Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú oktatási tevékenység (kht)

Egészséget építünk!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Hogyan segítheti tevékenységünket?

Minőségi programok szervezéséhez első sorban az anyagi segítségére van szükségünk

Köszönjük, hogy támogat minket:

  • Adó 1% -val,
  • Termék támogatásával,
  • Szolgáltatásnyújtással,
  • Média megjelenéssel is.

Egyesületünk nonprofit, közhasznú tevékenységet végez.

Az orvostanhallgatók önkéntesen vesznek részt a programjainkon, mert szabadidejükben is fontosnak tartják az egészségnevelést.

SZERVEZET CÉLJAI

Hozzájárulni széles látókörű, modern szemléletű, értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez; szoros kapcsolatot kiépíteni az elmélet és a gyakorlat között, különös tekintettel az alapellátás és a megelőzés terén.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Hozzájárulni széles látókörű, modern szemléletű, értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez; szoros kapcsolatot kiépíteni az elmélet és a gyakorlat között, különös tekintettel az alapellátás és a megelőzés terén.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) non-profit, közhasznú egyesület. A BOE a Semmelweis Egyetemen működő legnagyobb civil szervezet.
Teljes jogú tagja az Orvostanhallgató Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (International Federation of Medical Students’ Associations – IFMSA), mely 1951-ben alakult, ma pedig több mint 110 tagországgal a világ egyik legnagyobb és legrégebbi ifjúsági szervezete. Az IFMSA az ENSZ és a WHO által is elismert orvostanhallgató világfórumként működik, és mintegy 1,2 millió leendő orvost képvisel.
A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete számos területen tevékenykedik. Az Egyesület munkáját szekciók végzik a különböző aktivitási területeknek megfelelően: az oktatásüggyel, a nemzetközi szakmai és tudományos csereprogrammal, az egészségfejlesztéssel és a reproduktív egészségüggyel foglalkozó részlegek munkáját az Elnökség hangolja össze. A szekciók tevékenysége egymásra épül, egymás munkáját erősítik, segítik.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A prevenciós tevékenység során a BOE tagok középiskolákban tartanak órákat. A 2015-ös évben mintegy 750 prevenciós órát tartottunk, ezzel több mint 15 ezer, 14-18 év közötti diákot oktattunk egészséges életmódra. Különböző rendezvényeken, egészségnapokon vettünk részt, ahol szűrésekre és egészségmegőrzéssel kapcsolatos tanácsadásra is sor került. Az egészségügyi világnapok alkalmával figyelemfelkeltő megmozdulást szerveztünk kb. 50-50 résztvevővel (Diabetes Világnap – Reggelizz velünk!, AIDS Világnap, Rákellenes Világnap).
A Teddy Maci Kórház célja az óvodás gyerekek orvosoktól való félelmének csökkentése. Az óvodások ilyenkor plüssállatokat diagnosztizálhatnak, gyógyíthatnak, és megismerkedhetnek különböző orvosi műszerekkel is. Teddy Maci Kórház programunkkal mintegy 3500 óvodást értünk el 2015-ben.
Nemzetközi kapcsolataink révén tavaly mintegy 100 hallgató utazhatott szakmai cseregyakorlatra (International Federation of Medical Students’ Association) és 15 hallgató vett részt kulturális csereprogramon (European Medical Students’ Association).

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú oktatási tevékenység (kht)
Irányítószám 1089
Város Budapest
Cím Nagyvárad tér 4.
Adószám 18192823-1-42
Bankszámlaszám 10400205-00013756-00000002
Telefonszám +36308276682
Email president_budapest@humsirc.hu
Web http://semmelweis.hu/boe/
Facebook https://www.facebook.com/moszboe/?fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kókai Judit
Nyilvántartási száma 12417 / 2014
Alapítási éve 2007
Célok Hozzájárulni széles látókörű, modern szemléletű, értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező orvosok képzéséhez; szoros kapcsolatot kiépíteni az elmélet és a gyakorlat között, különös tekintettel az alapellátás és a megelőzés terén; tevékenyen részt venni széleskörű nemzetközi együttműködés kialakításában
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés