Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Elõadómûvészet

Hangszerkóstoló: A zenével távlatokat nyitunk!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Közösségi programjaink megvalósítására:

  • TérTáncKoncert a Hősök terén: a toleranciára, valamint a zene közösségteremtő hatására hívja fel a figyelmet 500, hátrányos helyzetű településről érkező gyerek részvételével.
  • Közösségi hét: templomokba és elhagyatott zsinagógákba, idősotthonokba és gyermekotthonokba visszük el a zene örömét azoknak, akik különben nem jutnának el hangversenyekre. 

Zenei nevelési programjaink megvalósítására:

  • Hangszerkóstoló: iskolákba látogatva ismertetjük meg a gyerekeket a hangszerekkel
  • Próbalátogatás
  • Autizmusbarát kakaókoncert
  • Gyermekopera

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú zenét eljuttassuk azokhoz, akiknek nincs lehetőségük a hagyományos hangversenyeken részt venni, és ezáltal megismertetni velük a zene személyiségformáló és közösségteremtő erejét. Kiemelt projektünk a TérTáncKoncert valamint az autizmusbarát kakaókoncertek.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú zenét eljuttassuk azokhoz, akiknek nincs lehetőségük a hagyományos hangversenyeken részt venni, és ezáltal megismertetni velük a zene személyiségformáló és közösségteremtő erejét. Kiemelt projektünk a TérTáncKoncert valamint az autizmusbarát kakaókoncertek.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Egyre többször lépünk fel olyan alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, gyermekotthonokban, börtönökben, iskolákban –, ahol igazán közel kerülhetünk a közönséghez.

Közösségi és zenei nevelési programjainkon keresztül folyamatosan azért dolgozunk, hogy minden korosztályhoz és a társadalom minden rétegéhez eljuttassuk a klasszikus zene szépségét. A muzsika erejével és szépségével kapcsolunk össze embereket, építünk fel és erősítünk meg közösségeket.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb zenekara között tartják számon, sőt a New York Times egy ízben egyenesen a világ legjobb zenekaraként hivatkozott rá. A siker egyik kulcsa, hogy Fischer Iván és muzsikusai folyamatosan új utakat keresnek, sosem ragadnak le egy módszernél, zeneszerzőnél vagy megközelítésnél. Mindig új koncertformák bevezetésével jutnak el a zenére nyitott emberekhez.

Közösségi és nevelési programjaink segítségével hátrányos helyzetű gyerekekhez, idősekhez juttattuk el az élet örömét a muzsikán keresztül, és közösségeket hoztunk közelebb egymáshoz.

A BFZ újabb keletű hagyományai közül kiemelkedik A BFZ bekopog! című rendezvénysorozat. A zenekar egy-egy vidéki koncerthez kapcsolódóan „megszállja” a hangverseny helyszínéül szolgáló várost, és házhoz viszi a zenét, hogy a zenekedvelő és a zenével kapcsolatban lévő tehetséges fiatalok még nagyobb kedvvel és tudással fordulhassanak a muzsikálás felé. A vállalkozás egyben arra is lehetőséget ad, hogy a zenekar vidéken élő rendkívüli tehetségeket fedezzen fel.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Elõadómûvészet
Adószám 18005488-2-41
Bankszámlaszám 10300002-10612608-49020027
Telefonszám +36 1 489 4330
Email partner@bfz.hu
Web http://www.bfz.hu/
Facebook https://www.facebook.com/Fesztivalzenekar/
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=A1hH3tyCYeU
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés