Down Egyesület

Down Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

A különbség kisebb, mint gondolnád!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Célunk, hogy élménnyé varázsoljuk a korai fejlesztésben résztvevő gyermekek és családjaik számára a kötelező terápiákat!

Ezért idén elsősorban a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum korszerűsítésén fáradozunk (későbbiekben más városokban való megnyitását is). Szeretnénk még az eddiginél is magasabb színvonalon segíteni a korai fejlesztésre szoruló gyerkek és családjaik midennapjait, élménnyé varázsolni a kötelező korai fejlesztő foglalkozásokat. Több megyében, városban, első körben Budapesten szeretnénk megnyitni további korai fejlesztőnket, hogy minél szélesebb körben, és minnél több, rászoruló gyermeknek segítséget tudjunk nyújtani.

Emellett természetesen a terápiák során használt eszközöket pótolnunk kell, hogy szakembereink színvonalas körülmények között tudják ellátni a gyermekeket.

SZERVEZET CÉLJAI

A Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Down Egyesület segíti a Down-szindrómával és más értelmi fogyatékkal élő gyermekeket, felnőtteket és családjaikat, hogy aktív és boldog életet élhessenek a társadalom teljes jogú tagjaiként.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az egyesület fenntartásában működő nyíregyházi Csodavár Korai Fejlesztő Centrum felvállalja a korai fejlesztésre szoruló gyerekek ellátásának javítását Kelet-Magyarországon, valamint integrált játszóházként, programhelyszínként is üzemel.
Az Egyesület által indított „Mindenkinek becsengettek” program az óvodákat és iskolákat segíti abban, hogy megtegyék az első lépéseket a valódi integráló, befogadó közeggé válás útján. A program keretében enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékkal élő gyerekeket viszünk be többségi óvodai és iskolai közösségekbe egy-egy foglakozásra, tanórára.
Az Egyesület 2013-ban indította útjára a Down Baba programot, egy új weboldalt, melynek célja pozitív példák és hasznos tanácsok nyújtása Down-baba születésekor. (www.downbaba.hu)
Az ENSZ által elfogadott Down-szindróma világnaphoz (március 21.) kapcsolódóan minden év márciusában Down Világnap néven szervezzük meg magyarországi rendezvényünket, melyen fogyatékkal élő és többségi gyermekek számos vidám programon vehetnek részt. A Down Világnap mára több mint 1000 fős, országos eseménnyé nőtte ki magát.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2014-ben 63 gyermek iratkozott be a Csodavárba, akik komplex kora gyermekkori intervencióban részesülnek, valamint közel 350 többségi gyermek vesz részt valamelyik integrált játszóházi foglalkozásunkon. Ezeknek a gyermekeknek már természetes lesz, hogy fogyatékkal élő társaikkal játszanak együtt. 3 év alatt a Csodavár elérte, hogy az intézményből kikerülő gyermekek közül közel 70-en, többségi intézményben kezdhették az óvodát, vagy iskolát. Ez az eredmény teljes mértékben igazolja tevékenységünk szakmai megalapozottságát, és bízunk benne, hogy ezek az erőfeszítések hosszútávon társadalmi szinten is komoly változásokat indítanak el.
A „Mindenkinek becsengettek” program 2009 óta hazánk 8 városában, valamint 2 határon túli nagyvárosában zajlott 50 intézmény több mint 70 osztálya bevonásával. 70 fogyatékos gyermeket vittünk be közel 2000 többségi gyermek közé, miközben országszerte és a határon túl 70-70 többségi és gyógypedagógus teremtett produktív kapcsolatot egymással, valamint több mint 4000 szülő ismerhette meg gyakorlatban a fogyatékkal élő gyermekeket.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Down Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása
Irányítószám 4400
Város Nyíregyháza
Cím Közép utca 17.
Adószám 18801370-1-15
Bankszámlaszám 68800109-11048187-
Telefonszám +36-42-444321
Email pr@downegyesulet.hu
Web www.downegyesulet.hu
Facebook www.facebook.com/downegyesulet
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCrdARwA0Zl_HzAdDPWsNj3A
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kisari Károly
Nyilvántartási száma 1646 / 2009
Alapítási éve 1998
Célok A fogyatékost nevelők és a fogyatékkal élők támogatására létrehozott szolgáltatási rendszer segítése és fejlesztése, különös tekintettel a Down szindrómával születettekre. A fogyatékosokat nevelő-oktató intézményrendszer támogatása, vele való együttműködés a gyerekek érdekében. Az iskolát kiegészítő kézség-fejlesztő tevékenységek szervezése és a tankötelezettség utáni gondozás és foglalkoztatás, beleértve a munkahelyi foglalkoztatás elősegítését is. Kereskedelmi tevékenység. Továbbá az Egyesület alapszabályában foglaltak szerint.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés