Cédrus Alapítvány

Cédrus Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Népmûvészet, hagyományõrzés

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Cédrus Táncegyüttesben közel 150 gyermek és felnőtt ismerkedik a magyar néptánc kultúra hagyományaival, felnőtt együttesünk idén ünnepli fennállásának 16. évfordulóját.

A rendszeres próbák mellett folyamatos résztvevői vagyunk ünnepi gáláknak, előadásoknak vagy tartunk saját szervezésű ünnepi, tematikus műsorokat, táncházakat és táborokat gyermekek és felnőttek részére egyaránt.

Ezek sikeres megvalósításához, folyamatos működésünkhöz, valamint utazásainkhoz, ruhatárunk bővítéséhez szeretnénk támogatókat szerezni!

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Kárpát medence művészeti, kulturális értékeinek megóvása, továbbéltetése, fiatalok részére olyan oktatási forma kialakítása, működtetése, mely a művészi értékek megőrzését a népi hagyományok, a néptánc kultúra ápolását szolgálja.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Kárpát medence művészeti, kulturális értékeinek megóvása, továbbéltetése, fiatalok részére olyan oktatási forma kialakítása, működtetése, mely a művészi értékek megőrzését a népi hagyományok, a néptánc kultúra ápolását szolgálja.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A CÉDRUS ALAPÍTVÁNY 1999 óta működik közhasznú célokkal Solymáron. Az Alapítvány fenntartója a Cédrus Táncegyüttesnek és az Együttes utánpótlás csoportjainak. A csoportok összlétszáma 139 fő, mely közel 125 családot érint. Az Alapítvány célja és feladata a csoportokon keresztül folytatott oktatási munka koordinálása és finanszírozása, ezáltal elősegítve néphagyományaink ápolását és községünk kulturális életének sokszínűségét.
Az Alapítvány céljai megvalósításához támogatókat keres. Bevétele pályázati úton illetve a magán és céges szféra támogatásaiból tevődnek össze.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2002. április 27-én az együttes részt vett a Néptáncegyüttesek Országos Bemutató Színpada rendezvénysorozat keretében Ráckevén megtartott Országos Minősítésen. A szakami zsűri a bemutatót "minősített" kategóriával jutalmazta.
A Cédrus Alapítványt 2002 decemberében munkásságát elismerve levélben köszöntötte Mádl Ferenc a Magyar Köztársaság Elnöke.
2004 májusában az írországi Sligo-ban a Cédrus Táncegyüttes képviselte hazánkat az Európai Uniós csatlakozási ünnepségeken.
2013-ban az Együttest Előadó művészeti társaságként nyilvántartásba vette az Előadó művészeti iroda.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Cédrus Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Népmûvészet, hagyományõrzés
Irányítószám 2083
Város Solymár
Cím Templom tér 25.sz.
Adószám 18684247-1-13
Bankszámlaszám 16200137-18520895-00000000
Telefonszám +36-30-4980882
Email cedrus.tancegyuttes@gmail.com
Facebook https://www.facebook.com/cedrustanc
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dobai Krisztina, Vértes Árpád titkár
Nyilvántartási száma 1780 / 2011
Alapítási éve 1999
Célok Solymár művészeti, kulturális értékeinek megóvása, fiatalok részére olyan oktatási forma kialakítása, működtetése, mely a művészi értékek megőrzését a népi hagyományok, a tánckultura ápolását szolgálja.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés