Borostyánvirág Alapítvány

Borostyánvirág Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

A szervezet elsősorban az általa fenntartott intézmény működtetésével kapcsolatos adományokat keres.

Elfogadunk:

- tartós élelmiszert

- háztartási eszközöket és felszereléseket

- ruházatot és játékokat

- energiatakarékos izzó és egyéb épületműködtetéi felszerelések

- stb.

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Borostyánvirág Alapítvány 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a támogató családdal nem rendelkező gyermekes anyákat. A szervezet működésének kezdete óta eltelt évek alatt az elsődleges célcsoport a kapcsolati erőszak és gyermekbántalmazás áldozataira változott.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Borostyánvirág Alapítvány 1997-ben alakult azzal a céllal, hogy segítse a támogató családdal nem rendelkező gyermekes anyákat. A szervezet működésének kezdete óta eltelt évek alatt az elsődleges célcsoport a kapcsolati erőszak és gyermekbántalmazás áldozataira változott.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A szervezet 2017-es tervei közt első helyen szerepel az alaptevékenység folytatása a lehető legmagasabb szakmai szinten. A rászoruló többszörösen hátrányos helyzetű anyák és gyermekek ellátása mellett tovább folytatódik a bántalmazott nőknek és gyermekeknek biztosított krízisellátás, mely program keretében a szervezett látja el a Dél-dunántúli Krízisközpont feladatait.
Remélhetőleg sikerül forrást teremteni a 12 hónap – 12 program című projektünkre. Az intézmény közösségi terében aztán egy 12 alkalomból álló kreatív, fejlesztő, játékos az élet számos területére koncentráló kulturális és élményprojektet valósítunk meg.
2017-ben amennyiben sikerül a szervezet új információs szolgáltatást nyit a kapcsolati erőszak érintettjei és a kockázati csoportba tartozók részére, amely elsődleges célja a prevenció.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az alapítvány alaptevékenységét 1997-től végzi. A munka eredményeként több mint 2250 fő segítségre szoruló gyermek és anya ellátása történt meg 2016. 12.31.-ig.
A szervezet országos hatáskörű, így gyakorlatilag az ország bármely pontjáról, területéről érkezhetnek a segítségre szorulók. Ennek köszönhetően a szervezet által biztosított ellátás jelentős igénybevételű, éves szinten átlagosan 150-160 fő, amely ezen a területen kiemelkedőnek számít. 2016 rekord év volt összesen 175 fő ellátása történt meg.
2005-től a szervezet egy projektnek köszönhetően specializálódót a kapcsolati erőszak illetve gyermekbántalmazás áldozataira, így az alapítvány látja el a Dél-dunántúli Régió Krízisközpontjának feladatát.
A szervezet a segítségre szoruló családok támogatásán túl, szakemberek képzésében is részt vesz. A kaposvár COMPASS Egyesülettel szoros együttműködésben EVS önkéntesek fogadását és foglalkoztatását is végzi a szervezet 2015-től.
Szervezetünk 2016-ban több új projekttervet dolgozott ki, amelyet 2017-ben valósít meg.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Borostyánvirág Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás
Irányítószám 7400
Város Kaposvár
Cím Jutai út 24
Adószám 18766633-1-14
Bankszámlaszám 10103214-58316300-01000007
Telefonszám +36-82-410035
Email anyaotthon.kaposvar@gmail.com
Web www.anyaotthon.eoldal.hu
Facebook https://www.facebook.com/borostyanvirag
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Zsugovics Miklós
Nyilvántartási száma 1882 / 2009
Alapítási éve 1997
Célok Gyermekeiket egyedül, családi háttér nélkül megszülő fiatal anyák, valamint gyermekeik átmeneti és tartós elhelyezésének, ápolásának és gondozásának biztosítása. A gyermekszegénység és a gyermekbántalmazás elleni kűzdelem, a nők és férfiak esélyegyenlőségének támogatása, a családon belüli erőszak elleni küzdelem, a leszakadó rétegek reintegrációja és a komplex hátrányok mérséklése, az etnikai kisebbségek esélyegyenlőségének biztosítása, az állami gondoskodásból kikerülő fiatal felnőttek reszocializációja, valamint a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés