BJO Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.

BJO Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.

1% -ot gyűjtő szervezet
Elõadómûvészet

Big band felsőfokon

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Budapest Jazz Orchestra szélesebb közönséghez való eljutásának egyik akadálya,az éves működési feltételeket biztosító tőke hiánya.A BJO a jazz-t úgy interpretálnja,hogy a műfajt nem ismerő vagy szerető közönség is rajongóvá válik.Az állami támogatás,az egyes projektekre pályázható pénzösszegek, a jegybevétel nem képes fedezni a szervezet kiegyensúlyozott működését.Tevékenységünk népszerűsítéséhez a marketing eszközrendszere mára elegedhetetlen,ám ennek finanszírozását jelenlegi körülményeink nem teszik lehetővé.Több koncert megvalósulásához számos olyan körülmény szükséges,ami ma forráshiány miatt nincs,ezért fogadunk minden jó szándékú adományt,hogy végezhessük a dolgunkat értéket képviselve, s népszerűsítsük a magyar zenei kultúrát itthon és külföldön egyaránt, íly módon szépséget és örömet okozva közönségünk körében.

SZERVEZET CÉLJAI

A Budapest Jazz Orchestra küldetése a kortárs jazz, big band zene művelése mellett kapcsolatot ápolni a műfaj gyökereivel. Célunk az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálása, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviselete.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Budapest Jazz Orchestra küldetése a kortárs jazz, big band zene művelése mellett kapcsolatot ápolni a műfaj gyökereivel. Célunk az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálása, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviselete.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Budapest Jazz Orchestra állandó résztvevője a hazai és külföldi jazz fesztiváloknak: az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a legrangosabb fesztiválokra, úgy mint például a Montreux-i Jazz Fesztiválra, Cannes-i MIDEM Fesztiválra, Sziget Fesztivál, MÜPA-Swing Fesztivál, Jazz Tavasz, Debreceni Jazz Fesztivál. A BJO munkássága során -a hazai jazz együttesek között egyedülálló módon-számos nemzetközileg elismert művésszel dolgozott,mely által nemzetközileg is elismert big band-é vált.Olyan neves művészekkel léptünk fel, mint: Jo Lovano, Al di Meola, Pat Appleton, Tony Lakatos, Kevin Mahogany. A zenekar örömmel vesz részt crossover kisérletek létrehozásában, társművészetekkel közös produkciók megvalósításával. Szervezésünkben minden évben megrendezésre kerül a Balatonboglári Jazztábor, melynek célja az egyéni foglalkozások mellett a jazz nagyzenekari formációiban való stílusos összjáték és szóló játék megismertetése. A BJO alapítója és szervezője volt 10 éven át a Budapesti Big Band Találkozó és Fesztivál rendezvénynek,2011-től pedig a Big Band Szakmai Nap-nak.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az 1998-ban alakult Budapest Jazz Orchestra Magyarország első professzionális big bandje.Munkásságunk ékes bizonyítéka az elmúlt közel két évtized, mely idő alatt számos koncert, hazai és nemzetközi elismerés,illetve megszámlálhatatlan külföldi előadó színesítette a zenekar palettáját, így mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát. A zenekar kezdetektől megjelentet CD albumokat, melyek közöül a Butch Lacy-vel készült "A Noiseful Joy!" című album világszínvonalú produkciót eredményezett. Külföldön is elismert lemezei közül a legsikeresebb Oláh Kálmánnal közösen készített "Images" c. CD, ami a legrangosabb amerikai jazz lapban (Down Beat) 4*-os kritikát kapott.A korábbi felvételei közül a Human Circle című CD kiemelkedő, melyet David Liebmannel közösen készített a BJO. A francia Telerama című kulturális lap ffff (maximális elismerés) értékelte, a JAZZMAN az év legjobb lemezeinek járó CHOC díjjal jutalmazta és a kifejezetten komolyzenei szaklap, a Mon de la Music is négy csillagot adott neki. Koncertjeinken mindig fergeteges sikert érünk el.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve BJO Művészeti Szolgáltató Nonprofit Kft.
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Elõadómûvészet
Adószám 12888216-2-43
Bankszámlaszám 11100104-12888216-01000003
Telefonszám +36-70-254-0071
Email levai.zita@budapestjazzorchestra.hu
Web www.budapestjazzorchestra.hu
Facebook https://www.facebook.com/budapestjazzorchestra
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2013_12888216_kh_jelentes.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés