Egy szív a gyermekekért Alapítvány

Egy szív a gyermekekért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

Segíts, hogy segíthessünk

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Ebben az évben is szeretnénk támogatni minden olyan kérelmet, amit az Alapító Okiratban foglaltak szerint nyújtanak be. Továbbra is kiírjuk meghívásos műszer beszerzési pályázatunkat. Folytatjuk a korábbi években megkezdett fejlesztéseket, nagyobb értékű műszereket adományozva a gyermek-egészségügyi intézményeknek. Ez a programunk több éves együttműködést jelent a kórházak és az alapítvány között.  Az elmúlt két évben 27 légzésfigyelő készüléket tudtunk átadni több gyermekkórház részére az ország különböző pontjain, az újszülött intenzív ellátás segítésére. A fejlesztést 2015-ben is folytatni kívánjuk. Új kezdeményezésként a gyermekonkológiai központokban fájdalomdíj sarkokat létesítettünk, megfelelő támogatás esetén folytatni fogjuk ezt a népszerű akciónkat.

SZERVEZET CÉLJAI

Magyarországon nem gyógyítható beteg gyermekek, és fiatal felnőttek külföldön történő gyógykezelése. Pályázat útján műszertámogatás nyújtása gyermekkórházak részére. Fiatal orvosok továbbképzésének segítése, operációs technikák elsajátításában, egészségügyet segítő kutatások folytatásában.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Magyarországon nem gyógyítható beteg gyermekek, és fiatal felnőttek külföldön történő gyógykezelése. Pályázat útján műszertámogatás nyújtása gyermekkórházak részére. Fiatal orvosok továbbképzésének segítése, operációs technikák elsajátításában, egészségügyet segítő kutatások folytatásában.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy együtt tudjon lenni a család a beteg gyermekkel a kórházi kezelések alatt. Igen sok család felbomlásához vezethet egy ilyen hatalmas lelki megterhelés. Az előre jelzések szerint több gyermek élődonoros máj-transzplantációja vagy további gyógykezelése várható az év folyamán Németországban a Kiel-i Egyetemi Klinikán. Több gyermek fog utazni rehabilitációs kezelésre a varsói Olinek Centerbe. A támogatások száma attól függ, hogy hány gyermeknek van szüksége külföldi gyógykezelésre. Továbbra is kiírjuk meghívásos műszerbeszerzési pályázatunkat, ezzel is segítve a hazai gyógyítás műszerezettségi színvonalának javítását. Tovább folytatjuk a több éve megkezdett fejlesztéseket. Többen tudnak így korszerűbb - biztonságosabb ellátáshoz hozzájutni. Hosszú együttműködés eredményeként légzésfigyelő készülékeket adományozunk gyermekkórházaknak az ország különböző pontjain segítve az újszülött intenzív ellátást. Hazai intézetekkel összefogva fiatal egészségügyi szakemberek külföldi klinikákon történő továbbképzéséhez kívánunk hozzájárulni.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Több olyan betegség, műtéti eljárás van, melyre csak külföldi kórházakban van megoldás. A szakemberekkel közösen keressük a lehetőségeket. 1998. óta közhasznú szervezet vagyunk. 1991-től napjainkig több száz gyermek gyógykezeléshez tudtunk hozzájárulni – van olyan gyermek, akinek kezelését évek óta segítjük. Jelenleg is több gyermek gyógyulását támogatjuk. Májtranszplantációk, szív,- és gerinc műtétek, speciális terápiák, SDR műtétek ideje alatt nyújtottunk segítő kezet. A bonyolultabb műtétek elvégzésére többször kell nagy gyakorlattal rendelkező amerikai, kanadai és nyugat-európai klinikákat, kórházakat megkeresni. Így a világ számos kórházában vagy klinikáján nyílott lehetőség támogatottjaink gyógyulására, rehabilitációjára. Eddig 58 gyermek-egészségügyi intézmény közel 58 millió forint értékű műszer adományban részesült. Az odaítéléskor a fő szempont az volt, hogy az ország minden részére eljusson az adományunk. Alapítványuk gazdálkodása stabil. Bevételeink szinte egészét közhasznú célokra fordíthatjuk, mert egy támogatónk az előző évi működési költségeinket megtéríti.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Egy szív a gyermekekért Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 1085
Város Budapest
Cím Stáhly utca 13.
Adószám 19700904-1-42
Bankszámlaszám 12001008-00105439-00100003
Telefonszám +36309866577
Email egysziv@egysziv.hu
Web www.egysziv.hu
Facebook https://www.facebook.com/egyszivalapitvany
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCw11I5_4bIwRAApt1jhrd3Q
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dr. Kelenhegyi Judith /elnök ketten együtt, Imréné Szász Katalin/ketten együtt, Puer Gézáné /ketten együtt, Balogh Ákos ketten együtt, dr. Élő Gábor ketten együtt
Nyilvántartási száma 2060 / 2009
Alapítási éve 1991
Célok A Magyar Köztársaság területén élő, magyar állampolgárságú gyermekek, 21. évalatti fiatal felnőtt korúak külföldi gyógykezelésének pénzügyi támogatása. Kivételes esetben belföldön történő gyógykezelés támogatása. Az alapítvány célja továbbá, hogy hozzájáruljon az orvos szakmai bizottságok által javasolt szakemberek, elsősorban a belföldi kezelőorvosok részére - szakmai fejlődésüket és hazai műtéti lehetőségek színvonalának emelését elősegítő és a külföldi fogadó egészségügyi intézetek felajánlásával - biztosított továbbképzések és külföldi szakmai tapasztalatszerző utak költségeihez. Az alapítvány célja a fentieken túlmenően, hogy szabad pénzeszközeinek felhasználásával gyermekkorházak, klinikák új orvosi műszerekkel történő ellátásához járuljon hozzá oly módon, hogy az igényelt műszert saját számlájára szerzi be és azt természetbeni juttatás formájában adományozza az intézménynek. Az alapítvány célja továbbá, hogy az Alapítvány részére juttatott adományokat ellenérték nélkül tovább adja kórházak, egészségügyi intézmények, szociális szervezetek, gyermekintézmények tulajdonába körülmények javítása, az intézményi feladatok ellátásának segítése céljából.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés