlásokra.  

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célkitűzése, hogy a legszegényebb gyermekek számára tartalmas közösségi programokat, adományozásokat szervezzünk. (Ilyenek a táborozások, a kirándulások, a kulturális programok adományestek, karácsonyestek, pályázatok stb.)

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célkitűzése, hogy a legszegényebb gyermekek számára tartalmas közösségi programokat, adományozásokat szervezzünk. (Ilyenek a táborozások, a kirándulások, a kulturális programok adományestek, karácsonyestek, pályázatok stb.)

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Éhező Gyermekekért Alapítvány szombaton tartotta a mini film készítő pályázata eredményhirdetését a Magyar Sajtó Házában a Komlósi Oktatási Stúdió szakmai segítségével. A pályázat célja az volt, hogy az éherő gyerekek problémáira a kortárs gyerekek hívják föl a figyelmet. Mozgósítsanak szegényebb kortársaik megsegítésére. Ezzel növekedjék a szolidaritás köreikben, ne vessék ki társaikat maguk közül, ne csúfolják őket, hiszen nem tehetnek róla, hogy szegények.
Hanti Vilmos az alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta a díjátadón, hogy nagyon értékes pályaművek érkeztek, de a vártnál kevesebb számban. Ez is mutatja talán azt, hogy hol tartunk. A fiatalok hamarabb készítenek egymásról telefonjaikkal filmeket szórakozásuk közben, családi keretekben, de ritkábban használják lehetőségüket arra, hogy egy-egy társadalmi problémára hívják föl a figyelmet. Ezért is van létjogosultsága a pályázatuknak. Szükséges, hogy már fiatalabb korban kialakuljon a mások iránti segítőkészség, noha tudjuk, hogy egy igazságosabb társadalom kell.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Józsefvárosban tanodaprogramot működtettünk. Ruha és élelmiszer, játék adományosztásokat szerveztünk. Volt olyan támogatónk, aki 30 gyermeket pizzázni hívott el, azt szerveztük meg, volt, aki Pest megyében egy település hátrányos sorsú gyermekeit látta el élelmiszerrel.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Éhező Gyermekekért Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és általános adományosztás, támogatás
Irányítószám 1084
Város Budapest
Cím Bérkocsis utca 41.
Adószám 18175062-1-42
Bankszámlaszám 11600006-00000000-04876753
Telefonszám +36-20-9226664
Email ehezo.gy@gmail.com
Web www.ehezo.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/%C3%89hez%C5%91-Gyermekek%C3%A9rt-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/447857231982909?fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Hanti Vilmos
Nyilvántartási száma 8433 / 2009
Alapítási éve 2001
Célok A 0-18 éves gyermekek védelme, szellemi, testi, lelki nevelése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés