Cri Du Chat Baráti Társaság

Cri Du Chat Baráti Társaság

1% -ot gyűjtő szervezet
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Cri du chat szindrómás és hasonló problémákkal küzdő gyermekek és családjaik számára szervezett találkozók, programok és terápiák megszervezésére és lebonyolítására.

A Ritka Szépségek Gyűjteménye ritka betegséggel élők részére meghirdetett művészeti pályázat alkotóinak díjazására.

A Ritka Szépségek vándorkiállítások megrendezéséhez képkeretekre és kiállítási installációra.

SZERVEZET CÉLJAI

Cri du chat szindrómával született gyermekek családjainak felkutatása, az érintett családok és a hasonló problémákkal küzdők összefogása,segítése szülõi szervezõdés formájában. A Cri du chat szindróma minél szélesebb szakmai és társadalmi körben való megismertetése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Cri du chat szindrómával született gyermekek családjainak felkutatása, az érintett családok és a hasonló problémákkal küzdők összefogása,segítése szülõi szervezõdés formájában. A Cri du chat szindróma minél szélesebb szakmai és társadalmi körben való megismertetése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Találkozók, programok szervezése, tapasztalatcsere biztosítása, információnyújtás az érintett családok számára. Információ terjesztés a Cri du chat szindrómáról kiadványok megjelentetésével és rendezvényeken, konferenciákon való részvétellel.A Cri Du Chat Baráti Társaság a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Babits Mihály Könyvtárával együttműködésben 2010. február 22-én indította be Szülők Polca szolgáltatását Káposztásmegyeren. Célunk, hogy elérhető közelségbe vigyünk speciális kiadványokat sajátos nevelési igényű gyermekek családjai számára és integrált rendezvényeket szervezzünk számukra. 2009 óta évente meghirdetjük Ritka Szépségek Gyűjteménye elnevezésű művészeti pályázatunkat ritka betegségekkel élő alkotók számára. A beérkező alkotásokból átfogó kiállítást rendezünk február végén, a Ritka Betegségek Világnapjához kapcsolódóan, február végén. Emellett folyamatosan szervezünk és rendezünk vándorkiállításokat a számunkra felajánlott művekből.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Büszkék vagyunk arra, hogy már két 24 oldalas kiadványt is meg tudtunk jelentetni a Cri du chat szindrómáról, melyek több szempontból ismertetve ezt a ritka genetikai rendellenességet hozzájárulnak annak szélesebb körben való megismertetéséhez. Hagyománnyá vált őszi és karácsonyi integrált családi rendezvényünk, míg az érintett családok számára már több napos találkozókon is sikerült lehetőséget biztosítani tapasztalatcserére és szakmai programokon való részvételre.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Cri Du Chat Baráti Társaság
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása
Irányítószám 1046
Város Budapest
Cím Külső-Szilágyi út 8. I./2.
Adószám 18131598-1-41
Bankszámlaszám 10700457-47946701-51100005
Telefonszám +36-20-5883004
Email criduchat@freemail.hu
Web www.criduchat.hu
Facebook https://www.facebook.com/CriDuChatBaratiTarsasag?ref=hl
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Bencsikné Mayer Mónika
Nyilvántartási száma 13043 / 2008
Alapítási éve 2008
Célok Cri du chat szindrómával született gyermekek és családjaik közösségének szervezése, a családok támogatása, társadalmi integrációjuk segítése, sajátos szükségleteik kielégítésének elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés