BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület

BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Mert mindenünk a BEAGLE !

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Beagle fajta régóta töretlenül népszerű Magyarországon,ezért sajnos a mentésre szoruló Beaglek száma is nagy.Jelenleg a fajtamentés ideiglenes befogadó hálózattal működik ami országos szinten hatalmas logisztikai szervezést igényel.

Működési költségeinkhez,és a mentéseknél felmerülő ,illetve az orvosi költégekhez kérjük a táogatásukat.

Szeretnénk a jövőben központosítani,ezáltal hatékonyabbá tenni a mentési folyamatot.Egyik célkitűzésünk létrehozni a mentett,valamint az idős Beaglek részére egy otthont,ahol teljes orvosi ellátást kapnak,és ahol a labororkból,illetve rossz tartási körülmények közül mentett Beaglek rehabilitációs folyamaton mennek keresztül.

 

SZERVEZET CÉLJAI

A Beagle fajta védelme.A kóbór beaglek közvetlen mentése,a menhelyekre,gyepmesteri telepre került Beaglek segítése,mielőbbi gazdához juttatása.Kutatólaborokból szabaduló Beaglek rehabilitációja,gazdához juttatása.Minden fórumon ismertetjük a felelős állattartást,és népszerűsítjük az ivartalanítást.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Beagle fajta védelme.A kóbór beaglek közvetlen mentése,a menhelyekre,gyepmesteri telepre került Beaglek segítése,mielőbbi gazdához juttatása.Kutatólaborokból szabaduló Beaglek rehabilitációja,gazdához juttatása.Minden fórumon ismertetjük a felelős állattartást,és népszerűsítjük az ivartalanítást.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg ideiglenes befogadóknál helyezzük el a mentett kutyáinkat,jövőbeni célunk egy Beagle otthon létrehozása.Több kísérleti laboratóriumból mentett Beaglet segítettünk gazdához.Minden kutyusunk orvosilag ellátott,ivartalanított.Nagy hangsúlyt fektetünk az ivartalanítás fontosságára.Anyagi támogatást nyújtunk a menhelyeken,gyepmesteri telepeken lévő Beaglek ivartalanításához,orvosi ellátásához.2012 ben nagy sikerű országos mikrochipezési akciót hírdettünk a lakosság részére.Szervezetünk rendszeresen részt vesz országos,és helyi rendezvényeken,ahol felvilágosító munkát végez.Iskolákban tartunk rendszeresen felelős állattartásra nevelő foglalkozásokat.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Szervezetünk 2009-ben alakult,azóta sikerült a közhasznú minősítést megszereznünk,és megtartanunk.Az elmúlt években közvetve,vagy közvetlenül több ezer Beaglen segítettünk.Több száz Beaglet közvetlen életveszélyből mentettünk ki.A menhelyek,és gyepmesteri telepek ismerik a fajtamentés munkáját,és számítanak a segítségünkre.A lakosság körében ismertté váltunk,és nagy számban kérnek tőlünk segítséget,tanácsot.Céljainkat fokozatosan valósítjuk meg,még nem értünk ennek a folyamatnak a végére.Hatalmas terveink vannak a jövőre nézve.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve BEAGLE-ért Közhasznú Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás
Irányítószám 2610
Város Ősagárd
Cím rákóczi út 63.
Adószám 18644973-1-06
Bankszámlaszám 10401804-50515648-57481009
Telefonszám +36-06-20-2554188
Email beaglehungary@gmail.com
Web www.beagle-fajtamentes.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Beagle-Fajtament%C3%A9s/137628466279179?fref=ts
Google + https://plus.google.com/u/0/107473332126664517685/about
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCzxVqmooD-t_xtJuUjzyiKg
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Haragosné Gyuricza Anna, Éliás Zsuzsanna titkár
Nyilvántartási száma 1708 / 2014
Alapítási éve 2009
Célok Az egyesületbe tömörülő magánszemélyek és szervezetek célja az élővilág érdekeinek védelme, az ember és a többi élőlény együttélésének javítása minden területen, amelyre az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 2. §-a kiterjed. Annak elérése, hogy a menhelyekre bekerült beagle fajtájú kutyák minél nagyobb számban gazdára találjanak, illetve, hogy minél nagyobb számban mentsenek ki elhagyott beagle fajtájú kutyákat, megmentve őket a végleges elaltatás elől. Tehetségük és adódó lehetőségeik szerint saját munkájuk során támogassák és előmozdítsák az állatvédelmi törvény betartatását, a közvélemény figyelmét rendre felhívják az állattartás optimális mikéntjére, a nagyszámú kóbor eb problémájára, az ivartalanítás szükségességére, valamint, hogy világossá tegyék és tudatosítsák az állattartás felelősségét. Az egyesület segíti a menhelyeket és a menhelyekre bekerült kutyákat. Az egyesület segíti a beadgle fajtájú kutyájukat elvesztett gazdákat az eb megtalálásában. Elveszett, talált, keresett, vagy más módon bajba jutott beagle nyilvántartás számítógépes adatbázis segítségével. Az egyesület támogatást kíván nyújtani a rászoruló ebtulajdonosoknak az eb tartásához, ivartalanításához, az eb megbetegedése esetén gyógykezeléséhez. Az egyesület tagjainak érdekvédelme és képviselete.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet img_new.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés